Irlannin golf-kentät esittäytyvät tv-sarjassa

Loistokkaan vihreät ja avarat maisemat, järvet, rannat ja jylhä rantaviiva tarjoavat postikorttimaisen näyttämön Irlannin saaren tunnusomaisille golfradoille, joilla on järjestetty Major-turnauksia ja Ryder Cup -kilpailuja.


 

Uusi golf-aiheinen tv-sarja Golf's Greatest Holes - Ireland and Northern Ireland, jota juontavat entinen Ryder Cup -kapteeni Raul McGinley ja tv-toimittaja Chris Hollins, tutustuttaa katsojat Irlantiin maailmanluokan golfauskohteena. Sarjan on määrä tavoittaa yli 500 miljoonaa kotitaloutta 189 maassa lähivuosina.

 

Kuusiosainen sarja Golf's Greatest Holes Ireland & Northern Ireland vie katsojat golfmatkalle, joka ulottuu saaren kaikkiin osiin ja valottaa lukuisia syitä - kentällä ja sen ulkopuolella - siihen, miksi Irlanti kuuluu golfkohteiden toivelistalle ja miksi sinne kannattaa palata golfaamaan. Olipa kyse maailmanluokan golfklubeista tai intohimoisesti peliin suhtautuvista ihmisistä, ilmiömäisestä ruoasta tai craicista (hauskanpidosta) matkan varrella, katsojat innostuvat suunnittelemaan omaa golfmatkaansa sarjaa katsoessaan.

Yksi sarjan monista kohokohdista on rosoinen Wild Atlantic Way - erottuva rantatie, joka kiemurtelee 2 400 kilometriä saaren rantaviivaa pitkin aivan Atlantin valtameren äärellä. Matkan varrella katsojille kerrotaan mukaansatempaavia tarinoita Irlannin muinaisesta itäosasta, jonka vihreiden kukkuloiden suojiin kätkeytyy 5 000 vuotta historiaa. Lisäksi tutustutaan Irlannin salaiseen sydänmaahan ja sen golfhelmiin sekä sukelletaan Pohjois-Irlannin tunnelmiin ja energiaan.

Sarjan jaksot, jotka näytetään Viaplayl-yhtiön kanavilla Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa 6,4 miljoonalle kotitaloudelle, kuvattiin aiemmin tänä vuonna. McGinley ja Hollins matkustivat pitkin poikin saarta ja pelasivat ikonisilla kentillä, kuten Royal County Down, The K Club, Portmarnock, Druids Glen, Royal Portrush, Adare Manor, Lahinch, Enniscrone, Rosapenna ja Mount Juliet.

Loistokkaan vihreät ja avarat maisemat, järvet, rannat ja jylhä rantaviiva tarjoavat postikorttimaisen näyttämön Irlannin saaren tunnusomaisille golfradoille, joilla on järjestetty Major-turnauksia ja Ryder Cup -kilpailuja. Mukana on myös harrastegolfaajia haastavia ratoja. Tämä kaikki sisältyy sarjan ensimmäiseen kauteen, jonka ensimmäisen jakson, jossa tutustutaan Old Head-, Royal Belfast-, Ardglass- ja Carne-kenttien tunnusomaisiin reikiin.

Tourism Irelandin Pohjoismaiden johtaja, Emer MacDiarmada, toteaa: "Tourism Irelandilla on ilo tukea tämän uuden kuusiosaisen TV-sarjan, Golf's Greatest Holes - Ireland & Northern Ireland, tuotantoa. NENT-kanavilla näytettävän sarjan pariin odotetaan suurta katsojamäärää kaikkialla Pohjoismaissa, ja meillä onkin huikea tilaisuus nostaa esiin Irlannin saaren maailmanluokan golftarjontaa ja kannustaa pohjoismaalaisia golfaajia tulemaan Irlantiin seuraavalla pelimatkallaan."

McGinley kommentoi golfausta Irlannin saarella: "Olen iloinen siitä, että Chris ja minä juttelimme tästä ideasta muutama vuosi sitten, koska pääsin sarjan puitteissa palaamaan joillekin Irlannin saaren radoille, joilla on minulle erityistä merkitystä." McGinley voitti golfin maailmanmestaruuden Irlannille Padraig Harringtonin kanssa vuonna 1997, ennen kuin tuli tunnetuksi kärkipelaajana ja Euroopan tiimin kapteenina Ryder Cupissa.

"Ajoittain pääsin käymään myös paikoissa, joissa olin aina halunnut pelata. Ja ne olivat totta vie mahtavia! Meillä oli todella hauskaa sarjan parissa, ja toivomme, että katsojat eri puolilla maailmaa nauttivat siitä myös."

Oman Irlannin-golfmatkasi suunnittelusta saat lisätietoa osoitteessa ireland.com/golf

 

Teksti: Tourism Ireland/related.dk 2.2.2022


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries