Japanin kansallispuistot tarjoavat luontoelämyksiä

Japanin kymmenissä kansallispuistoissa matkailijalle on tarjolla luonto- ja kulttuurielämyksiä. Kuva: Wakayama Prefecture


 

Monissa maissa on luontoalueita, jotka on nimetty kansallispuistoiksi niiden ainutlaatuisuuden säilyttämiseksi ja ekosysteemin suojelemiseksi. Japani sai ensimmäiset kansallispuistonsa Setonaikai, Unzen ja Kirishima jo vuonna 1934, ja nykyään kansallispuistoja on yhteensä 34. Osa puistoista on lähellä suuria lentokenttiä, joten luontoelämykset voi helposti yhdistää kaupunkilomaan. 

Retkeilyn ja muiden ulkoilmaelämysten lisäksi kansallispuistoissa pääsee lähelle japanilaista kulttuuria.

Tässä on kolme puistoa, jotka on syytä laittaa matkailijan bucket-listalle.

Fuji-Hakone-Izu National Park sijaitsee lähellä Tokiota ja on siten Japanin vierailluin kansallispuisto. Täällä voit nähdä vulkaanisia maisemia, kuumia lähteitä, karuja rantoja ja useita saaria - ja ikonisen Fuji-vuoren, joka on myös Unesco-kohde. Kesällä voit patikoida vuoren huipulle. Muita mahdollisia aktiviteetteja ovat snorklaus ja sukellus kauniilla Izu-saarilla.

Joshin'etsukogen National Park sijaitsee Gunman, Naganon ja Niigatan prefektuureissa. Täällä on useita kuuluisia huippuja, kuten Tanigawa-vuoristo, Asama-vuori ja Kusatsu-Shirane-vuori, jotka houkuttelevat vaeltajia, vuorikiipeilijöitä ja hiihtäjiä. Lisäksi kansallispuistossa on alueen vulkaanisen toiminnan vuoksi monia kuumia lähteitä sekä monipuolinen eläin- ja kasvikunta. Jigokudani Yaen-Koen -puistossa (tunnetaan nimellä Snow Monkey Park) voi usein nähdä kuumissa lähteissä kylpeviä japaninmakaki-apinoita. 

Yoshino-Kumano National Park pääsi Unescon maailmanperintölistalle vuonna 2004. Täällä on useita pyhiä paikkoja ja pyhiinvaellusreittejä (Kumano Kodo) pitkin Kiin vuoristoa. Tunnetuimmat pyhät paikat ovat Yoshino/Omine, Kumano Sanzan ja Koyasan. Voit myös ihailla Japanin suurinta vesiputousta nimeltään Nachi Falls, joka on 133 metriä korkea. Puiston eteläpuolella, Kiin niemimaan rannikolla lämpimät merivirrat ovat luoneet kauniita koralliriuttoja, jotka ovat täynnä trooppisia kaloja. Snorklaus ja sukellus ovatkin suosittuja kesäaktiviteetteja alueella.

 

Teksti: JNTO, related.dk



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries