Kansallisbaletti juhlavuoteen Joutsenlammen digiensi-illalla

Joutsenlammen esitystallenne on nähtävissä heinäkuuhun 2022 saakka sekä Stage24:llä että Yle Areenassa.


 

Lauantaina 29.1.2022 Ylen kanssa yhteistyössä toteutettua Joutsenlampi-baletin digitaalista ensi-iltaa katsoi ennätysyleisö, niin Suomessa kuin maailmalla. Esityksen ääressä viihtyi yhteensä 478 000 kulttuurin ystävää: Kansallisoopperan ja -baletin omassa Stage24-videopalvelussa 54 000 sekä Yle Teemalla ja Areenassa 424 000. Esitystallenne on nähtävissä heinäkuuhun 2022 saakka sekä Stage24:llä että Yle Areenassa. Yle esittää Joutsenlammen viimeistellyn tallenteen uudelleen Teemalla pääsiäismaanantaina 18.4.2022 klo 12.

 

”Tämä on todellakin Kansallisoopperan ja -baletin digitaalisten esitysten kaikkien aikojen katsojaennätys. Vuonna 2014 alkanut menestyksekäs yhteistyö Yleisradion kanssa jatkuu myös tulevaisuudessa, muun muassa Richard Wagnerin Ring-sarjan suoratoistoilla ja televisioinneilla”, tallennetuottaja Mikko Hannuksela iloitsee.

 

Joutsenlampi oli Kansallisoopperan ja -baletin ensimmäinen digitaalisesti toteutettu ensi-ilta. Se esitettiin poikkeuksellisesti tyhjälle salille kokoontumisrajoitusten vuoksi.

 

Kevään suoratoistot jatkuvat ohjaaja Christof Loyn tuoreella versiolla Salome-oopperasta lauantaina 30.3. yhteistyössä Ylen ja eurooppalaisen kulttuurikanava ARTEn kanssa. Karita Mattilan Koko Karita -esitys suoratoistetaan lauantaina 18.5 Stage24:llä. Oopperadiivan ilta nähdään myös eurooppalaisella OperaVision-kanavalla.

 

Kansallisbaletin juhlavuoden ohjelmistoa nähdään runsaasti myös suoratoistoina ja tallenteina Stage24-palvelussa sekä yhteistyössä Ylen ja Helsingin Sanomien kanssa: Joutsenlammen lisäksi Sibelius-baletti 14.5. sekä Kansallisbaletti 100 vuotta -juhlagaala 28.5. Tallenteet julkaistaan suoran lähetyksen jälkeen.

 

Suositut Oopperan Teetanssit jatkuvat kevään ajan digitaalisesti joka kuun ensimmäinen keskiviikko. Kansallisoopperan ja -baletin Stage24.fi-videopalvelussa on suoratoistojen lisäksi runsas valikoima aiempia esitystallenteita katsottavaksi.

 

Suomen kansallisooppera ja -baletti kertoi asiasta tiedotteessaan 3.2.2022.

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries