Hepoköngäs on Vuoden Retkipaikka 2022

Hepoköngäs lukeutuu Suomen näyttävimpiin vesiputouksiin ja on siitä erityisen hieno retkikohde, että sen luokse pääsee esteettömästi kulkemaan ja tulistelemaan sekä ihailemaan maisemia katselutasanteelle.

 

Puolangalla Kainuussa kuohuva Hepoköngäs on valittu Retkipaikan yleisöäänestyksessä Vuoden Retkipaikaksi. Hepoköngäs lukeutuu Suomen näyttävimpiin vesiputouksiin ja on siitä erityisen hieno retkikohde, että sen luokse pääsee esteettömästi kulkemaan ja tulistelemaan sekä ihailemaan maisemia katselutasanteelle.

 

Äänestyksessä toiseksi sijoittui keskisuomalainen Häähninmäki, jonka poikkeuksellisen hieno retkeilytupa sekä korkean tornin huipulle rakennettu näköalatupa ovat niittäneet laajalti mainetta. Alueella on myös hyvä reitistö.

Kolmannelle sijalle sijoittui Rokuan kansallispuisto Pohjois-Pohjanmaalla. Rokuan mäntymetsiä kasvavat hiekkaharjanteet upeine jäkälämattoineen ja kirkasvetisine suppalampineen ovat monille sopiva retkikohde.

– Näissä kohteissa korostuu retkeilyn ilo ja helppous. Ne tarjoavat selkeitä reittejä, taukorakenteet sekä kaunista maisemaa ja nähtävyyksiä, joita kannattaa lähteä katsomaan kauempaakin. Tällaiset ominaisuudet auttavat madaltamaan retkelle lähtemisen kynnystä niillekin, jotka vasta aloittelevat tätä harrastusta tai joilla ei esimerkiksi ole kovin ketterä askel, iloitsee Retkipaikan päätoimittaja Jonna Saari.

Yksi Retkipaikan tavoitteista on alusta saakka ollut yleisen retkellelähtökynnyksen madaltaminen. Retken ei tarvitse olla pitkä tai vaativa ollakseen antoisa, onnistunut ja iloitsemisen arvoinen. 

– Helppo ja vaivatonkin retkeily, jonka aikana pääsee nauttimaan luonnosta, on todella arvokasta. Luonto tekee ihmiselle tutkitusti hyvää ja on tärkeää, että siitä pääsee nauttimaan tarvittaessa myös esteettömästi, Saari sanoo.

Äänestyksessä annettiin ääniä yhteensä 2063. Hepoköngäs nappasi äänistä 24,7 prosentin saaliin, Häähninmäki 15,3 prosenttia ja Rokua 13,9 prosenttia. Muita ehdokkaita olivat Pelkosenniemen Aittakuru, Ulvilan Joutsijärvi, Raaseporin Jussarön saari, Kotkan Langinkoski, Oulankajoki, Peukaloisen reitti Tammelassa, Espoon Sorlammen luontopolku sekä Ilomantsin ja Lieksan alueilta löytyvä Susitaival-vaellusreitti.

Retkipaikka kertoi asiasta tiedotteessaan 11.2.2022.

 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries