Finnair uudistaa Plus-ohjelman

Uudistuksen tavoitteena on tarjota Finnair Plus -jäsenille uudenlaisia mahdollisuuksia kerätä ja käyttää kanta-asiakasvaluuttaa sekä uusia etuja. Finnair investoi uusiin, laajempiin loungetiloihin Helsinki-Vantaan lentoaseman Schengen-puolella ja vastaa näin kasvaviin asiakasmääriin. Kuva: Finavia, Pasi Salminen  


 

Finnair uudistaa Finnair Plus -kanta-asiakasohjelmansa vuoden 2024 alkupuolella. Uudistuksen tavoitteena on tarjota Finnair Plus -jäsenille uudenlaisia mahdollisuuksia kerätä ja käyttää kanta-asiakasvaluuttaa sekä uusia etuja. Finnair investoi uusiin, laajempiin loungetiloihin Helsinki-Vantaan lentoaseman Schengen-puolella ja vastaa näin kasvaviin asiakasmääriin. 

  

Finnair Plus -ohjelmassa asiakkaat ansaitsevat ostoksistaan tasopisteitä edetäkseen jäsentasoilla sekä kanta-asiakasvaluuttaa (Finnair Plus -palkintopisteet), jota voi käyttää esimerkiksi lentojen ja lisäpalveluiden ostamiseen. 

Finnair Plus -ohjelma muuttuu vuoden 2024 alkupuolella käytettyyn rahamäärään perustuvaksi. Jatkossa ohjelman jäsenet keräävät Finnair Plus -palkintopisteiden sijaan uutta Avios-kanta-asiakasvaluuttaa ja saavuttavat jäsentasoja Finnairilta ostamiensa lentojen ja lisäpalveluiden yhteissumman perusteella. Ohjelman uudistamisen jälkeen pelkkä lentojen lukumäärä ei vaikuta enää jäsentasolta toiselle etenemiseen tai kanta-asiakasvaluutan kertymiseen. Tasopisteiden ja kanta-asiakasvaluutan kerääminen kumppaneiden markkinoimilta tai operoimilta lennoilta perustuu edelleen matkustusluokkaan, varausluokkaan ja lennettyyn matkaan. Etäisyyttä mitataan jatkossa maileilla kilometrien sijaan. 

Avios on kanta-asiakasvaluutta, jota käyttävät Finnairin oneworld-kumppaneiden kanta-asiakasohjelmat, British Airways Executive Club, Qatar Airways Privilege Club ja Iberia Plus. Avioksen käyttöönotto tuo Finnair Plus -jäsenille uusia mahdollisuuksia kerätä ja käyttää kanta-asiakasvaluuttaa Avioksen kumppanien laajassa verkostossa, johon kuuluu esimerkiksi suuri joukko verkkokauppabrändejä ja matkailuelämyksiin erikoistuneita kumppaneita. Finnair Plus -palkintopisteet muutetaan ohjelman uudistuessa Avios-valuutaksi siten, että nykyisten pisteiden ostovoima säilyy ennallaan. Eri jäsentasojen saavuttamiseen vaadittavat tasopisterajat päivitetään niin, että ne vastaavat uutta, käytettyyn rahamäärään perustuvaa tasopisteiden ansaintaa ja siirtymistä Aviokseen. 

 

Uusia etuja ja palkintoja, uusi Schengen-lounge 

 

Finnair Plus -ohjelmaan lisätään uutena etuna välietappeja: saavuttaessaan tiettyjä pisterajoja nykyisen jäsentasonsa sisällä Finnair Plus -jäsenet saavat lisäpalkintoja, kuten matkustusluokan korotusetuja tai ylimääräisiä Avioksia. Jäsenillä on näin ollen mahdollisuus saavuttaa enemmän etuja nykyiseen ohjelmaan verrattuna, kun palkintoja saa myös nykyisen jäsentason sisällä. 

Uutena etuna kaikki Finnair Plus -jäsenet saavat käyttää maksutta internetyhteyttä viestien lähettämiseen Euroopan-lennoilla, jotka liikennöidään Airbus-kapearunkokoneilla. Finnair myös lisää lentopalkintojen saatavuutta niin, että useimmilla Euroopan-lennoilla neljä paikkaa ja kaukolennoilla kahdeksan paikkaa varataan Finnair Plus -jäsenten Avioksilla hankittaviin lentopalkintoihin. Lentopalkinnot ovat suosituin etu Finnair Plus -jäsenten keskuudessa, ja jäsenet ovat toivoneet lisää näitä palkintopaikkoja lennoille.  

Finnair myös investoi loungeen Helsinki-Vantaan lentoaseman Schengen-puolella. Lounge siirtyy uusiin, suurempiin tiloihin, jotka aukeavat vuonna 2024. Loungeen tulee kaksi tilaa: toinen on varattu Finnair Plus Platinum- ja Platinum Lumo -jäsenten käyttöön, ja toinen muille lounge-pääsyyn oikeutetuille asiakkaille. Nykyinen lounge palvelee asiakkaita uuden loungen avautumiseen asti. 

”Vuosi 2024 avaa uuden aikakauden Finnairin kanta-asiakasohjelmassa: jäsenemme saavat entistä paremmat mahdollisuudet käyttää ansaitsemaansa kanta-asiakasvaluuttaa Finnairin palveluihin sekä Avioksen kumppaniverkostossa. Ohjelma palkitsee asiakkaita suoraan käytetyn rahamäärän perusteella, aivan kuten monet vähittäiskaupan kanta-asiakasohjelmat. Lisäksi tuomme jäsenillemme uusia etuja ja laajennamme lounge-tilojamme Helsinki-Vantaan lentoasemalla”, Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér sanoo. ”Finnair Plus -jäsenemme ovat meille tärkeitä, ja toivomme heidän jatkossakin keskittävän lentojensa oston meille. Muutosten myötä haluamme tehdä ohjelmasta houkuttelevan nykyisille jäsenille mutta myös entistä laajemmalle yleisölle.” 

Finnair Plus -kanta-asiakasohjelmassa on yli neljä miljoonaa jäsentä. Finnair viestii uudistetun Finnair Plus -ohjelman käyttöönoton tarkasta päivämäärästä jäsenilleen myöhemmin tänä vuonna. Lisätietoja Finnair Plus -ohjelman muutoksista on saatavilla Finnairin verkkosivuilla

Avios ja IAG Loyalty 

Avios on maailmanlaajuinen kanta-asiakasvaluutta, jota käyttävät British Airways Executive Club, Qatar Airways Privilege Club, Iberia Plus, Aer Lingus AerClub ja Vueling Club. Maailmassa on yli 35 miljoonaa jäsentä, jotka keräävät yli 3000 Aviosta joka sekunti. 

IAG Loyalty auttaa yrityksiä maksimoimaan asiakasuskollisuuden mahdollisuudet. Se tuottaa palkitsevia kokemuksia Avioksia kerääville jäsenille, mukaan lukien laajan valikoiman lento- ja matkapalkintoja. Emoyhtiö International Airlines Group (IAG) on yksi maailman suurimmista lentoyhtiöryhmistä, jolla on 533 lentokonetta ja joka lentää 279 kohteeseen ja kuljettaa vuosittain noin 118 miljoonaa matkustajaa (ennen koronapandemiaa). Sen johtavia lentoyhtiöitä Espanjassa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa ovat Aer Lingus, British Airways, Iberia, Vueling ja LEVEL.  

Lisätietoja: https://www.iagloyalty.com, mediatiedustelut: media1@avios.com

Lähde: Finnair 16.8.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries