Malta isännöi Rolex-kilpapurjehdusta

Itse kilpailun lisäksi Rolex Middle Sea Race tarjoaa purjehtijoille ja vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Maltan ilmapiiri ja kulttuuri. Kuva: Rolex/Kurt Arrigo


 

Odotettu ja arvostettu Rolex Middle Sea Race tapahtuma palaa jälleen Maltalle. Jo 44. kerran järjestettävä kilpailu tarjoaa vertaansa vailla olevan purjehdustapahtuman Välimerellä. 

Lokakuun 21. päivänä 2023 starttiääni kajahtaa Valettassa, Grand Harbourissa, ja purjehtijat kilpailevat tiensä maaliin Marsamxett Harborissa. Rolex Middle Sea Race tunnetaan haastavana ja näyttävänä kilpailuna, joka houkuttelee purjehtijoita ympäri maailmaa. Ainutlaatuisella reitillään Sisilian ja Egeanmeren saarten ympäri tapahtuma tarjoaa uskomattoman kokemuksen sekä osallistujille että katsojille. 

Yhtenä maailman arvostetuimmista ja vaativimmista merikilpapurjehduksista Rolex Middle Sea Race on vakiinnuttanut asemansa yhtenä huippupurjehtijoiden suurimmista haasteista. Reitti, pituudeltaan 606 merimailia, haastaa  purjehtijat kohtaamaan vaihtelevia sääolosuhteita ja vaikeita navigointitehtäviä. Tämä jos mikä todella testaa taitoja ja kestävyyttä. 

Tämän vuoden kilpailuunosallistujien odotetaan koostuvan vaikuttavista  kansainvälistä purjehtijoista sekä maineikkaista veneistä. Osallistujat kilpailevat eri luokissa, mukaan lukien IRC, ORC ja Double Handed.  Purjehtijat pyrkivät tekemään uusia ennätyksiä ja siten saavuttamaan Rolex Middle Sea Racen arvostetun voittajan tittelin. 

Itse kilpailun lisäksi Rolex Middle Sea Race tarjoaa purjehtijoille ja vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Maltan ilmapiiri ja kulttuuri. Saaren rikas historia, upea arkkitehtuuri ja gastronominen herkuttelu tarjoavat täydellisen yhdistelmän urheilua ja elämyksiä yhdessä Välimeren kauneimmista ja kiehtovimmista paikoista. 

Lisätietoja Rolex Middle Sea Racesta: https://www.rolexmiddlesearace.com/  

Lähde: visitmalta, aviareps.com 1.8.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries