Finnlinesin Finnsirius kastettiin

Finnsirius nimettiin 13.9.2023 Naantalissa. Kuva: Finnlines.


 

Ensimmäinen kahdesta Finnlinesin Superstar-luokan rahti-matkustajalaivasta (ropax) sai samppanjakasteen Naantalissa 13.9.2023. Kummina toimi Ahola-konsernin edustaja Tiina Ahola. Kastetilaisuudessa juhlistettiin Finnlinesin ja Ahola-konsernin pitkäaikaista yhteistyötä ja toimintaa Suomen kaupan ja teollisuuden kuljetuksissa.

 

Finnlinesin 500 miljoonan euron Vihreän teknologian investointiohjelma saavutti tärkeän etapin, kun uusi ropax-alus Finnsirius nimettiin juhlavasti Naantalissa 13.9.2023. Merenkulun perinteiden mukaisesti laivan kummi Tiina Ahola rikkoi samppanjapullon laivan kylkeen toivottaen laivalle, sen miehistölle ja matkustajille onnea ja suotuisia tuulia.

Finnlines on jo yli 75 vuoden ajan ollut Suomen suurin tuonti- ja vientikuljettaja ja siten myös suomalaisen teollisuuden tukipilari. Tiina Aholan valinta Finnsiriuksen kummiksi juhlistaa Finnlinesin ja Ahola-konsernin pitkäaikaista yhteistyötä ja toimintaa Suomen kaupan ja teollisuuden kuljetuksissa.

”Finnlines on Suomen tuonnin ja viennin luotettava tukipilari, mitä juhlittiin tänään Finnsiriuksen kastetilaisuudessa. Toteuttaessamme Vihreän teknologian investointiohjelmaa olemme ottaneet pitkän harppauksen eteenpäin ja voimme tarjota entistä tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä ratkaisuja rahtiasiakkaille ja yksityisille matkustajille. Olemme iloisia, että voimme tulevinakin vuosina jatkaa työtämme Suomen tuonnin ja viennin merkittävänä rahdinkuljettajana”, toteaa Finnlinesin toimitusjohtaja Tom Pippingsköld.

Finnlinesin Vihreän teknologian uudisrakennusohjelma käsittää sekä ropax- että roro-aluksia. Kolme uutta hybridiroro-alusta aloitti liikenteessä kesällä 2022. Finnsirius on ensimmäinen kahdesta Superstar-luokan ropax-aluksesta, jotka ovat Finnlinesin laivaston suurimmat alukset. Laivassa on 5 200 kaistametriä rahdille ja tilaa 1 100 matkustajalle. Toisen aluksen, Finncanopuksen, luovutuksen odotetaan tapahtuvan vuoden 2023 loppuun mennessä.

”Finnsirius on Finnlinesin uusi ekotehokas lippulaiva, joka on suunniteltu nimenomaan nopeatempoiselle Suomi–Ruotsi-rahdinkuljetusreitille. Samalla Finnsirius tarjoaa enemmän palveluja ja mukavamman tavan matkustaa kuin edellisen sukupolven ropax-alukset. Finnlinesin ydinliiketoiminta perustuu rahtiin, mutta on todella ilo esitellä uusi palvelukonseptimme matkustajillemme”, Antonio Raimo, Finnlinesin linjajohtaja toteaa.

Finnsirius aloittaa Finnlinesin Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä ja ensimmäinen lähtö Naantalista on 15.9.2023. Sisaralus, Finncanopus, tulee samalle reitille ensi vuonna, jolloin pienempi ropax-laiva, Finnswan, vaihtaa yhtiön toiselle linjalle.

 

Tekniset tiedot, Finnsirius


Laivatyyppi: rahti-matkustaja (ropax)
Jääluokka: 1 A Super
Pituus: 235,6 m
Leveys: 33,3 m
Bruttovetoisuus: 65 692
Kuollutpaino: 11 980
Kaistametrit: 5 200
Nopeus: 16,3 / 21,0 solmua
Koneteho: 4 x 7 200 kW
Lippuvaltio: Suomi
Matkustajia: 1 100
Matkustajahytit: 323
Reitti: Suomi–Ahvenanmaa–Ruotsi (Naantali–Långnäs–Kapellskär)

 

Päästövähennystekniikka

Ilmavoitelujärjestelmä
Akkuyksiköt
Pakokaasupesuri
Maasähköliitäntä
Automaattinen laivankiinnitys laituriin
Lämmöntalteenotto
Painolastivesien käsittely

 

Lähde: Finnlines 13.9.2023

 

Ilkka Virtanen


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries