Nurmeksen Bomballe kaksi uutta ravintolaa

Kokki Sira Siahsaman, keittiötoimenpäällikkö Pasi Brilli ja vuoropäällikkö Ville Heikura esittelevät Buolu Café & Ristoranten tarjontaa.


 

Break Sokos Hotel Bomballe avautuu 2.10.2023 uusi artesaanipitsoja ja pasta-annoksia tarjoileva Buolu Café & Ristorante. Buolu on rennon syömisen paikka, jonne on helppo piipahtaa kylpyläkäynnin tai touhukkaan lomapäivän yhteydessä. Karjalankielinen sana Buolu tarkoittaa puolukkaa, ja vihjaa niin ravintolan luonnonläheiseen sijaintiin kuin paikallisiin raaka-aineisiin.

 

Uusi ravintola on osa Break Sokos Hotel Bomban käynnissä olevaa uudistusta, jonka seuraavassa vaiheessa, kesäkuussa 2024, avautuu hotellin uudissiipi. Uuteen hotelliosaan tulee 92 huoneen ohella pidemmän kaavan illallisiin sopiva Bistro Ohto, joka tarjoilee laadukkaan ruoan ohella ainutlaatuisen näkymän Pielisen järvimaisemaan.

Hotellin tiloissa aiemmin toiminut Trattoria Pielinen sulkeutuu 3.9.2023.

”Break Sokos Hotel Bomba ja koko Bomban karjalaiskylän alue uudistuu parhaillaan entistä monipuolisemmaksi matkailukohteeksi, ja laadukas ruokaelämys on tärkeä osa matkan nautintoa. Tarjoamme jatkossa vierailijoille kolme erilaista ruoka- ja ravintolatunnelmaa – ja entistä houkuttelevammat palvelut myös paikallisille”, kertoo hotellinjohtaja Sanna Tenhunen kehityksestä innostuneena.

 

Buolu on mutkattoman perheravintolan ja laadukkaan kahvilan yhdistelmä

Buolu Café & Ristoranten ruokalista koostuu pitsoista ja pasta-annoksista.

”Valmistamme Buolussa niin napolilaisia artesaanipitsoja, klassisia pitsoja kuin pannupitsaa. Artesaanipitsan taikina tehdään omassa keittiössä, nostatetaan 24 tuntia ja vaivataan sitten käsin muotoonsa. Valmis pitsa paistetaan aitoon napolilaiseen tapaan 450-asteisessa uunissa”, keittiötoimenpäällikkö Pasi Brilli kertoo.

”Artesaanipitsojen täytteisiin olemme halunneet tuoda vähän ekstraa Pielisen savumuikusta kandeerattuun sitruunankuoreen ja itsetehtyyn savupaprikahilloon. Klassisten pitsojen täytteinä taas on suomalaisten suosimia makuja, kuten kinkku-ananasta ja jauhelihaa”, jatkaa Brilli. 

Buolun pastalistalta löytyy herkullisia spagetti-, ravioli- ja fagottiniannoksia. Ravintolan yhteydessä toimii kahvila, jonka valikoimiin kuuluun niin kahveja, paikallisia Rautavaaran Leipomon leivonnaisia kuin retkille ja lomapäiviin sopivia välipaloja.

 

Ravintola Bomban a la carte -listalle hyvää palautetta kesävierailta

Buolu Café & Ristoranten sekä tulevan Bistro Ohton ohella ruokaelämyksiä Bomballa tarjoilee Ravintola Bomba. Karjalaisen hirsitalon huomassa nautitaan kolmen ruokalajin menuita, joiden pääosaa näyttelevät paikalliset raaka-aineet. Tarjolla on myös viiden ruokalajin Valamo-menu viineineen.

”Siirryimme kuluneena kesänä Bomban talon iltaserviisissä a la carte -listaan. Se osoittautui hyväksi ja toivotuksi ratkaisuksi. Saimme asiakkailta erinomaista palautetta niin ruoan laadusta, viiniparituksista kuin uniikista tunnelmasta”, Brilli kertoo.

Ravintola Buolu Café & Ristorante, avautuu 2.10.2023. Tuulentie 10, Break Sokos Hotel Bomba, 75500 Nurmes.

Bistro Ohto, avautuu kesäkuussa 2024 Break Sokos Hotel Bomban uudisosaan.

Ravintola Bomba, Suojärvenkatu 1, Nurmes. Lounasbuffet, iltaisin a la carte -tarjoilu. Avoinna sesonkiaikoina joka päivä, muina aikoina viikonloppuisin.

Lähde: SOK, PKO 30.8.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries