Turkki tarjoaa upeita perhekohteita syyskuukausille

Turkin Rivieralla on mahdollista uida aina syksyn loppuun, joskus jopa joulukuun puoliväliin asti.


 

Turkissa nautitaan pitkään aurinkoisesta kesästä, kun pohjoisella pallonpuoliskolla sanotaan syyskuun alussa hyvästit kesäkuukausille. Turkin Rivieralla on 300 aurinkoista päivää vuodessa. Miellyttävällä ilmastolla hellivä Turkin Egeanmeri lupaa unohtumattoman perheloman syyskuukausinakin.

 

Turkin Riviera tarjoaa elämyksiä merilomasta seikkailuihin 

 

Turkin Välimeren rannikko, Turkin Riviera, toivottaa vuosittain tervetulleeksi miljoonia matkailijoita, jotka haluavat viettää ihanan kesäloman nauttien luonnosta ja historian havinasta. Sijaintinsa ansiosta alue tarjoaa leudon ilmaston ympäri vuoden sekä herättää matkailijoiden kiinnostuksen upeana merilomakohteena syksyisin. Turkin Rivieran sydämessä sijaitsevat Antalya ja Fethiye ovat sopivia Välimeren kohteita perheen kanssa matkustaessa.

Antalyan perheystävälliset hotellit huomioivat kaikkien perheenjäsenten viihtyvyyden. Lapset voivat viettää aikaa hotellialueen uima-altaissa ja vesipuistoissa, tai osallistua lastenkerhon eri aktiviteetteihin. Lastenkerhossa lapset voivat esimerkiksi osallistua työpajoihin ja kokeilla erilaisia urheilulajeja. Loman aikana kannattaa vierailla myös Antalyan hauskoissa teemapuistoissa, joihin lukeutuvat muun muassa maailman suurin tunneliakvaario, Turkin suurin maailmanpyörä sekä hämmästyttävät ylösalaisin olevat talot.

Turkin Rivieralla on mahdollista uida aina syksyn loppuun, joskus jopa joulukuun puoliväliin asti. Verrattuna kiireiseen kesäkauteen, syyskuukausina alueen rannoilla pääsee nauttimaan rauhallisesta uintielämyksestä koskemattomilla rannoilla. Turkin Rivieran ehdottomasti näkemisen arvoiset rannat ovat Fethiyen maailmankuulu Ölüdenizin ranta sekä Antalyan Kaputaş ja Pataran ranta. Lisäksi alueen tunnetut historialliset kohteet kuten Perge, Phaselis, Termessos, Aspendos, Side, Olympos ja Patara, ovat suosittuja päiväretkikohteita. 

 

Egeanmeren itärannikko tarjoaa unohtumattomia lomamuistoja

 

Egeanmeren itärannikko, ”Turkin onnenrannikko”, on toinen suosittu kohde perheen kanssa matkustaville. Sen lämpimät tuulet ja aurinkoiset säät toivottavat vierailijat tervetulleeksi myös syyskuukausina. Kuuluisat lomakohteet, Çeşme, Bodrum ja Datça tarjoavat kauniiden rantojen lisäksi myös vesiurheilumahdollisuuksia, aina purjelautailusta sukellukseen. Yksi tunnetuimmista aktiviteeteista on ”Blue Cruise”, jossa risteillään Egeanmeren vesillä tutustuen alueen kuuluisiin lahtiin ja niiden historialliseen ja kulttuuriseen perintöön. 

Egeanmeri herättää kiinnostusta upean luonnon ja kulttuurillisen historian lisäksi myös arkeologisena kohteena. Se on tunnettu eri sivilisaatioiden jäljiltä kohoavista muinaisista kaupungeista, rikkaista historiallisista tekstuureista, ainutlaatuisista arkkitehtuurirakenteista sekä menneisyyden jälkiä kantavasta mystisestä tunnelmasta.

 

Lähde: Viestintätoimisto Manifesto Oy 17.8.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries