Lapland Hotels -lumikylä huokuu pohjoisen taikaa

Lapland Hotels SnowVillagen viime kauden teema oli kuuluisat nähtävyydet. Tulevana kautena ihastellaan pohjoismaista mytologiaa. Kuva: Lapland Hotels & Safaris


 

Kittilän Lainioon, Ylläksen naapuriin rakentuu tulevana talvena jo 22. kerran kansainvälistäkin mediaa kiinnostava Lapland Hotels Snow Village. Jäätaidetta esittelevän lumikylän tulevan talven teema on pohjoismainen mytologia. Upea taidonnäyte avaa ovensa kävijöille 25.12.2023.

 

Lappi on aina ollut mystiikan tyyssija, joten pohjoismaisen mytologian upeat tarinat sopivat lumikylän teemaksi paremmin kuin hyvin.  

– Aihe kiehtoo monia, ja siksi odotamme jälleen runsaasti niin kansainvälisiä kuin kotimaisiakin vierailijoita. He pääsevät ihailemaan esimerkiksi Thorin, ukkosen jumalan, legendaarista Mjölnir-vasaraa, haltioiden maailmaa Alfheimia ja tietysti Kalevalan tunnettuja tarinoita aina Sammon puolustuksesta Väinämöiseen, sanoo tekninen johtaja Tomi Kurtakko

SnowVillage rakennetaan joka vuosi uudelleen noin 50 hengen tiimin voimin. Rakennustyöt alkavat heti marraskuun alussa, jos keliolosuhteet sallivat. Sään on oltava pakkasen puolella, jotta kantavia lumirakenteita voidaan rakentaa. Tulevaa kautta varten jäätä on säilötty kesän yli noin 200 000 kiloa, lunta puolestaan on jäljellä säilölumikasassa noin 10 000 kuutiota. Lunta tehdään lisää lumitykeillä vielä noin 30 000 kuutiota. 

 

Jääbaarissa juhlitaan Valhallan tapaan 

 

Lapland Hotels SnowVillagesta löytyy tälläkin kaudella esimerkiksi jääravintola ja arktisen taiteen näyttelytila, joka sisältää muun muassa, jääbaarin, elokuvateatterin, lumihotellin erilaisine sviitteineen, jääliukumäen sekä useita isoja aulatiloja veistoksineen. Yli 3 000 neliömetrin laajuisen kokonaisuuden majoituskapasiteetti on yhteensä 12 lumisviittiä.  

– Jääbaari sijoittuu nyt Valhallaan, joka on jumalten asuinpaikka sekä erityisesti sotureiden ja sankareiden kohtalo. Jääbaarista löytyy myös Odinin valtaistuin ja jäinen baaritiski, josta juomat tarjoillaan, Kurtakko paljastaa.  

 

Ennakkovarauksella jääravintolaan 

 

 Lapland Hotels SnowVillage avautuu niin päiväkävijöille kuin majoittujille 25. joulukuuta.   

– Jääravintola tarjoaa kolmen ruokalajin illallisen ja palvelee myös yritysvieraita. Jääravintolaan tulee tehdä pöytävaraukset aina ennakkoon. Hirsiravintola Krouvissa voi puolestaan syödä a la cartea lämpimässä ja viihtyisässä ympäristössä, jatkaa Kurtakko.  

Lapland Hotels SnowVillage on avoinna joka päivä – majoitus, ravintolat ja jäänäyttely palvelevat 7.4.2024 saakka. Jäänäyttelyyn on sisäänpääsymaksu, 23 € / aikuinen ja 11 € / lapsi (4–14-vuotiaat). 

Lue lisää: www.laplandhotels.com/FI/lapin-hotellit/yllas/lapland-hotels-snowvillage.html 

 

Lähde: Lapland Hotels Oy 29.9.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries