Fiskarsin ruukissa vilkas joulun aika

Fiskarsin ruukissa vietetään joulua neljänä viikonloppuna ennen aattoa.


 

Fiskarsin ruukissa vietetään joulua neljänä viikonloppuna ennen aattoa. Fiskarsin ruukin putiikit ja pajat huokuvat joulun tunnelmaa ja ovat pullollaan uniikkeja, lämpimiä ja maukkaita lahjaideoita. Tauon joulukiireeseen antaa mukava yö The Torby hotellissa tai Fiskars Wärdshusissa tai maukas illallinen Ruukin ravintoloissa.  

 

Joulunaika alkaa 25.-26.11.2023 Fiskarsin Joulumarkkinoilla 

 

Fiskarsin Joulumarkkinoissa yhdistyy kaksi tapahtumaa – Joulun Maan Maut ja Jouluiset Fiskarsin Käsityömarkkinat. Tapahtumapaikkana toimii tunnelmallinen Kuparipaja. Mustassa Salissa pääsee nauttimaan Joulu Maan Mauista, jotka keskittyvät lähiruokaan, kun taas Valkoisesta Salista löytyy Jouluiset Fiskarsin Käsityömarkkinat. Joulumarkkinoilla on myös mukavaa puuhastelua lapsille ja lapsenmielisille.  
Luovien pajojen järjestämä maksuton "Kierrätys kimaltaa" -joulukoriste- ja lahjatyöpaja tarjoaa mahdollisuuden tehdä jouluaiheisia koristeita ja lahjoja kierrätysmateriaaleista. NIKARI pitää avoimet ovet Joulumarkkinoiden aikaan lauantaina 25.11. 

 

Jouluista ohjelmaa neljänä viikonloppuna 

Ruukissa on joulutunnelmaa putiikeissa, pajoissa ja ravintoloissa neljänä viikonloppuna ennen jouluaattoa. Lauantaina 2.12. Fiskarsin museon Hammarbackenin joulu -tapahtuma avaa museon joulun ja suositut Ruukinväen askareet alkavat. Partiolippukunta Polaris paistaa makkaraa leikkipuiston laidalla 2.12 klo 11-13.  
Joulua juhlitaan myös Veitsitehtaalla, jossa joulunavausviikonloppuna 25.11. tanssitaan Pikkujouludiskossa ja seuraavana lauantaina 2.12. järjestetään jouluinen panimokierros ja Veitsitehtaan Vitsitehdas stand-up -tapahtuma.  
Joulunaikana Ruukissa järjestetään myös Joulukonsertti ja ravintola Kuparipajassa nautitaan Pajan joulubuffetin antimista. 

 

Joulunajan työpajat ja näyttelyt 

Ruukin työpajoissa voit valmistaa omat joululahjasi tai antaa yhteisen käsityöelämyksen ystävälle lahjaksi. Tarjolla mm. Sashiko-kirjontatyöpaja, lasinpuhallusta, kynttilätyöpajaa, maalaustyöpajaa ja havukranssityöpajaa.  
KWUM keramiikkamuseon talvinäyttely on avoinna läpi joulukauden to-su klo 12-17. Makasiiniin on yhteisesti ruukkiyhteisön toimesta rakennettu kävijöille ilmainen kuusinäyttely, jossa toimijat ja paikalliset tahot ovat koristelleet omat uniikit kuusensa. Kuusinäyttely avautuu 25.11. ja on avoinna 31.12. asti to-su klo 11-18.   

 

Saavu Ruukkiin bussilla Karjaan juna-asemalta

Joulun viikonloppuina 25.11, 2.12., 9.12., 16.12. Fiskarsin ruukkeihin pääsee paikallisbussilla Karjaan Matkakeskukselta (juna-asemalta) bussilaiturilta nro 1 Fiskarsin Ruukkiin. Bussi kuljettaa Billnäsin kautta Fiskarsiin, ja tekee myös yhden Ruukkien välisen vaihdon keskellä päivää, eli voit kokea samalla kertaa kaksi idyllistä Ruukkia.

 

Katso koko joulukauden tarjonta täältä www.fiskarsvillage.fi

 

Lähde: Fiskars Village 21.11.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries