Helsingin Kruununhakaan kolme uutta ravintolaa

The Hotel Maria, Bar Maria


 

Helsingin Kruununhakaan joulukuussa 2023 avautuva The Hotel Maria lisää pääkaupungin ravintolatarjontaa upealla kokonaisuudella. Asiakkaan valittavana on niin fine dining, brasserie kuin samppanjaa ja kaviaaria sekä upeita drinkkejä tarjoava cocktailbaari.

 

The Hotel Maria on listattu Forbes -lehden parhaiden loppuvuonna 2023 avautuvien luksushotellien maailmanlaajuisella listalla. Hotellin kaikista ravintoloista välittyy moderni luksus, joka näkyy niin tyylikkäässä sisustuksessa, kattauksissa kuin huippuluokan palvelutasossa. 

”The Hotel Marian kaksi ravintolaa sekä baari tarjoavat ruoka- ja juomavaihtoehdoillaan, palvelullaan sekä visuaalisella eleganssillaan juuri sitä elämyksellisyyttä ja vieraanvaraisuutta, jota asiakkaat meiltä pohjoismaisena luksuskohteena hakevat”, uskoo 15.12.2023 avautuvan The Hotel Marian hotellinjohtaja Katriina Moksi.

The Hotel Marian ravintoloiden pöytävarausjärjestelmä on avautunut, ja varauksia pääsee nyt tekemään hotellin verkkosivujen kautta. Myös menut ovat jo nähtävillä.

 

Ravintola Lilja – fine diningia vuodenaikojen innoittamana 

 

A la Carte -ravintola Liljan filosofian ytimessä on tarjota hienostuneita makuja suomalaisella sydämellä ranskalaisen keittiön inspiroimana. Lilja palvelee asiakkaitaan annoksilla, jotka tarjoavat elämyksiä sekä luksusmatkailuun tottuneille hotellivieraille että kotimaisille kävijöille. Tuotevalinnoissa suositaan kotimaisia ja pohjoismaisia raaka-aineita sesongin mukaan. Menusta löytyy muun muassa lähialueen kalastajilta hankittua villikalaa, poroa Sodankylästä ja suomalaisia marjoja.

Liljan keittiömestarina työskentelee kotimaassa ja ulkomailla arvostettu Ville Rainio. Rainiolla on laaja-alainen kokemus Michelin-tähden ravintoloista ympäri Eurooppaa, kuten La Reserve de Nice, Noma, 28+, Bloom in The Park ja Chez Dominique.

”Tavoitteenamme on olla Suomen paras hotelliravintola. Toteutamme asiat samalla pieteetillä ja intohimolla kuin maailman huippuravintoloissa tehdään. Vuodenaikojen mukaan vaihtuva menu esittelee parhaita suomalaisia ja eurooppalaisia sesongin raaka-aineita. Inspiraatiota tekemiseen ja ruokaan haemme sopivassa suhteessa sekä läheltä että kaukaa. Ultraläheltä ovat esimerkiksi hotellin omakasvattamat yritit, joita jatkossa käytämme niin ruuissa kuin juomissa”, Rainio toteaa tyytyväisenä.

Villiyrttien hyödyntäminen onkin Rainion erikoisuus, ja yrtit tulevat näkymään omaleimaisesti annosten ulkonäössä ja makumaailmassa.

 

Garden Terrace – suomalaisia ja kansainvälisiä klassikoita

 

Brasserie-tyylinen Garden Terrace ammentaa inspiraatiota klassikkoruoista. Annoksissa suomalaiset raaka-aineet sulautuvat saumattomasti kansainvälisiin tuttuihin klassikoihin, kuten vaikkapa Hummeri Skagen Toastiin. Ravintola Garden Terracesta vastaa Hotel Kämpissä aiemmin työskennellyt keittiömestari Antti Hokkanen.

"Garden Terrace tarjoaa hienostuneita brasserie-tyylisiä ruokailuelämyksiä rennossa ympäristössä koko päivän, viikon jokaisena päivänä. Klassikoihin ja ranskalaisiin valmistusmenetelmiin pohjautuvissa annoksissa suosimme kotimaisia raaka-aineita. Näin takaamme ruuan tuoreuden ja erinomaisen laadun, sekä pienennämme samalla hiilijalanjälkeämme", myhäilee Hokkanen.

Garden Terracelle erityisyyttä tuo ruuan lisäksi luonnonvalossa kylpevä lasiseinäinen puutarhamainen ravintolasali, joka kesäkaudella jatkuu sisäpihan tyylikkäälle ulkoterassialueelle.

 

Bar Maria – valokuvauksellisia cocktaileja tyylikkäässä ympäristössä

 

Bar Marian ilme saa voimansa lumesta, jäästä ja valosta. Teema tulee vahvasti esille Timothy Oultonin suunnittelemissa jäätä kuvaavissa valaisimissa sekä mausteena juomavalikoimassa. Lumielementti linkittyy myös hotellin perustajaan, yhdistetyn kolminkertaiseen olympiavoittajaan Samppa Lajuseen, jonka olympiakultamitalit ovat nähtävillä hotellin vitriinissä.

Bar Mariassa asiakkaan yllättää upeiden kattovalaisimien lisäksi baarille poikkeuksellisen vaalea sisustus, fyygeli sekä ylellinen juomavalikoima. Bar Marian erikoisuus on ranskalainen kaviaari ja samppanja, joista arvokkaimpia vaihtoehtojakin saa tilattua laseittain. Samppanjavalikoima on myös laajempi kuin Suomessa yleisesti. Drinkeissä niin cocktailit kuin alkoholittomat mocktailit ovat käsityön taidonnäytteitä kuvauksellisuudessaan. Juomien valmistamiseen käytettävät siirapit ja tiivisteet tehdään itse.

Bar Marian vetäjänä toimii hotellin Wine and Beverage Manager ja pääsommelier Edmund Liew, joka on työskennellyt luksushotelleissa eri puolilla maailmaa. Hänet on palkittu vuoden sommelierina useamman kerran muun muassa Aasiassa.

Bar Marian lisäksi hotelliin tulee myös pienempi baari Span yhteyteen. Se palvelee ensisijaisesti kylpylävieraita.

 

Afternoon Tealla tarjolla peräti 18 eri teelaatua

 

The Hotel Marian Afternoon Tea on odotettu lisä Helsingin teenjuojien keskuudessa. Teevalikoimassa on peräti 18 eri laatua. Afternoon Tea noudattaa perinteitä, ja tarjolla on voileipiä ja skonsseja sekä itse tehty ”clotted cream”.

Kokonaisuudessa panostetaan makujen lisäksi vahvasti esille laittoon. Kattauksessa moderni luksus välittyy tyylikkäissä tarjoiluastioissa. Perinteitä kunnioitetaan teeastiastossa, joka on nykyisin Fiskarsin omistaman Wedgwoodin hienoa brittiläistä posliinia.

Afternoon Tea on tarjolla sunnuntaista 17.12. alkaen kello 12-16.

 




 

 

Lähde: The Hotel Maria 24.11.2023



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries