Turkki on golfaajan suosikki

Erityisesti Antalyan Belekissä on paljon arvostettuja hotelleja ja lomakohteita, jotka ovat tehneet Antalyasta golfin suosikkikohteen. 

 

Turkki on yksi niistä harvoista kohteista, joista löytyy jokaiselle jotakin – upea luonto, kauniit rannat, rikas historia ja monipuolinen valikoima paikallisia ruokia ja aktiviteetteja. Miellyttävän ilmaston lisäksi Turkki on maailmanlaajuisesti tunnettujen golfkenttäarkkitehtien suunnittelemien viheriöiden ansiosta yksi maailman suosituimmista golfmatkojen kohteista. Erityisesti Antalyan Belekissä on paljon arvostettuja hotelleja ja lomakohteita, jotka ovat tehneet Antalyasta golfin suosikkikohteen. 

 

Golfia Turkissa aina 1800-luvulta asti

Golfin historia Turkissa ulottuu kauas. Vuonna 1895 perustettu Istanbul Golf Club nosti lajin suosioon monissa Turkin kaupungeissa, kuten Antalyassa, Muglassa, Izmirissä, Ankarassa, Samsunissa ja Aydinissa. Miellyttävän ilmaston ansiosta Antalyan Belek on noussut Turkin suosituimmaksi golfkohteeksi huippuluokan hotelli- ja golfpalveluidensa ansiosta. Nykyään Belekin golfhotellit ovat Antalyan tärkeitä urheilumatkailukohteita, joissa kohtaavat amatööri- ja ammattilaispelaajat. Kansainvälinen golfmatkanjärjestäjien liitto (IAGTO) myönsi Belekille Vuoden paras golfkohde Euroopassa -palkinnon vuonna 2008. Lisäksi Belek tarjoaa urheilijoille mahdollisuuden pelata golfia ympäri vuoden, sillä aurinko paistaa noin 300 päivää vuodessa ja keskilämpötila harvoin laskee alle 21 asteen. 

 

Belek on Turkin suosituin golfkohde

Belekin 17 kenttää tarjoavat kaiken tasoisille golfareille vaihtoehtoja klassisista, hiekkapohjaisista heathland-golfkentistä kansainväliset standardit täyttäviin kenttiin. Osa kentistä tarjoaa myös tunnelmallista yögolfia. Belekissä vierailee vuosittain tuhansia innokkaita golfareita Euroopasta, Aasiasta ja Yhdysvalloista. Belek on noin 35 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä, ja kentät sijaitsevat noin viiden minuutin päässä toisistaan.

Belek on saanut tunnustuksia myös järjestämistä golfturnauksistaan. Vierailijat Turkista ja ympäri maailmaa kokoontuvat Belekiin pelaamaan golfia ja katsomaan kansallisia ja kansainvälisiä turnauksia, joihin osallistuvat kuuluisat golfaajat, kuten Tiger Woods, Charl Schwartzel, Hunter Mahan ja Justin Rose, Lee Westwood, Matt Kuchar, Rory McIlroy ja Webb Simpson. Suositut golflehdet Golf Magazine ja The Golfer's Journal valitsivat Belekin Parhaaksi golfkohteeksi vuonna 2012. Belekissä järjestettävistä turnauksista merkittävimmät ovat Turkish Airlines World Golf Cup, maailman tärkein amatöörigolfturnaus; Turkish Airlines Challenge, joka kokoaa yhteen Euroopan lahjakkaimmat nuoret golfaajat, sekä Turkish Airlines Open Golf Tournaments, yksi kahdeksasta PGA European Tour -sarjan turnauksesta.

 

Antalyassa voi golfin lisäksi nauttia myös muita lomaelämyksiä  

Golfin lisäksi Belek tarjoaa vierailijoilleen myös muita lomaelämyksiä. Se on poikkeuksellinen matkakohde sen upean luonnon, rikkaan kulttuuriperinnön, maineikkaan turkkilaisen vieraanvaraisuuden sekä perinteisen ruokakulttuurinsa ansiosta. Myös Antalyassa on noin 300 aurinkoista päivää vuodessa, joten kesä on lähes loputon. Turkissa nautitaan pitkään aurinkoisesta kesästä, ylellisistä majoituspalveluista, upeasta luonnosta ja omaleimaisesta turkkilaisesta keittiöstä, kun pohjoisella pallonpuoliskolla sanotaan syyskuun alussa hyvästit kesäkuukausille.

Antalya golf


 

 

Lähde: Viestintätoimisto Manifesto Oy, go-turkiye 1.11.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries