Viro tarjoaa hyvät puitteet yritystapahtumalle

Virossa konferenssi, seminaari, kongressi tai muu työhön liittyvä kokoontuminen on miellyttävä kokonaisvaltainen elämys, joka virkistää ja josta saa arkeen inspiraatiota. Kuvassa Tallinna. Kuvaaja: Kaupo Kalda


 

Ikimuistoisten tapahtumapaikkojen lisäksi Viro tarjoaa runsaasti erilaisia aktiviteetteja ja laadukasta majoitusta. 

 

Virossa konferenssi, seminaari, kongressi tai muu työhön liittyvä kokoontuminen on miellyttävä kokonaisvaltainen elämys, joka virkistää ja josta saa arkeen inspiraatiota. Arjesta poikkeavassa ympäristössä järjestettävä tapahtuma ruokkii luovuutta ja antaa tilaa uusille ajatuksille. Mukava elämys lisää myös yhteenkuuluvuudentunnetta. Se on ymmärretty Virossa, joka tarjoaa yrityksille ja muille yhteisöille omaleimaisia tapahtumapaikkoja, jotka aikaansaavat osallistujissa wau-elämyksen.

Konferenssin, kongressin, tiimipäivät, lanseeraustilaisuuden, gaalan tai yksityisen juhlan järjestämispaikaksi voi Virossa valita viime vuosina tapahtumakäyttöön taidolla mukautetun historiallisen rakennuksen. Vaihtoehtoja on paljon.

Viron konferenssitoimiston markkinointipäällikkö Riine Tiigi kertoo suomalaisten tapahtumajärjestäjien usein yllättyvän Viron runsaasta tapahtumapaikkatarjonnasta. 

- Iloinen asia monelle on myös se, että Virossa tapahtumia on mahdollista järjestää museoissa, Tiigi sanoo. 

Tapahtumapaikkoina palvelevat muun muassa teollista rouheaa tunnelmaa tarjoava Kulttuurikattila, uniikki merimuseo Lentosatama, virtuaaliteknologian avulla historian oivallukset henkiin herättävä keksintötehdas PROTO, modernilla arkkitehtuurilla ja merimaisemilla hurmaava risteilyterminaali sekä taivaalle kurottava Tallinnan televisiotorni.

Tapahtumalle on mahdollista valita Virossa jopa keisarilliset puitteet. Viron upeimmaksi barokkirakennukseksikin kutsuttu Pietari Suuren kesäasunto Kadriorgin palatsi tarjoaa romanttisen ympäristön monenlaisille tilaisuuksille.

Telliskiven luovassa keskuksessa sijaitsee puolestaan sympaattinen Erilaisten huoneiden klubi, joka on niin ikään mainio paikka liike- ja yksityistilaisuuksille.
Myös kansainvälisesti tunnustetussa ja monelle suomalaiselle matkailijalle tutussa Fotografiskassa on erityyppisiä tapahtumatiloja. 

Mieleenpainuvia puitteita löytyy myös Tallinnan ulkopuolta. Tartossa sijaitseva Viron kansallismuseo on vaikuttava sekä arkkitehtuuriltaan että kooltaan. 

Tartossa sijaitsee myös Baltian suurin tiedekeskus AHHAA, joka on kekseliäs paikka konferenssin tai yritystapahtuman järjestämiseksi.

Kokoontua voi myös aktiviteettien äärelle tai niitä voi hyödyntää osana tapahtumaa. Intensiivisen kokoontumisen jälkeen on mukava viettää aikaa yhdessä epävirallisemmin.

Virossa on tarjolla ruokaan ja juomaan liittyvien elämysten lisäksi herkkuja myös kulttuurista kiinnostuneille. Ryhmille järjestetään muun muassa valokuvametsästystä ja kaupunkikierroksia. Kaupunkikierroksen voi toteuttaa halutessaan polkupyörillä.


Vaihtoehtoina ovat myös fatbikeretki rannikolla tai kanoottiretki Tallinnan satamiin. Astetta jännittävämpää tekemistä ovat kävely Tallinnan tv-tornin reunalla, retro-jeeppisafari, meripelastusharjoitus sekä rallikilpailu.

Jo alkusyksystä on hyvä muistaa, että pikkujoulujen aika on nurkan takana. Erilaiset tapahtuma-alan toimijat ovat Virossa valmiina mahdollistamaan hyvän mielen pikkujoulut. Tarjolla on vaikkapa keskiaikainen illallinen Olde Hansassa, kierros ginitislaamossa, suklaapaja Chocolalassa sekä paljon, paljon muuta.

Luova ote tapahtumien järjestämiseen ei tarkoita tärkeiden perusasioiden unohtamista. Tiiviin päivän tai päivien jälkeen lepo on tärkeää. Virossa hotellien hinnat ovat kohtuullisia ja hinta-laatusuhde on hyvä. Kylpylä- ja kokoushotelleja on runsaasti, ja kylpylän käyttö sisältyy usein huoneen hintaan. Ruoka on laadukasta, mistä kertoo, että viime keväänä Viro sai ensimmäiset Michelin-ravintolansa. Myös cateringpalvelut ovat korkeatasoisia.

Myös Viron hotellit tarjoavat majoituksen ja kylpylänautintojen lisäksi hyvin varusteltuja tiloja koulutusten, konferenssien ja seminaarien järjestämiseen.  Useissa hotelleissa on hyvin monenlaiseen käyttöön ja erikokoisille ryhmille soveltuvia kokoontumistiloja.

Moni hotelleista tarjoaa kokouspaketteja. Kaikki tapahtumaan liittyvät palvelut, niin kokoustekniikkaan liittyvät ratkaisut kuin ruokailun voi tilata yhdestä paikasta. Suurin osa isoista kokoushotelleista sijaitsee aivan Tallinnan keskustassa. 

Tallinnassa useita kokoustiloja tarjoavat muun muassa Hilton Tallinn Park, Swissôtel Tallinn, Radisson Collection Hotel, Tallinn, Radisson Blu Hotel Olympia, Original Sokos Hotel Viru sekä Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinna.
Tallinnan ulkopuolella sijaitsevat muun muassa merellisen maiseman LaSpa, kansallispuiston keskellä sijaitseva Vihulan kartano sekä V Spa ja kokoushotelli Tartossa.

Viro sijaitsee lähellä Suomea. Omine kulttuureineen se kuitenkin mahdollistaa todellisen irtioton arjesta.
Tapahtumaan osallistuminen on samalla pieni matka toiseen maisemaan ja tavallisuudesta poikkeavaan tunnelmaan.

 

Konferenssitoimisto palvelee

Viron konferenssitoimisto palvelee, oli tavoitteena sitten konferenssien, kongressin, seminaarin tai juhlan järjestäminen.

Toimistosta saa tietoa hotelleista, tapahtumapaikoista ja muun muassa catering- ja ohjelmatoimijoista. 

- Me haluamme osaltamme varmistaa, että jokainen yritys tai tiimi löytää juuri sopivimmat tilat, parhaat palveluntarjoajat sekä ikimuistoisimmat oheisohjelmat. Oli kyse sitten satojen osallistujien konferenssista tai kymmenen henkilön tiimipäivästä, konferenssitoimiston toteaa.

 

Lisätietoa suomeksi: https://www.ecb.ee/fi/

 

Lähde: TopTravels 10.9.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää