Erilainen matkaopas Roomaan

Rooma. Hyvän elämän kaupunki on filosofi Scott Samuelsonin kirjoittama matkaopas, joka osoittaa, ettei mikään inhimillinen ole ikuiselle kaupungille vierasta.


 

Ikuinen kaupunki on historian kerrostumien ja vastakohtien kooste. Kirkkoja ja kapakkatappeluita, seksiä ja hengellisyyttä, pasta-annoksia ja asketismia. Mitään ei kannata karttaa, ketään kavahtaa, sillä kaikessa ja kaikissa on ajattelemisen aihe.

Rooma. Hyvän elämän kaupunki on filosofi Scott Samuelsonin kirjoittama matkaopas, joka osoittaa, ettei mikään inhimillinen ole ikuiselle kaupungille vierasta. Samuelson tuumii hyvän elämän luonnetta ja edellytyksiä niin pastalautasen äärellä kuin Colosseumillakin, ja paikallisiksi suunnannäyttäjiksi hänelle kelpaavat niin Horatius ja Caravaggio kuin hautakivet ja karnevaalinviettäjätkin.

Scott Samuelson työskentelee filosofian ja uskonnon laitoksella Iowan osavaltion yliopistossa. Hän on tutkinut erityisesti italialaista keskiajan ja renessanssin ajattelua, mutta hänen tärkein kiinnostuksen kohteensa on filosofian tuominen yliopistojen ulkopuolelle sekä arkielämän filosofisten puolten pohtiminen. Hän on toteuttanut pyrintöään muun muassa opettamalla filosofiaa vankiloissa ja toimimalla kokin ammatissa.

 

Lähde: niin & näin 7.10.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää