Hanasaari: Kimmo Sasi jatkaa puheenjohtajana

Hanasaaren johtokunta 2025-2027. Kuvasta puuttuvat Lappset Groupin Johanna Ikäheimo ja opposition kunnanneuvos Christofer Fjellner. Kuva: Jakke Nikkarinen / Hanaholmen


 

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto ovat nimittäneet Hanasaaren johtokunnan vuosiksi 2025–2027. Puheenjohtajana jatkaa varatuomari Kimmo Sasi ja uutena jäsenenä johtokuntaan liittyy Lappset Groupin Johanna Ikäheimo.

 

Entinen ulkomaankauppa- ja eurooppaministeri Kimmo Sasi on toiminut johtokunnan puheenjohtajana vuodesta 2009 lähtien, ja hänen ja johtokunnan seuraava toimikausi on 2025–2027.

Johtokunnan puheenjohtajan nimittää Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö, kun taas Hanasaaren päämies, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto, nimittää johtokunnan muut jäsenet. Johtokuntaan kuuluu viisi jäsentä Suomesta ja viisi Ruotsista.

”Tulkitsen uudelleenvalintani johtokunnan puheenjohtajaksi arvostuksena Hanasaaren tekemälle työlle. Hanasaarella on tärkeä rooli paitsi areenana niin myös aktiivisena toimijana suomalais-ruotsalaisessa yhteistyössä”, Kimmo Sasi toteaa.

Sasi viittaa muun muassa Hanaholmen-aloitteeseen, joka luotiin koronaviruspandemian seurauksena ja joka on nyt kasvanut merkittäväksi suomalaisten ja ruotsalaisten kriisivalmiusasiantuntijoiden koulutusohjelmaksi.

”Hanasaari pystyi nopeasti sopeutumaan uuteen todellisuuteen ja käynnisti yhteistyössä Ruotsin puolustuskorkeakoulun (Försvarshögskolan) ja Turvallisuuskomitean kanssa kahdenvälisen ohjelman, joka on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan”, Kimmo Sasi sanoo.  

Kriisivalmiuteen ja puolustukseen liittyvien aiheiden lisäksi Hanasaari tuo yhteen suomalaisia ja ruotsalaisia toimijoita taide- ja kulttuurialalla (Hanaholmen Kultur), korkeakoulutuksessa ja tutkimuksessa (Hanaholmen Academy), johtajuuskehityksessä (Tandem Leadership) ja liike-elämässä (Future Forum). Hanasaari järjestää myös lukuisia yksittäisiä seminaareja ja kursseja sekä esittää elokuvia ja pohjoismaista taidetta.

 

Hanasaaren johtokunnassa istuvat vuosina 2025–2027 seuraavat henkilöt:

Suomesta:

  • Varatuomari Kimmo Sasi (pj.)
  • Lappset Groupin varapuheenjohtaja Johanna Ikäheimo (uusi jäsen)
  • Dekaani Timo Korkeamäki
  • Professori Johan Strang
  • Suurlähettiläs Helena Tuuri

Ruotsista: 

  • Entinen toimitusjohtaja John Brattmyhr
  • Opposition kunnanneuvos Christofer Fjellner
  • Entinen maaherra Elisabeth Nilsson
  • Kunnanneuvos Claes Nordmark
  • Yliopiston rehtori Astrid Söderbergh Widding

Lähde: Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus 15.10.2024

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää