Tallinnan Patarei esittelee kommunismin rikoksia

Patarein linnoitukseen on avattu kommunismin rikoksista ja uhreista kertovat museo.


 

Tallinnan keskustan läheisyydessä oleva Patarein merilinnoitus on mielenkiintoinen käyntikohde. Tallinnan sataman ja Noblessnerin alueen välissä oleva linnoitus on säilynyt jokseenkin siinä asussa, jossa se oli Viron itsenäistyessä uudelleen 30 vuotta sitten.

 

Satoja vuosia vanhalla linnoituksella on synkkä historia. Toisen maailmansodan aikana saksalaiset miehittäjät pitivät siellä juutalaisvankeja, etupäässä ranskalaisia, ja sen jälkeen Neuvostoliitto telkesi sinne toisinajattelijoita ja muuten vaarallisiksi epäiltyjä ”yhteiskunnan vihollisia” kuten Viron ensimmäisen itsenäisyyden ajan virkamiehiä, yrittäjiä ja maatalousväestöä.

 

Patarein vankilaan onkin avattu kommunismin rikoksista ja uhreista kertovat museo. Autenttisessa ympäristössä toimiva museo on koskettava, ja se avaa kävijälle Viron lähihistorian kauheuksia.

 

Patarein linnoituksen sisäpihalle on pystytetty tilataideteoksia ja kesäaikaan toimivia kahvi- ja drinkkikioskeja. Tapasin myös alueen kehittämistä ajavan yrityksen edustajaa, joka kertoi Patarein linnoituksen kunnianhimoisista kehitystavoitteista, joihin kuuluu muun muassa muutaman vuoden sisällä linnoitukseen rakennettava hotelli.

 

Patarein kehittämissuunnitelmasta vastaavat Motor Agency ja Kokoarchitects.

 

Patarein vieressä on muitakin mielenkiintoisia nähtävyyksiä, muun muassa merimuseo ja Iglupark, joka koostuu muutamasta iglun muotoisesta asunto-, toimisto- ja asuiniglusta.

 

Kirjoittaja vieraili Patareissa 20.8.2021 suomalaisen toimittajaryhmän mukana.

 

Teksti ja kuvat: ValitutMatkat


Patarein linnoituksen sisäpihalle on pystytetty tilataideteoksia ja kesäaikaan toimivia kahvi- ja drinkkikioskeja.


Autenttisessa ympäristössä toimiva museo on koskettava, ja se avaa kävijälle Viron lähihistorian kauheuksia.


Toisen maailmansodan aikana saksalaiset miehittäjät pitivät Patareissa juutalaisvankeja, etupäässä ranskalaisia, ja sen jälkeen Neuvostoliitto telkesi sinne toisinajattelijoita ja muuten vaarallisiksi epäiltyjä ”yhteiskunnan vihollisia” kuten Viron ensimmäisen itsenäisyyden ajan virkamiehiä, yrittäjiä ja maatalousväestöä.












Patarein linnoitus on Suomenlahden rannalla.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries