Iittalan historia esillä Designmuseossa

Teemojen ympärille rakentuu koko Iittalan 140-vuotisesta historiasta piirtyvä moniulotteinen maailma.


 

Designmuseo kutsui arkkitehti Florencia Colombon ja teollinen muotoilija Ville Kokkosen konseptoimaan, kuratoimaan ja suunnittelemaan näyttelyn maailmankuulun suomalaisen designbrändin Iittalan 140-vuotisesta historiasta. Näyttely on esillä viimeistä viikkoa Designmuseossa. 

Colombo ja Kokkonen johdattavat näyttelyssä iittala - Kaleidoscope: Luonnosta kulttuuriin katsojan laajan Iittala-aineiston äärelle toisiinsa kietoutuvien runsaan kolmenkymmenen teeman kautta. Teemojen ympärille rakentuu koko Iittalan 140-vuotisesta historiasta piirtyvä moniulotteinen maailma. Ne avaavat laajan ja monipuolisen tarinan ihmisistä, esineistä, tekniikoista, ideoista sekä tapahtumista. Jokaisen teeman alta löytyy aina runsas joukko sitä eri näkökulmasta tarkastelevaa esinettä sisältäen niin prototyyppejä, arkipäivän esineistöä kuin taideteoksiakin. Teemat esineineen myös valottavat Iittalan tuotteiden kehityskaarta raaka-aineista suunnittelu- ja valmistusprosessien kautta osaksi ihmisten arkea. Lue lisää näyttelystä.

Näyttelyyn liittyviä etätapahtumia:

Kaleidoscope Online Festival -tapahtumasarjan viimeisessä jaksossa tavataan suunnittelija Alfredo Häberli
Häberlin kanssa keskustellaan tänään luovuuden edellytyksistä ja esteistä. Kuulemme muun muassa, millaiset asiat ovat inspiroineet häntä suunnittelijana ja miten leikin ja luovuuden avulla voidaan päästä yli suunnittelublokista. Häberli on suomessa tunnettu erityisesti Iittalalle suunnittelemastaan Essence-lasisarjasta, joka on voittanut useita arvostettuja muotoilualan palkintoja, kuten iF ja Les Découvertes -palkinnot. Häberliä haastattelee Päivi Niemi, Iittala&Arabia Design Centrestä.

Englanninkielinen tapahtuma järjestetään suorana lähetyksenä Designmuseon ja Iittalan Instagram-tileiltä tänään, 14.9. kello 18. 

Viimeinen etäopastus Iittala – Kaleidoscope -näyttelyyn
Designmuseon avoimella etäopastuksella sukelletaan kesäkauden päänäyttelyymme Iittala -Kaleidoscope: Luonnosta kulttuuriin. Tämä englanninkielinen etäopastus on viimeinen mahdollisuus päästä tutustumaan Iittalan historiaan ja nykypäivää esittelevään suurnäyttelyyn oppaan johdolla. Englanninkielinen opastus järjestetään tänään, 14.9. kello 17 Designmuseon Facebook-kanavalla suorana lähetyksenä.

Näyttely Iittala – Kaleidoscope: Luonnosta kulttuuriin on esillä Designmuseossa sunnuntaihin 19.9.2021 asti. Museo on avoinna: ti klo 11-20, ke-su klo 11-18. Lipputiedot alla.

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries