Finnjävel Salonki tarjoaa uniikin ravintolakokemuksen sukeltaen
suomalaisuuteen niin ruuassa kuin sisustuksessa. Tutut maut ja kotimaiset
käsityön aarteet on puettu salonkikelpoiseen asuun ja tuotu tähän
päivään. Suomalainen gastronomia voi hyvin ja on herättänyt nyt myös
kansainvälistä kiinnostusta. Michelin Guide Nordic Countries 2021
julkaistiin maanantaina 13.9. ja Finnjävel Salonki täydensi Suomen
tähtikarttaa uudella upealla Michelin-ravintolalla ansaiten lisäksi
Service Award -tunnuksen.
"Suomalaiset ovat aina huolissaan siitä, että mitä
ulkomaalaiset ajattelevat meidän ruoastamme. Enää ei tarvitse miettiä!
Suomalainen ruoka on huikean hyvää, seistään sen takana ylpeästi selkä
suorana ja nautitaan siitä yhdessä. Tämä tähti on suurin palvelus
suomalaiselle ruokakulttuurille vuosikymmeniin. Suomalaisella
perinneruoalla on paikkansa myös nykyajassa. Tämä on vahva osoitus siitä,
miten pienellä päivityksellä voimme viedä perinteitä eteenpäin vielä
sukupolvien ajan", kommentoi ravintoloitsija Tommi Tuominen tiedotteessa 13.9.2021.
Ravintoloitsija Timo ”Lintsi” Linnamäki jatkaa: ”Tämä on aivan
hillittömän hieno tunnustus Finnjävelille ja suomalaiselle ruoalle ja
kulttuurille! Viimeinen 1,5 vuotta on ollut erittäin haasteellinen aika
koko toimialallemme ja tämä tähti on kiitos pitkäjänteisyydestä,
sinnikkyydestä ja sitkeydestä; tähti antaa valoa tulevaan juuri oikealla
hetkellä! Tästä alkaa Finnjävel Salongin uusi aikakausi
Michelin-ravintolana sekä suomalaisen ruokakulttuurin, perinteisten
ruokalajien ja raaka-aineiden tarinankertojana. Iso kiitos koko pirun
loistavalle henkilökunnalle!"
Kiitos Michelin-tähdestä kuuluukin koko Finnjävel Salongin
henkilökunnalle. Salongin tiimiin kuuluvat Otto Sovelius
(ravintolapäällikkö), Santeri Lankinen (sommelier), Katariina
Sommerschield, Hanna Hiiesalu, Oskari Rahikka (keittiömestari), Jarkko
Pulkkinen ja Tuomas Sirviö.
Finnjävelin tarina alkoi vuonna 2016 Helsingin Etelärannassa,
jossa Henri Alén ja Tommi Tuominen avasivat kaksivuotisen
projektiravintolan kunnianosoituksena kotimaiselle ruokaperinteelle. Idea
ravintolaan syntyi keittiömestareiden tutkiessa omia juuriaan sekä
suomalaista ruokakulttuuria. Suuren suosion saavuttanut ravintola nousi
tuhkista vuonna 2019 ja avasi ovensa Etu-Töölöön, Helsingin Taidehallille
kahtena ravintolana: matalamman kynnyksen lounas- ja illallisravintola
Salina sekä hienostuneempana fine dining -ravintola Salonkina. Ravintolat
omistavat alan pitkän linjan konkarit Tommi Tuominen, Timo Linnamäki,
Samuil Angelov ja Henri Alen.
https://finnjavel.fi/salonki/
|
Kommentit
Lähetä kommentti