Pianokonsertti Tallinnalaisessa kulttuurikodissa


Nuori taitava pianisti soitti virolaisten säveltäjien kappaleita ja lisäksi muun muassa Beethovenin tuotantoa.

 

 

Elokuu 2021 oli merkittävä tapahtuma Virossa, koska silloin vietettiin maan uudelleenitsenäistymisen 30-vuotisjuhlaa.

 

Juhlallinen tunnelma vallitsi myös tallinnalaisen Liisa Ojaveerin kulttuurikodissa, jossa järjestettävään pianokonserttiin olin saanut suomalaisen toimittajaryhmän osanottajana kutsun 19. elokuuta.

 

Tallinnan keskustassa 1900-luvun alun art nouveau -talossa sijaitseva asunto on nähtävyys sinänsä, koska se on säilynyt hyvin pitkälle alkuperäisessä kunnossa ja ollut vuodesta 1939 Ojaveerin perheen asuntona. Asuntoa on Ojaveerin mukaan vuosikymmenien varrella remontoitu, mutta siinä on säilytetty vanhan jugend-asunnon piirteet.

 

Kotikonsertti oli mieleenpainuva. Nuori taitava pianisti soitti virolaisten säveltäjien kappaleita ja lisäksi muun muassa Beethovenin tuotantoa. Pianisti soitti yli sata vuotta sitten tsaarin Pietarissa valmistetulla C.M. Schroder -flyygelillä, jonka Ojaveer kertoi perineensä isoäidiltään.

 

Ojaveer sopi kotikonsertin emännäksi, koska hän on työskennellyt muun muassa Eesti instituutissa, Viron presidentin kansliassa ja toiminut Helsingissä Viron suurlähetystössä kulttuurineuvoksena.

 

Teksti ja kuvat: ValitutMatkat

 


Liisa Ojaveer sopi kotikonsertin emännäksi, koska hän on työskennellyt muun muassa Eesti instituutissa, Viron presidentin kansliassa ja toiminut Helsingissä Viron suurlähetystössä kulttuurineuvoksena.


Pianisti soitti yli sata vuotta sitten tsaarin Pietarissa valmistetulla C.M. Schroder -flyygelillä, jonka Ojaveer kertoi perineensä isoäidiltään.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries