Laivalla nyt väljää ja turvallista

Matkustajan kannalta laivamatka syksyllä 2021 on otollinen, koska laivoilla on nyt hyvin tilaa, palvelut laivoilla toimivat kuitenkin normaalisti ja missään ei tarvitse jonottaa. Kuvassa Eckerö Linen Finlandia.


 

Matkustin laivalla elokuussa 2021 useita kertoja Suomenlahdella, ja oman arvioni mukaan koronatartunnan riski oli alhainen.

 

Ensimmäinen matkani oli matka Helsingistä Tallinnaan ja kahden hotelliyön jälkeen takaisin Viking Xpressillä. Satamaterminaalissa Helsingin päässä, laivalla ja satamaterminaalissa Tallinnan päässä oli väljää, joten tartuntariski oli mielestäni siinä mielessä vähäinen. Samanlainen väljyys oli silmiinpistävää, kun myöhemmin elokuussa matkustin jälleen Helsingistä Tallinnaan Eckerö Linen Finlandialla ja palasin pari päivää myöhemmin Helsinkiin Tallink Star -laivalla. Elokuun lopulla tein vielä risteilymatkan Helsingistä Tukholmaan Silja Serenadella, ja tunsin jälleen oloni turvalliseksi satamaterminaaleissa, laivalla ja Tukholmassa katuja kävellessäni.

 

Väljyys laivoilla johtuu kesäsesongin päättymisestä ja koronakammoisten kuluttajien tartuntapeloista, mikä tuntuu oudolta, koska tartuntariski kotimaan supermarketissa ja kauppakeskuksessa on todennäköisesti vähintään samaa tasoa kuin laivamatkoilla.

 

Matkustajan kannalta laivamatka syksyllä 2021 on otollinen, koska laivoilla on nyt hyvin tilaa, palvelut laivoilla toimivat kuitenkin normaalisti ja missään ei tarvitse jonottaa. Esimerkiksi Tallinnassa hintataso hotelleissa ja kaupoissa on matkustajien vähyydestä johtuen nyt edullinen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries