Geneve ja 10 hienoa elämystä

Genevenjärven rannalla sijaitsevasta kaupungista on näkymät Mont Blancille, ja luvassa on elämyksiä joka makuun.

 

Sveitsin Geneve on hyvä vaihtoehto kaikille, jotka kaipaavat lomalta luontoelämyksiä, historiaa, gastronomiaa ja sykkivää suurkaupunkitunnelmaa. Genevenjärven rannalla sijaitsevasta kaupungista on näkymät Mont Blancille, ja luvassa on elämyksiä joka makuun. Seuraavassa on listattu Geneven kymmenen ohittamatonta kohdetta.

 

1. Paikalliset taiteilijat ja galleriat
Taiteesta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti vierailla Quartier des Bainsin alueella, jonka 15 piengalleriaa keskittyvät paikallisten taiteilijoiden töihin. Kolmena iltana vuodessa alueella on vieläkin enemmän elämää. Tuolloin järjestetään nimittäin Nuit des Bains -tapahtuma, ja kaikissa gallerioissa sekä museoissa on avoimet ovet. Liikemiehet, opiskelijat ja taiteenharrastajat voivat siten kulkea galleriasta toiseen viiniä tai olutta siemaillein. Kevään tapahtuma oli 24. maaliskuuta, ja seuraavat illat järjestetään 12. toukokuuta ja 15. syyskuuta.
 

2. Pyöräretkiä viinialueella
Vartin pyörämatkan päässä kaupungin keskustasta avautuvat viinitarhat, ja pyöräilyn lomassa voi piipahtaa tilamyymälöissä ja viinitiloilla. Kannattaakin pyhittää kokonainen iltapäivä luonnosta nauttimiseen ja pyöräillä tilalta toiselle tutustumaan paikallisista rypäleistä valmistettuihin viineihin. Pyörien vuokraamisesta saa tietoa matkailuneuvoston verkkosivuilta. Viinitiloihin voi tutustua myös paikallisbusseilla.
www.domaineducrest.ch

 

3. Italialainen kaupunginosa
Carougen kaupunginosa, joka sijaitsee lyhyen raitiovaunumatkan päässä Geneven keskustasta, on kuin kylä keskellä kaupunkia. Välimeren tyyliä edustavat talot, salaiset puutarhat ja suosittu paikallinen tori ovat tuoneet Carougelle lempinimen "pikku-Italia". Kaupunginosassa käydessä kannattaa piipahtaa alueen pienissä erikoisliikkeissä ja mukavissa kahviloissa sekä paikallisella torilla, jossa lähituottajat myyvät antimiaan joka toinen keskiviikko ja lauantai.
www.geneva.info/carouge

 

4. Suppailua Genevenjärvellä

Genevenjärven luonnonkaunis sijainti ja tyynet vedet tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet SUP-melontaan jopa talvikuukausina. Rannan monista kojuista voi nimittäin vuokrata SUP-lautojen lisäksi myös märkäpukuja. Suppaillessa kelpaa nauttia esteettömistä näkymistä keskellä järveä olevalle upealle Jet d'Eau -suihkulähteelle.

 

5. Lapsiystävällinen julkinen ranta
Genevenjärvellä sijaitseva Eaux-Vives on noin 400 metriä pitkä julkinen ranta. Ranta on pääosin hienohiekkainen, mutta mukana on myös pikkukiviä ehkäisemässä hiekan pöllyämistä. Ranta onkin lapsiperheiden suosiossa. Rannan pikkukioskeista myydään pikaruokaa, jäätelöä ja juotavaa, ja rannan tuntumassa on myös upouusi puisto varjoa kaipaaville.

 

6. Kaupunkinäkymiä St. Pierre -katedraalista

St. Pierre -katedraali on yksi parhaista paikoista kaupungin katseluun yläilmoista käsin. Kirkon kahdesta tornista avautuu nimittäin rajoittamattomat näkymät kaupunkiin ja järvelle. Aurinkoisella säällä kannattaa valita etelätorni, jonka ulkoparvekkeelta kelpaa ihailla kaupunkia. Kylmällä säällä taas suosittelemme vähemmän avointa pohjoistornia, jossa voi ihailla kauniista näkymistä Genevenjärvelle.

 

7. Syvenny kellosepäntaitoon
Geneve tunnetaan luksuskellojen kotipaikkana, mikä on helppo huomata kaupungilla kulkiessa. Täällä on roppakaupalla kelloliikkeitä, kiehtovia museoita ja työpajoja, joissa kiinnostuneet pääsevät syventymään kellosepäntaitoon. Oppaaksi voi ottaa esimerkiksi Geneva Watch Tourin kartan, joka johdattaa kävijän kaupungin monien kelloelämysten äärelle. Osa kelloliikkeistä tarjoaa myös mahdollisuutta tutustua kellojen mekaniikkaan ja kokeilla kellon purkamista ja kokoamista.
www.genevawatchtour.com/map

 

8. Rentoutumista Bains des Pâquis'n maauimalassa

Bains des Pâquis'n maauimala rakennettiin 1930-luvulla, ja se on ollut siitä lähtien rentoutumista hakevien kaupunkilaisten ja matkailijoiden suosiossa. Uimala on kesäisin avoinna joka päivä, ja pääsymaksu on 10 Sveitsin frangia eli kymmenisen euroa. Talvisin itse allas on suljettu, mutta perinteinen ja turkkilainen sauna ovat avoinna. Pääsymaksut lähtevät 20 frangista.

 

9. Perinteistä juustofondyytä
Restaurant de l'Hôtel-De-Ville on yksi paikallisten suosikkipaikoista sveitsiläisen juustofondyyn nauttimiseen. Jos fondyynsä haluaa valmistaa itse, Restaurant Edelweississa voi harjoitella juustosulan tekoa asiantuntevan kokin opastuksella.

www.hdvglozu.ch / www.hoteledelweissgeneva.com/en/edelweiss

 

10. Suklaatyöpajoja
Sveitsiläinen suklaa on maailmankuulua, ja suklaatyöpajassa kaikenikäiset voivat opetella tämän lempiherkun valmistusta. Historiallinen suklaakauppa Du Rhône Chocolatier on toiminut Genevessä vuodesta 1875 lähtien, ja se tarjoaa työpajoja ja maistajaisia lapsille ja aikuisille.

 

 

 

 


 

 

 

Geneve

Geneve sijaitsee Sveitsin suurimman järven rannalla ja Euroopan korkeimman vuoren Mont Blancin juurella. Tämä tekee kaupunkiympäristöstä ainutlaatuisen. Itse kaupunki on tunnettu kellosepistään ja suklaantekijöistään, ja sillä on tarjota runsaasti ruoka- ja kulttuurielämyksiä. Kun tähän lisätään monipuoliset ostosmahdollisuudet ja vehmas lähiseutu, kaupunki on ihanteellinen viikonloppukohde. Genevessä on lisäksi YK:n pääkonttori, ja se on kansainvälisen Punaisen Ristin syntypaikka. Genevessä toimii 35 kansainvälistä ja 250 kansalaisjärjestöä, joten se tunnetaan maailmalla rauhankaupunkina.

www.geneve.com

 

Teksti: Geneva Tourism / related.dk 4.4.2022

 







 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries