Pietari Arvo Tuomisen matkassa

 

Kokeneen Venäjä-tuntijan Arvo Tuomisen vuonna 2020 ilmestynyt kirja Pietari – Arvo Tuomisen matkassa on yksi uusimmista Pietari-aiheisista matkaoppaista.


 

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vähentänyt suomalaisten intoa matkustaa Pietariin, mutta ainahan matkan voi tehdä nojatuolissa hyvää kirjaa lukemalla. Kokeneen Venäjä-tuntijan Arvo Tuomisen vuonna 2020 ilmestynyt kirja Pietari – Arvo Tuomisen matkassa on yksi uusimmista Pietari-aiheisista matkaoppaista. Sitä lukemalla voi tutustua Venäjän hienoon entiseen pääkaupunkiin  ja valmistautua sillä tavoin seuraavaan matkaan, jonka aika toivottavasti tulee mahdollisimman pian.

Pietari on aivan naapurissa sijaitseva seitsemän miljoonan asukkaan metropoli ja Suomen kohtalon kaupunki. Se on suuruudenhullun hallitsijan nimikkokaupungikseen rakentama mielipuolinen puuhamaa, jossa turisti tuntee liikkuvansa kuin epookkielokuvan lavasteissa.

Monella suomalaisella on korkea kynnys sukeltaa tämän vallankumousten, vainojen, rakkauden ja kauneuden kaupungin syövereihin. Arvo Tuominen tuntee kaupungin kuin omat taskunsa ja kaivautuu tässä kirjassa sen sieluun sellaisella otteella, ettei se jätä ketään kylmäksi, kuten ei Pietarikaan. Tuominen kuljettaa lukijaa läpi kaupungin ja sen vodkanhuuruisen historian otteella, joka kummasti madaltaa kynnystä lähteä sinne seikkailemaan. Vain eräinä esimerkkeinä teemoista mainittakoon Mannerheimin Pietari, baarien Pietari, Putinin Pietari ja suomalainen Pietari.

Kirjoittaja Arvo Tuominen on Yleisradion pitkäaikainen toimittaja ja palkittu dokumentaristi. Kirjan kustantaja on Readme.fi.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries