Saksa on vetovoimainen matkailumaa

German Days -tapahtuman juontajana toimi Madventures-ohjelmasta tuttu mediavaikuttaja Riku Rantala.

 

Saksa on paitsi Euroopan talouden ja teollisuuden veturi myös suosittu matkailumaa. Tämä kävi ilmi 8.9.2022, kun Saksan matkailutoimisto Germany Travelin edustajat esittelivät maata suomalaisille toimittajille ja vaikuttajille German Days -tapahtumassa Helsingissä.

 

Eurooppalaisille matkailijoille Espanja on matkojen lukumäärällä mitattuna suosituin matkakohde mutta Saksa tulee hyvänä kakkosena ollen hieman Italiaa suositumpi. Myös suomalaisten into matkustaa Saksaan on elpynyt nopeasti koronaepidemian hellitettyä. Suomalaisten yöpymisiä Saksassa mitattiin 2022 tammi-kesäkuussa 192 963, kun niitä koko vuonna 2021 oli 155 801 ja sitä edeltävänä vuonna tilastoitiin 162 462. Huippuvuosi oli 2019, jolloin saksalaisten yöpymisiä oli 338 000.

 

Suomalaisten matkailijoiden keskuudessa Saksa on neljänneksi suosituin matkakohde. Ykkönen on Ruotsi, kakkonen on Viro ja kolmonen Espanja.

 

Lentäminen on yleisin tapa matkustaa Saksaan, kun noin 70 prosenttia matkailijoista saapuu maahan lentäen. Junan ja oman auton osuus matkustusvälineenä on kuitenkin yleistynyt viime kuukausina.

 

Saksa menestyy hyvin imagovertailussa, koska Saksan brändi kansainvälisessä vertailussa parhaaksi. Arviointiperusteena on muun muassa kulttuuri, julkishallinto ja ihmiset. Saksa menestyy niin ikään hyvin myös ympäristövertailussa, koska peräti 40 prosenttia maan pinta-alasta on suojeltua ja maassa on yli 100 luonnonpuistoa.

 

German Days -tapahtuman juontajana toimi Madventures-ohjelmasta tuttu mediavaikuttaja Riku Rantala. Paneelikeskusteluun osallistuivat hänen lisäkseen Tripsteri-matkamediaa edustava Paula Kultanen-Ribas, Amorphis-yhtyeen kosketinsoittaja Santeri Kallio, Mondo-matkailumedian tuottaja ja journalisti Valtteri Väkevä, Palmuasema-matkablogia kirjoittava Sanna Kalmari sekä vaikuttaja ja patikoija Anita Nousiainen. 

 

Mondon tuottaja Valtteri Väkevä esitteli Saksan kohteista Oberammergaun alppikylää, jossa esitetään kymmenen vuoden välein Jeesuksen kärsimysnäytelmää.

 

Tapahtuman isäntänä toimi Saksan valtion matkailutoimiston (GNTB) Pohjoismaiden edustaja Bo Lauridsen.

 











 

 

 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries