Mallorca avaa uuden vaellusreitin etelärannikolle

Uusi reitti kutsuu vaeltajat tutustumaan Mallorcan etelärannikkoon sekä sen historialliseen, kulttuuriseen, etnologiseen ja merelliseen perintöön.


 

Nyt ulkoilmaharrastajilla ja retkeilyn ystävillä on taas yksi hyvä syy vierailla Mallorcalla: Saaren etelärannikoille on avattu uusi 285 kilometriä pitkä vaellusreitti, joka on jaettu 12 etappiin. Reitti kulkee Mallorcan itäosassa sijaitsevasta Capdeperasta saaren länsikärkeen Andratxiin.

 

Uusi reitti kutsuu vaeltajat tutustumaan Mallorcan etelärannikkoon sekä sen historialliseen, kulttuuriseen, etnologiseen ja merelliseen perintöön. 285 kilometriä pitkä reitti yhdistää idässä sijaitsevan Capdeperan ja lännessä sijaitsevan Andratxin kaupungit, joiden välillä on yhteensä 12 etappia. Reitillä opasteina toimivat paitsi erilliset kyltit, myös monet matkan varrella näkyvät majakat.

 

Rannikkoreitti alkaa Mallorcan itärannikolta Cala Agullan kaupungista. Siitä se jatkaa Santa Ponçassa sijaitsevaan Port d´Andratxiin, jossa kuljetaan muun muassa Capdeperan, Son Serveran, Sant Llorençin, Llucmajorin ja Palman ohi. Reitti päättyy läntiseen rannikkokaupunkiin Andratxiin.

 

Vaelluksen aikana ohitetaan monia majakoita, jotka ovat olennainen osa Mallorcan rannikkomaisemaa. Esimerkiksi Capdeperan majakka on erityisen kiinnostava musiikillisen historiansa vuoksi. Aikanaan yksi majakanvartija sävelsi siellä lauluja, joita paikallinen kuoro esittää vielä tänäkin päivänä. Saaren eteläkärkeen saavuttaessa ohitetaan puolestaan Portocolomin majakka, jolla oli sijaintinsa vuoksi strategisesti tärkeä rooli Espanjan sisällissodassa.

 

Vaellusreitti vie vierailijat myös Cap de Ses Salinesin majakalle, joka on ensimmäinen aurinkopaneeleilla toimiva majakka Espanjassa. Unohtaa ei sovi myöskään Cap Blanckin majakkaa, joka tunnetaan yhtenä Mallorcan kauneimmista auringonlaskun paikoista ja upeimmista kallioista.

 

Lisäksi reitti kulkee läpi tunnettujen kaupunkien ja turistialueiden, kuten Camp de Mar, Cala Ratjada, Cala Millor ja Porto Cristo.

 

Eikä siinä vielä kaikki - jos vaellusreitti yhdistetään Pedra de Secin ja Artá-llucin reitteihin, mahdollisuus on kävellä koko Mallorcan ympäri. Tämä vaellusreitti kattaa saaren kaikki 31 kuntaa ja on pituudeltaan 719 kilometriä.

 

 

 

 

 

 

Mallorcan matkailuneuvosto Fundació Mallorca Turisme vastaa Mallorcan matkailumarkkinoinnista.

 

Teksti: Fundació Mallorca Turisme / related.dk 30.8.2022


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries