Scandic avasi uuden hotellin Helsingin keskustassa

Scandic Helsinki Hub on muuntautunut 1920-luvun kirjapainorakennuksesta urbaaniksi, nykypäivän matkaajan hotelliksi Helsingin keskustaan, Vanhan kirkkopuiston laidalle.


 

Scandic avasi uuden hotellin Helsingin keskustassa 1.9.2022. Scandic Helsinki Hub on muuntautunut 1920-luvun kirjapainorakennuksesta urbaaniksi, nykypäivän matkaajan hotelliksi Helsingin keskustaan, Vanhan kirkkopuiston laidalle.

 

Annankadun ja Lönnrotinkadun kulmassa sijaitsevassa hotellissa on 352 yksilöllistä loftmaista huonetta, inspiroivan erilaiset tapahtuma-, kokous-, ja coworking-tilat sekä italialainen trattoria ja baari. Hotellille myönnettiin avauspäivänä uusien kriteerien mukainen Joutsenmerkki ensimmäisenä hotellina Suomessa.

 

Hotellin lyömätön sijainti ydinkeskustan ja idyllisen eteläisen Helsingin risteyksessä tarjoaa hotelli- ja tapahtumavieraille tilat ja palvelut rentoon viihtymiseen, ainutlaatuisiin tapahtumiin sekä inspiroivaan työntekoon.

”Olemme iloisia, kun pääsemme avaamaan uutta hotelliamme piristyneessä markkinatilanteessa. Vahvan kotimaan matkailun lisäksi ulkomaalaiset matkailijat ovat palaamassa Helsinkiin ja Suomeen. Lisäksi vilkas kokous-, kulttuuri- ja urheilutapahtumien tarjonta vahvistaa kysyntää”, kertoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

”Uusi Scandic Helsinki Hub vahvistaa Scandic Hotels Oy:n tarjontaa Helsingissä.”

 

Yksilöllisiä majoituskokemuksia ja tapahtumatiloja   

Hotellissa on säilytetty tyylikkäästi teollisuusrakennuksen historia. Monipuolinen huonevalikoima, loftmaiset huoneet, sisäpihalle avautuvat terassilliset huoneet ja upeat kulmaikkunalliset juniorsuitet tarjoavat yksilöllisiä majoituskokemuksia. Hotellista avautuu majoittujille uusia näkymiä kaupunkiin ja sen sisäpihoille. Huoneissa on huomioitu nykypäivän matkailijan tarpeet, kuten säilytystilojen muuntautuvuus sekä hyvä unikokemus leveässä vuoteessa.

Muovautuvat tilat tarjoavat mahdollisuuksia innovatiivisiin ja luoviin tapahtumiin. Yllätyksellisyyttä ja elämyksiä tapahtumiin sekä juhliin tarjoavat muun muassa monitasoinen tila, sen valmis lava sekä 16-metrinen led-seinä ja huikea kattoikkuna.

”Haluamme, että Scandic Helsinki Hub on paikka, jossa ihmiset ja ajatukset kohtaavat”, kertoo hotellinjohtaja Outi Hanhijärvi. ”Toivotamme liki satahenkisen kansainvälisen tiimimme kanssa hotellivieraat, kaupunkilaiset, etätyöläiset ja tapahtumavieraat inspiroitumaan ja rentoutumaan.”

Moderneja italialaisia makuja rennossa tunnelmassa

Suuret ikkunat ja sisäänkäynti Annankadun ja Lönnrotinkadun kulmasta johdattavat ravintolakävijät tunnelmalliseen Il Centro -trattoriaan.

Trattorian menu tarjoaa aitoja italialaisia makuja, antipastoja, pastaa, risottoa, grillin antimia sekä kasvisannoksia. Aidossa kivipizzauunissa paistuvat napolilaistyyliset pizzat. Makean himo talttuu suussa sulavilla jälkiruoilla.

Hotellin ravintolan yhteydessä on tunnelmallinen lasiterassi, ja baari avautuu omalle sisäpihalle.

 

Kestäviä valintoja vuosikymmeniksi eteenpäin

 

Vastuullisuus on olennainen osa Scandic Helsinki Hub -hotellin toimintaa. Hotellille myönnetään heti avauksen yhteydessä pohjoismaisen Joutsenmerkin uusien tiukentuneiden kriteerien mukainen ympäristösertifikaatti, joka huomioi monipuolisesti toiminnan ympäristövaikutuksia. 

Ympäristösertifioinnin mukaisesti hotelli kiinnittää huomiota muun muassa energian- ja vedenkulutukseen, käytettävät kemikaalit ovat ympäristömerkittyjä ja jätteet lajitellaan jätejakeiden mukaisesti. Aamiaisella on tarjolla luomutuotteita sekä kasvipohjaisia tuotteita ja hotellissa panostetaan ruokahävikin torjuntaan.

Kestävän kehityksen periaatteet ovat ohjanneet myös hotellin suunnittelua. Rakennuksesta löytyy alkuperäisiä elementtejä. Kalusteissa ja tekstiileissä on valittu materiaaleja, jotka kestävät kulutusta, ikääntyvät hyvin ja sallivat ajan patinan. Uusissa hankinnoissa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja, kuten muovipulloja ja tekstiilien leikkuujätettä.

Jo vuosikymmenien ajan vastuullinen liiketoiminta on ollut Scandicin arvojen mukaista. Pohjoismaiden suurimpana hotellitoimijana Scandic kehittää toimintaansa jatkuvasti ja on tiennäyttäjänä koko alalle.

Scandic Hotels operoi Helsingissä uusimman avauksensa jälkeen 5020 hotellihuonetta.

 

Scandic Helsinki Hub:

  • 352 huonetta
  • 25 esteetöntä huonetta 
  • Italialainen trattoria ja 2 baaria, 300 asiakaspaikkaa
  • 8 tapahtuma- ja kokoustilaa, kapasiteetti maks. 520 henkeä 
  • Coworking lounge
  • Kuntosali, sauna, kylmävesisankosuihkut ja joogahuone
  • Parkkihalli 30 paikkaa, 6 sähköautojen latauspistettä 
  • Alkuperäinen rakennus: Tilgmann kirjapaino 1920–1930-luvulta 
  • Kiinteistönomistaja: Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
  • Pääsuunnittelu: PES-Arkkitehdit Oy
  • Sisustussuunnittelu: Franz Design Oy
  • Rakennuttajakonsultti: Haahtela rakennuttaminen Oy
  • Rakennusaika: 2020–2022
  • Ympäristömerkintä Joutsenmerkki


Uuden hienon hotellin avajaiset 1.9.2022


Scandic Helsinki Hub atrium-piha


Hotellissa on runsaasti erilaisia co-working -tiloja ja kokoustiloja, joissa on modernit av-laitteet.



Hotellin sisustus ja visuaalinen ilme kertovat rakennuksen teollisuushistoriasta.


Standard-huone


Huoneissa on toteutettu nerokkaita säilytysratkaisuja, joista esimerkkinä siirreltävät ripustustangot.


Superior-huone



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries