Game of Thronesin kulisseissa Pohjois-Irlannissa

Kirjauduimme Irlanninmeren rannalla sijaitsevaan upeaan, yli satavuotiaaseen Slieve Donard -hotelliin. Kuvassa hotelli iltavalaistuksessa.


 

Game of Thrones on Suomessakin huippusuosittu tv-sarja. Niinpä oli mielenkiintoista päästä näkemään sarjan kuvauspaikkoja Tollymoren metsässä Pohjois-Irlannissa.

 

Matka alkoi Irlannin tasavallan puolelta Dublinin lentokentältä, josta ryhmämme siirtyi pikkubussilla Newcastlen pikkukaupunkiin Pohjois-Irlannissa. Kirjauduimme Irlanninmeren rannalla sijaitsevaan upeaan, yli satavuotiaaseen Slieve Donard -hotelliin. Harmittelin mielessäni sitä, että en ole suorittanut golfin green cardia, koska hotellin vieressä sijaitsee yksi maailman arvostetuimmista golf-kentistä. Hotellissa vieraileekin toisinaan golfia harrastavia arvovieraita, ja illalla huomasin, että joku hotellivieras oli parkkeerannut helikopterinsa hotellin edessä olevalle helikopterikentälle.

 

Emme ehtineet ihailla golf-kenttää, koska siirryimme pian paikalliseen pyörävuokraamoon, josta saimme mukaamme paikallisen oppaan ja sähköpyörät, joilla suunnistimme Game of Thronesin kulisseina toimineeseen Tollymoren metsään. Oppaamme kertoi, että metsästä on tullut todellinen pyhiinvaelluspaikka eri maista saapuville Game of Thrones -faneille.

 

Tollymore muistuttaa kieltämättä satumetsää paksuine koukeroisine jalopuineen, puroineen ja ikivanhoine kivisiltoineen. Sähköpyörällä oli mukavaa polkea helppokulkuisia metsäpolkuja, jossa vallitsi syksyinen rauha. Metsää ympäröivillä vuoristoniityillä laidunsi lampaita ja lehmiä, jotka ovat oleellinen osa Pohjois-Irlannin maalaismaisemaa.

 

Newcastle on rauhallinen vanha merenrantakaupunki, joka sijaitsee meren ja maan korkeimpien vuorien välissä Irlanninmeren rannalla.

 

Liikunnallinen iltapäivä huipentui päivälliseen hotellin läheisyydessä olevassa Percy French -ravintolassa, jonka hyvä ruoka tuli tarpeeseen. Percy French -ravintolan sisäänkäynnin erikoisuus oli Game of Thrones -teemaan sopiva kaiverrettu puuovi, joka oli kuin piste iin päälle päivän teemaan.

 

Paikallisten oppaidemme mukaan maanantaipäivä 19.9.2022 oli tavallista hiljaisempi Pohjois-Irlannissa, koska päivä oli yleinen vapaapäivä kuningatar Elisabetin hautajaisten kunniaksi.

 

Matkamme järjestelyistä vastasivat tourismnortherireland ja related.dk.


Percy French -ravintolan sisäänkäynnin erikoisuus oli Game of Thrones -teemaan sopiva kaiverrettu puuovi, joka oli kuin piste iin päälle päivän teemaan.


Tollymore muistuttaa kieltämättä satumetsää paksuine koukeroisine jalopuineen, puroineen ja ikivanhoine kivisiltoineen.


Tollymore-metsän purot, vanhat kivisillat ja mutkittelevat polut ovat monille matkailijoille tuttuja Game of Thrones -elokuvista.


Titanic-laivan ja muiden The White Star Linen hienot puusisustukset tehtiin aikoinaan massiivisista tammipuista, joita kasvaa Tollymoren metsässä.


Sähköpyörällä oli mukavaa polkea Tollymoren helppokulkuisia metsäpolkuja, joiden varrella vallitsi syksyinen rauha.


Harmittelin mielessäni sitä, että en ole suorittanut golfin green cardia, koska hotellin vieressä sijaitsee yksi maailman arvostetuimmista golf-kentistä.


Yli sata vuotta vanhan Sleeve Donard -hotellin jokainen yksityiskohta kertoo pitkästä hienosta perinteestä.


Paikallinen kalamuhennos Percy French -ravintolassa oli maukas.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries