Alabama houkuttelee golfin pelaajia

Alabama on oivallinen golflomakohde, jossa voi hioa omaa pelityyliä erityyppisissä maastoissa ja kauniissa maisemissa ympäri vuoden.


 

Alabaman osavaltiossa on jopa 200 golfkenttää, joiden joukossa on sekä Yhdysvaltain haastavimpia että huokeimpia. Tämä tekee etelävaltio Alabamasta oivallisen golflomakohteen, jossa voi hioa omaa pelityyliä erityyppisissä maastoissa ja kauniissa maisemissa ympäri vuoden. Pelaa esimerkiksi rannan dyyneillä ja vaihtelevissa tuulioloissa tai kentällä, jonka pinnanmuodot myötäilevät Appalakkien vuoristoa.

 


 


 

 

 

1. Alabaman pisin golfkenttä
Alabamassa on useita Robert Trent Jonesin suunnittelemia kisakenttiä, joilla on yhteensä 468 reikää. Tämän arvostetun kenttäsuunnittelijan kädenjälki näkyy kaikkiaan 26 kentällä, jotka sijaitsevat 11 paikassa eri puolilla Alabamaa. Yksi kentistä on Ross Bridge, joka on maailman viidenneksi pisin ja tarjoaa tiiauspaikkoja kaikentasoisille pelaajille. Puistomaisemassa sijaitsevalla kentällä voi pelata esimerkiksi 10 reiän kierroksen kahden järven ja niitä yhdistävän upean vesiputouksen tuntumassa.

 

 

 

 

 

2. Korkeuseroja ikonisissa vuoristomaisemissa
Toinen Robert Trent Jones -kenttä löytyy Oxmoor Valleystä, ja se on perustettu entiselle kaivosalueelle. Yhteensä 54-reikäinen kenttä myötäilee Appalakkien vuoriston huippuja ja laaksoja, joten luvassa on haasteellisia korkeuseroja. Alueella on myös luonnonkauniita metsiä ja lukuisia puroja. Lähes kaikki reiät pelataan alamäkeen, ja ympärillä kohoavat upeat vuoristomaisemat.

 

 

 

 

 

3. Kaunis ja mäkinen maasto
Sylacaugan kaupungissa sijaitsevan Pursell Farms -lomakeskuksen kenttä valittiin hiljattain Golfweekissä Alabaman parhaaksi kentäksi. Kentällä on käytetty useita eri ruoholajikkeita, ja sillä on dramaattisia korkeuseroja. Suurimmalla osalla rei'istä on leveät peliväylät, ja osa on kumpuilevassa maastossa. Yksi rei'istä on mahdollista pelata mäeltä käsin. Kenttä on paitsi haastava myös yksi Alabaman kauneimmista.

 

 

 

 

 

4. Dyynejä ja vaihtelevia tuulioloja
Monien toivelistan kärjessä on myös Kiva Dunes Golf Course. Rannalla sijaitseva kenttä mutkittelee valkoisten dyynien ja viheralueiden keskellä. Kentän tunnetuimpia reikiä on 9. reikä (par-4), joka vaatii tarkan avauslyönnin lammen rannalle. Sieltä pallo pitää saada lyötyä vielä 140 metrin päähän vesiesteen yli. Kentän muista haasteista voidaan mainita vaihtelevat tuuliolot, joiden vuoksi pelaaminen tuntuu erilaiselta päivästä toiseen.

 

 

 

 

 

5. Luonnonkaunis ja strategisesti haastava kenttä
Stillwaters Golfissa voi pelata par-72-kentällä, joka sijaitsee upean luonnon keskellä Lake Martin -järven rannalla. Kenttä myötäilee Alabaman kukkuloita, ja takatiipaikoilta pelatessa kentälle tulee pituutta noin 6 300 metriä. Viimeinen eli 18. reikä päättyy kerhotalolle, josta käsin voi ihailla upeita metsä- ja mäkimaisemia. Alueella näkyy usein myös peuroja ja villikalkkunoita.

 

 

 

 

 

6. Kaupunkinäkymiä vaativassa maastossa
Birminghamin kaupungin keskustassa sijaitseva Highland Park Golf Course on Alabaman vanhin golfkenttä. Vuonna 1903 perustettua puistoa on kunnostettu aikojen saatossa moneen otteeseen - viimeksi vuonna 2019. Reilut 5 300 metriä pitkä historiallinen par-70-kenttä on yhä käynnin arvoinen. Sen takaavat haastava maasto mäkineen, puroineen ja lampineen sekä ainutlaatuiset kaupunkinäkymät.

 

Lue lisää Alabaman golfelämyksistä: golfalabama.org

 

Teksti: Alabama Tourism Department, related.dk 20.12.2022

 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries