Scandic kouluttaa ulkomaalaistaustaisia ravintola-alalle

Scandic Academyn Restaurant Worker -koulutus toteutetaan yhteistyössä Koutsit-koulutuksen kanssa. Koutsit ovat osa Barona-yhtiötä.


 

Scandic käynnisti syksyllä Scandic Academy -koulutusohjelman, jonka ensimmäisessä osiossa koulutettiin uusia ravintolatyöntekijöitä. Koulutus on siitä erityinen, että opiskelijat tekevät heti työsopimuksen Scandicin kanssa ja saavat koulutuksen aikana palkkaa. Koulutus on suunnattu Suomeen muuttaneille kansainvälisille osaajille, joilla ei ole alan koulutusta tai kokemusta alalta.

Ravintola-alalla on kärsitty työntekijäpulasta, ja tilanne paheni entisestään koronapandemian myötä. Scandic haluaa tuoda uusia tekijöitä ravintolatyöhön ja on lanseerannut uudenlaisen koulutuksen. Restaurant Worker -niminen koulutus on suunnattu Suomessa asuville, ulkomaalaistaustaisille henkilöille, joilla ei ole alan koulutusta tai aikaisempaa kokemusta työstä. Ainoa vaatimus osallistumiseen on englannin kielen taito.

Ensimmäinen koulutettava ryhmä aloitti ravintolatyöhön perehtymisen maanantaina, 5. syyskuuta. Kaikki valitut rekrytoidaan heti Scandicille ja he saavat palkkaa koulutuksen alusta alkaen.

”Hakijoiden määrä Scandic Academyn Restaurant Worker -koulutukseen oli todella runsas, ja olemmekin löytäneet hakijoiden joukosta todellisia tähtiä. Osalla oli myös aikaisempaa kokemusta alalta: he ovat työskennelleet esimerkiksi kotimaassaan perheensä omistamassa ravintolassa tai pikaruokapaikassa”, kertoo henkilöstöpäällikkö Carolina Mansikkala, joka vastaa Scandicilla rekrytoinneista. 

Koulutus sisältää perehdytyksen hotellien monitasoiseen ravintolatyöhön. Perehdytyksessä käydään läpi aamupalaan, kokous- ja bankettitoimintaan sekä baariin ja à la carte -ravintolaan liittyviä käytäntöjä. Koulutuksella pyritään antamaan uusille Scandicin tiimiläisille tarvittavat taidot toimia usealla eri hotellin osastolla. 

”Uskomme, että kouluttamalla tiimiläisistämme moniosaajia, vahvistamme tekemistämme ja voimme jatkossa tarjota enemmän vakituisia työsopimuksia. Tarjoamme myös vain englantia puhuville tiimiläisillemme ilmaisia suomen kielen koulutuksia, jotta heillä on halutessaan mahdollisuus kehittää palvelu- ja kielitaitoaan vieläkin laajemmin”, Mansikkala lisää.

Scandic Academyn Restaurant Worker -koulutus toteutetaan yhteistyössä Koutsit-koulutuksen kanssa. Koutsit ovat osa Barona-yhtiötä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries