Japani tarjoaa hyviä hiihtomaastoja ja uusia hotelleja

Kevyt ja kuiva lumi vuorilla (etenkin Hokkaidolla) luovat erinomaiset puitteet hiihtoon ja lasketteluun. Photo credit: © Ben Thorpe at Japan Ski Experience


 

Japania pidetään yhtenä maailman parhaimmista hiihtokohteista. Kevyt ja kuiva lumi vuorilla (etenkin Hokkaidolla) luovat erinomaiset puitteet hiihtoon ja lasketteluun.

 

Japani on isännöinyt talviolympialaisia kahdesti - ja hyvästä syystä. Etenkin tammikuussa lumen laatu on erityislaatuinen: kansainvälisesti tammikuu on saanut nimen "Japanuary", kun taas kaunista puuterilunta kutsutaan nimellä "Japow". Hiihtosesonki alkaa tyypillisesti marraskuun lopussa ja kestää maalis-huhtikuun vaihteeseen. Jotkut paikat pysyvät auki pidempäänkin.

 

Japanissa saa nauttia kuivasta ja kevyestä lumesta, jolla on vakaa ja mukava kulkea. Puuterilumen salaisuus on sääjärjestelmä, jossa talven kylmät ilmamassat tulevat Siperiasta, keräävät kosteutta Japaninmeren yllä ja rantautuvat Hokkaidolle ja muualle Japaniin.

 

Japanin hiihtomatkalla on myös täydellinen tilaisuus tutustua maan kuumiin lähteisiin. On ainutlaatuinen elämys astua vuorilla sijaitseviin onsen-kylpylöihin, antaa lihasten rentoutua kuumassa lähteessä ja nauttia henkeäsalpaavista vuoristonäkymistä.

 

Hiihto- ja onsen-elämysten lisäksi matkaan voi kätevästi yhdistää lomailun suurkaupungissa tai muulla alueella, jossa lunta ei ole niin paljon. Japanissa on laaja juna- ja kotimaan lentoverkosto, ja Tokion ja Osakan välisellä Tyynenmeren rannikolla ei juurikaan sada lunta.

 

Tässä joitakin vinkkejä ja uutisia Japanin hiihtolomamahdollisuuksista.

 

 

Kaksi suosittua hiihtopaikkaa

Niseko: sijaitsee Mount Yotei -vuoren kupeessa ja tarjoaa todellisen Japani-elämyksen. Alueella sataa vuosittain jopa 15 metriä lunta, ja se on suosittu niin hiihtäjien kuin lumilautailijoiden keskuudessa. Hiihtokeskus Nisekon kausi alkaa joulukuun alussa ja kestää toukokuun loppuun. 17.joulukuuta alkaen laduille ja rinteisiin pääsee myös iltaisin.

Shiga Kogen: on Japanin suurin talviurheilualue ja yksi maailman suurimmista talviurheilualueista. Täältä löytyy 18 eri hiihtokeskusta, joissa on yhteensä 48 hissiä ja gondolia, joita voi käyttää yhdellä hissilipulla. Puuterilumen lisäksi alueella voi kokea kuumia lähteitä, perinteistä kulttuuria, villieläimiä ja muuta toimintaa, kuten kelkkailua ja moottorikelkkailua.

 

Kolme uutta yöpymispaikkaa Nisekossa

Sansui Niseko on uusi viiden tähden ski in/ski out -hotelli, jossa on erikokoisia asuntoja ja huoneita. Hotellissa on kaikki mukavuudet sekä ravintola, onsen-kylpylä, hyvin varusteltu kuntokeskus ja juhlatila.

sansuiniseko.com

 

Yamakei Residences on ihana onsen-elämys, jonka lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista on upeat näkymät Hokkaidoon. Lomakeskuksessa on 12 asuntoa, joissa on aito tunnelma ja jopa oma onsen.

yamakei-niseko.com

 

Shinka Niseko sijaitsee aivan Niseko Hirafu Villagen lähellä alle viiden minuutin kävelymatkan päässä hisseiltä. Hotellissa on 14 luksushuoneistoa, joista aukeaa näkymä Yotei-vuorelle. Hotellissa on myös japanilainen ravintola.

shinkaniseko.com

 

 

 

 


 


 

Kiroro ja kaunis japow

Hokkaidolla sijaitseva Kiroro Ski Resort - kutsumanimeltään Kiroro - on erinomainen paikka kokea tunnettu japanilainen puuterilumi. Alueella on kaksi vuorta ja hiihtomahdollisuuksia sekä aloittelijoille että konkareille. Puolen tunnin ajomatkan päässä Kirorosta sijaitsee historiallinen kaupunki Otaru, josta on muun muassa saketislaamoita sekä viehättävä Otarun kanava. Kirorossa on kaksi ylellistä päähotellia: Upea Yu Kiroro sekä upouusi Club Med Kiroro Peak, joka avautuu aivan rinteiden viereen 15.12.2022. Lisäksi vuonna 2023 avautuu perhehotelli Club Med Kiroro Grand, jossa on fasiliteetit 2-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille.

 

Uusi kaupunkihotelli Sapporossa

Tammikuussa 2020 Sapporossa avattiin OMO3 Sapporo Susukino byHoshino Resorts, johon kuuluu kuusi hiihtokeskusta. Tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen talvi, jolloin myös kansainväliset vierailijat pääsevät paikalle. OMO3 Sapporo Susukino sopii heille, jotka haluavat sekä hiihto- että kaupunkikokemuksia: Keskellä Susukinon kaupunkia sijaitsevan hotellin ympäriltä löytyy niin yöelämää, ruokapaikkoja kuin gastropubeja. Pelkästään kaupunginosa Chuo-ku kattaa yli 3 5000 ravintolaa. Hotellissa on erikokoisia huoneita, lisäksi se tarjoaa vierailijoilleen drinkin joka päivä ja antaa vinkkejä kaupunkiin.

 

Ympäristöystävällinen boutiquehotelli ja ski in/ski out

Perheystävällinen Hakuba Tsugaike Kogen Ski Resort -hiihtokeskukseeen on uusi kestävyyteen keskittyvä ski in/ski out boutiquehotelli. Ski Inn Hakuba sisältää kahden huoneen huoneistoja, joissa on kaikki mukavuudet ja tilaa jopa neljälle hengelle. Lisäksi hotellissa on tila, joissa suksia ja lumilautoja voi puhdistaa, kuivata ja säilyttää. Suksia voi myös vuokrata. Hotellin ravintola tarjoaa maukasta aamiaista sekä pitsa- ja pastalounasta. Päivän päätteeksi vierailijat voivat nauttia tapaksista ja drinkeistä lumimaisemia ihaillen. Hotellin ulkopuolella odottavat rinteet niin kokeneille kuin aloitteleville skimbaajille.

 

Jussi Viskari, puheenjohtaja, Elämys Group

"Elämys on järjestänyt turisti- ja hiihtomatkoja Japanissa yli 15 vuoden ajan. Japanissa saa nauttia puuterilumesta, erinomaisesta maastosta, ainutlaatuisesta kulttuurista ja herkullisesta ruoasta, ja siitä onkin tullut hiihtoharrastajien bucket list -kohde. Hiihtohisseillä pääsee nousemaan esimerkiksi off-piste -hiihtoon, joka on yksinkertaisesti maailman paras. Hokkaidossa sijaitseva Niseko on loistava lomakohde, jossa on enemmän kansainvälistä tunnelmaa. Hakuban ja Naganon alueen lomakeskukset puolestaan tarjoavat enemmän maastohiihtovaihtoehtoja ja autenttista japanilaista tunnelmaa. Olemme mielissämme, että Japani on avautunut taas matkailijoille, ja odotamme innolla hiihtomatkoja Japanin lumille."

 

Teksti: JNTO, related.dk 15.12.2022


Hiihtosesonki alkaa tyypillisesti marraskuun lopussa ja kestää maalis-huhtikuun vaihteeseen. Jotkut paikat pysyvät auki pidempäänkin. Photo credit: © Sarah Mulholland at Japan Ski Experience


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries