Oman: 5 ainutlaatuista luontoelämystä

Omanin sulttaanikunta on houkuttelevan luonnon, kiehtovan historian ja Lähi-idän ystävällisyyden maa.

 

 

 

Luonnonkaunis Oman on unohtumaton matkakohde, jossa saat kokea niin Sharqiyah-aavikon hiekkadyynit kuin henkeäsalpaavan Jabel Akhdar -vuoren. Voit myös yöpyä tähtien alla, katsella kilpikonnien munivan paikallisilla rannoilla, osallistua veneretkelle tai purjehtia perinteisellä puuveneellä. Tässä viisi ainutlaatuista elämystä Omanissa: 

 

 

1. Yöpyminen beduiinileirillä
Valtava Sharqiyah-aavikko Muscatin eteläpuolella ulottuu 180 kilometriä pohjoisesta etelään ja 80 kilometriä idästä länteen. Monia perinteisiä beduiinileirejä lukuun ottamatta aavikolla ei ole juurikaan muuta kuin hiekkaa, ja yöpyminen tähtien alla beduiinileirillä on ainutlaatuinen kokemus. Tyypillisesti retki alkaa kamelin selässä, kunnes horisontissa alkaa näkyä punainen telttakangas. Leirillä ruoka valmistetaan avotulella, ja kattilassa on aina kuumaa teetä. Ja kun päivä kääntyy illaksi, onnekkaat saavat kokea oranssinpunaisen auringon laskevan hiekkasärkkien yli ennen kuin Linnunrata ilmestyy mustalle yötaivaalle.

 

2. Kilpikonnanmunat kuoriutuvat Arabianmerellä
Omanin itäpuolella sijaitsevassa Ras Al Haddin kyässä voi nähdä, kuinka biologit työskentelevät kilpikonnapopulaatioiden kunnostamiseksi. Ras Al Hadd kuuluu maailman harvoihin paikkoihin, joissa useat kilpikonnalajit pesiytyvät. Opastetun kierroksen alkajaisiksi aikaisin aamulla voi ihailla auringonnousua ja myöhään illalla voi tarkkailla, kun naaraskilpikonna tulee maihin ja munii hiekalla olevaan suureen pesään. Ja kun aika on oikea, vierailijat voivat nähdä myös kilpikonnien poikasia, jotka kuoriutuvat ja juoksevat mereen.

 

3. Joogaretriitti 2 000 metrin korkeudessa
Nizwan kaupungin liepeillä kohoavassa Hajar-vuoristossa elämä sujuu aivan omalla tavallaan - ja paljon hitaammin - kuin esimerkiksi pääkaupungissa. Siksi vuoristo on ainutlaatuinen kohde joogalomalle. Tämän on ymmärtänyt Akhdar Jabel Akhdar -vuorella sijaitseva viiden tähden boutique-lomakeskus Alila Jabal. Lomakeskus järjestää ainutlaatuisia joogaretriittejä 2 000 metrin korkeudessa, jossa joogaamisen ohessa saa nauttia henkeäsalpaavista näkymistä. Ohjelma sisältää joogaa, meditaatiota sekä terveellistä ruokaa ja juomaa.  

 

4. Maraton aavikolla
Omanissa tarjoaa myös hyviä mahdollisuuksia juoksuun, golfiin ja pyöräilyyn. Juoksu- ja pyöräilyreittien lisäksi maassa järjestetään vuosittain myös useita ​​kilpailuja. Esimerkiksi joka helmikuussa aavikolla juostaan Oman Desert Marathon. Maratonin haasteena ei ole ainoastaan pehmeä juoksupinta, vaan juoksijoiden on myös kannettava itse omat varusteet teltassa tai taivasalla nukkumista varten. 

 

5. Purjehdus Lähi-idän vuorten välissä
Omanin pohjoisosassa, vähemmän tunnetulla Musandamin niemimaalla kannattaa osallistua purjehdusretkelle perinteisellä dhow-puuveneellä. Musandam tunnetaan "Lähi-idän Norjana", sillä siellä on myös upeita korkeita vuoria ja syviä vuonoja. Tarjolla on useita erilaisia venematkoja, joihin kuuluu esimerkiksi snorklausta, meri-ilmasta nauttimista ja illallinen avomerellä. Joskus merellä voi nähdä jopa delfiinejä, värikkäitä kaloja, rauskuja ja kalmareita.

 

 

 

 

 

Oman

Omanin sulttaanikunta on houkuttelevan luonnon, kiehtovan historian ja Lähi-idän ystävällisyyden maa. Vierailijoita odottaa yli 5 000 vuoden historia, viisi Unescon maailmanperintökohdetta sekä useita jännittäviä kulttuurikohteita, kuten Muscatissa sijaitsevat Kuninkaallinen oopperatalo ja Sultan Qaboosin moskeija. Lisäksi Oman tarjoaa lukuisia luontoelämyksiä: vaikuttavia kallioita, henkeäsalpaavia näköalapaikkoja ja yli 3 000 kilometriä pitkän rantaviivan, jossa voi harrastaa eri vesiurheilulajeja. Vierailun arvoisia ovat myös upeat Hajar-vuoret, 3 075 metrin korkuinen Arabian niemimaan korkein vuori Jabal Shams sekä riippuvien puutarhojen koristama Jabal Akhdar -vuori. Rehevät keitaat, piilotetut vadit (kuivuneet joenuomat) sekä monien metrien korkuiset dyynit houkuttelevat esimerkiksi patikointiin ja kiipeilyyn, ja tuliset mausteet ja maukkaat raaka-aineet kutsuvat perinteiseen keittiöön. Omanin kulttuuriperinnön ja matkailun ministeriö Ministry of Heritage & Tourism (MHT) vastaa Omanin sulttaanikunnan matkailun markkinoinnista. Matkailuneuvoston tavoitteena on luoda kasvua matkailualalle ja lisätä kohteen tunnettavuutta.

 

Lisätietoja:
www.experienceoman.om

 

Teksti: unitedspiritnordic.com 6.12.2022

 

 


 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries