Naantalissa maistuvat kesä ja meri

Naantalin ravintolat suosivat lähiruokaa.


 

Uusilta perunoilta, omenoilta, tapaksilta sekä suussa sulavilta jälkiruuilta. Naantalin lähialueilla on runsaasti laadukkaita lähituottajia, joiden raaka-aineet maistuvat alueen ruokapaikoissa.

 

Miltä kuulostaisi aurinkoinen kesäpäivä Naantalin rannassa kierrellen ja nautiskellen? Tai lossiretki Palvan saareen? Retki todella kannattaa, sillä perillä odottavat Café Laiturin herkulliset tapakset; Tilli-Koskenkorva-marinoitu silakka, Uotilan maitojuusto sekä Kotasavun meetvursti ja marinoitu punasipuli. Café Laituriin pääsee toki myös veneellä. Velkualla ollessasi voit osallistua myös Vaihelan Saaristotansseihin heinäkuisina torstai-iltoina tai paluumatkalla huumaantua kesän kauneudesta upeassa Kultarannan puutarhassa!

Naantalin rannassa ovat tunnelmallinen Snickari sekä Vierasvenesataman ravintola After Sail 714. Snickari oli paikallisessa ruokafestivaalissa Smakussa mukana Smakussa kolmella annoksella, joista alkupalaksi sopii lempeästi inkiväärillä maustettu tuore tonnikala. Makuhermoja kutkuttelee myös BBQ brisket kimchillä höystettynä ja makuelämyksen kruunaa oman leipomon ranskalainen pannukakku, Amaretto Clafoutie. After Sail 714:ssä smakuilijoita odottaa omassa savustimessa savustettu kanan reisipaisti, joka tarjoillaan hunaja-yrttikasvisten kanssa ja viimeistellään Bearnaisemajoneesilla. 

 

Naantali tarjoaa kulttuuria, historiaa ja lähiruokaa

 

Naantalin keskustassa sijaitsevassa taidekahvila Café Akselissa saat herkullisten annosten lisäksi myös silmänruokaa kuukausittain vaihtuvan taidenäyttelyn muodossa.  Akselin bravuurina maistellaan savuporopiirasta sekä makeina annoksina raikasta marmoroitua juustokakkua ja kesäistä Britakakkua. 

Vanhan kaupungin opastuksilla pääset sukeltamaan mm. Keskiaikaisen luostarikirkon saloihin ja ”Seuratkaa Unikekoa!” -lastenseikkailuun!

10 minuutin ajomatkan päässä keskustasta löytyvät lähituotantoa suosiva NaantalinMetsätähti, omenapuiden katveessa toimiva ravintola Venka sekä idyllinen, vanhaa aikaa huokuva uunituore Kuulas Garden Grill & Cafe. Metsätähden annoksena on ruokaisa Kesähelmi-salaatti, jossa maistuvat Sorrin salaatit, varhaisperunat, Mikolan luomuvihannekset, Inkisen kuivatut tomaatit, Saloniemen juustolan juusto sekä Vallan Maukas possu. Rapeutta salaattiin tuovat Kallelan härkäpavut ja salaatin maustaa ryytisinappidressing – lähimakuja parhaimmillaan! Ravintola Venka sijaitsee idyllisissä maalaismaisemissa Aurinko Golfin yhteydessä vain parin kilometrin päässä Metsätähdestä. Venka lupaa smakuilijoille ”kappaleen kauneinta Naantalia” lautasella. Venka tarjoilee Palan Saaristomerta, ja annos sisältää paahdettua lohta, kevätsipulihollandaisea, saaristolaisleipää, parsaa sekä uuden sadon perunaa.

 

Idyllinen Kuulas

 

Tänä keväänä avattu Kuulas Garden Grill & Cafe on oikea makumatka vanhaan aikaan. Kuulakseen vievän tien varrella voi ihastella lampaita ja käppyräiset omenapuut hurmaavat jo ennen pihaan pääsyä! Kuulaksen tarina alkoi yli 100 vuotta sitten, kun entisen Tammiston maanviljelystilan päärakennus rakennettiin ja puutarhaan istutettiin omenapuita. Tänä kesänä kukoistukseen herännyt terassi luo idyllisen vanhan ajan tunnelman, rakastettujen 40-50 -luvun iskelmien säestämänä. Keramiikkataiteilija Minna Rusasen (MunkaaDesign) lautasilta tarjoillaan vegaaninen Moderni maamies sekä makeana herkkuna Maamiehen mielitietty. Moderni maamies koostuu teriyaki-omena glaseeratusta nyhtökaurasta, grillatusta kesäkurpitsasta ja melonista. Maamiehen mielitietty viettelee vanhaa viljalajia, spelttiä kunnioittaen ja annoksessa on speltticrepesin lisäksi omenaa, valkosuklaa-speltticrumblea ja maitojäätelöä, joka sekin on valmistettu alkuperäisrodun eli Suomenkarjan maidosta.  

  

Teksti: Toptaste 27.6.2021

Kuva: Jenni Virta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää