maanantai 23. elokuuta 2021

Viking Glory tarjoaa saaristomaisemia

Vuoden 2022 alussa liikennöinnin aloittava Viking Linen uusi lippulaiva Viking Glory tarjoaa kokoustiloja kauniissa saaristomaisemissa. Kuva: Havainnekuva/Viking Line


 

Vuoden 2022 alussa liikennöinnin aloittava Viking Linen uusi lippulaiva Viking Glory tarjoaa kokoustiloja lyömättömässä miljöössä. Lähes 400-paikkainen kokousosasto tarjoaa panoraamanäkymiä Itämerelle kannelta 9. Laivakokouksia voi varata 23.8.2021 alkaen.

Viking Line rakentaa parasta aikaa Viking Glorya, josta tulee yksi maailman ilmastoviisaimmista aluksista. Viking Glory tulee liikennöimään vuoden 2022 alusta joka ilta Tukholmasta Maarianhaminan kautta Turkuun. Kokousvieraat voivat valita päiväristeilyn, reittimatkan tai kokonaisen vuorokauden laivalla, missä on mahdollista järjestää kokouksia, käydä kylpylässä, syödä Itämeren herkullisinta ruokaa ja tehdä ostoksia.

- Odotamme saavamme toivottaa kokousvieraat tervetulleeksi uudelle Viking Glorylle! Myös kokousosaston sisätilat on sisustettu hyvällä maulla, ja lisäksi niistä aukeaa uskomattomat näkymät Itämeren kauneimpaan saaristoon. Olemme tietenkin varustaneet kokoustilat uusimmalla tekniikalla sekä joustavilla ratkaisuilla, jotta asiakkaamme voivat hyödyntää tiloja parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Viking Gloryn intendentti Stig Pernell.

Viking Gloryn modernit kokoustilat antavat tilaa inspiraatiolle ja rentoutumiselle, ne ovat kaukana ankeista opetushuoneista ja suljetuista luentosaleista. Ainutlaatuinen merinäköala on nostettu esiin osallistujien innostamiseksi. Yhdessä ruotsalaisen arkkitehtitoimisto Konceptin sisustusarkkitehtien kanssa Viking Line on luonut huomisen kokoustilat, joissa korostuu joustavuuden ja tarkoituksenmukaisuuden välinen tasapaino. Kannella 9 sijaitsevalla kokousosastolla on 14 muokattavaa huonetta, joita voidaan yhdistellä tarpeen mukaan. Kaikissa huoneissa on LED-näytöt. Auditoriossa on tilaa 250 hengelle, ja se on varustettu lattiasta kattoon ulottuvilla näytöillä.

Kokousosaston vieressä on erikokoisia lisätiloja, joita voi varata ryhmille. Niissä on mahdollista järjestää erikseen suunniteltua ohjelmaa, johon sisältyy aktiviteetteja, viihdettä, ruokaa ja juomaa.

Viking Gloryn kokoustilat ovat varattavissa 23.8.2021 alkaen: https://www.vikingline.fi/kokoukset-ja-ryhmat/

Filmi: https://www.newship.vikingline.fi/elamyksia-laivalla/kokoukset

 

Kokous saaristossa – kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti

Viking Gloryn kokoustilat on nimetty aluksen reitin varrella olevien majakoiden, saarien ja muiden paikkojen mukaan. Kullakin kokoustilalla on oma tarinansa.

Ruissalo

Ruissalo on luonnonkaunis saari aivan Turun kaupungin edustalla. Suosittu virkistysalue, jossa on kauniita 1800-luvun huviloita ja suuria kukoistavia tammilehtoja.

Kobba Klintar

Kun saat näkyviin vanhan luotsiaseman valkoisen, pyramidinmuotoisen maamerkin, tiedät tulleesi perille Maarianhaminaan. Monen merimiehen kerrotaan puhjenneen ilonkyyneliin nähtyään vilaukselta Kobba Klintarin raskaiden merimatkojen jälkeen.

Airisto

Suuri, kimalteleva merialue kauniissa Turun saaristossa. Pienveneliikenne on vilkasta, koska väylät Turun ja Naantalin satamiin kulkevat tämän merenlahden poikki.

Lågskär

Maarianhaminasta etelään sijaitsee pieni Lågskärin saari, viidentoista kallion ympäröimänä. Jo 1600-luvulla saarelle vietiin kiviröykkiö merenkulkijoiden opastukseksi, ja sinne pystytettiin myös Ahvenanmaan ensimmäinen majakka. Majakanvartijoiden entiseltä paikalta tapaa nykyään lintubongareita.

Själö

Kolkko historia ei ole seissyt suomalaisen Seilin saaren tiellä. 1600- ja 1700-luvuilla saari toimi leprasairaalana, jossa potilaat elivät eristettynä muusta maailmasta, myöhemmin sinne rakennettiin mielisairaala. Nykyään Turun yliopiston saaristomeren tutkimuslaitoksella on saarella kenttäasema.

Flötjan

anhan merimiestarinan mukaan punavihreä rajapyykki pienellä luodolla osoittaa Ruotsin ja Tsaarin Venäjän rajaa 1800-luvulla. Nykyinen majakka valmistui vuonna 1953 ja on nyt sähköistetty ja varustettu aurinkopaneeleilla.

Östersjön

Itämeri on elinehtomme. Suomi 100 -juhlavuonna Viking Line keräsi 50 000 euroa Tvärminnen eläintieteelliselle asemalle, joka on maan suurin Itämeren tutkimukseen ja koulutukseen keskittynyt keskus.

Fejan

Nykyään Fejan on suosittu vierailukohde, jossa on vierasvenesatama ja ravintola, mutta 1800-luvun lopussa siellä ei ollut yhtä hilpeää; silloin saari toimi nimittäin kolerapotilaiden karanteeniasemana.

Ingenjör Pettersson

Nostakaa hattua insinööri Petterssonille! Monilla merenkulkijoilla on ainakin tapana tehdä niin, kun he ohittavat Omenaistenaukossa sijaitsevan kuusi metriä korkean sektoriloiston. Vuonna 1909 rakennettu loisto on nimetty tekijänsä, insinööri Karl R. Petterssonin mukaan. Täällä on myös muistolaatta, jota opiskelijat kiillottavat joka vuosi.

Gräskö

1900-luvun alussa viinan salakuljetus Baltiasta oli yleistä, ja Gräskön saari oli salakuljetuksen keskus pohjoisen Tukholman saaristossa. Yhden salakuljettajan sanotaan säilyttäneen puuvajassaan 20 000 litraa alkoholia.

Korpo

Kieltolain aikana Korppoo oli viinan salakuljetuksen keskus Turun saaristossa. Se oli kannattavaa liiketoimintaa, joka nosti elintasoa saaristossa. Paikan ehdoton kauppamies oli nimeltään Hjalmari Mäkelä, ja hän oli valtavan suosittu. Hjalmari jakoi joululahjoja vähempiosaisille ja makeisia lapsille Korppoossa. Kun tullimiehet sitten kuulustelivat kyläläisiä, he eivät olleet nähneet tai kuulleet mitään.

Furusund

Roslagenin kauniissa Furusundissa syntyi yksi maailman tunnetuimmista saduista. Saarella oli Astrid Lindgrenin kesäpaikka, ja eräänä iltana, kun tytär oli jankuttanut saduista, kirjailija ihmetteli hieman voipuneena: ”Mistä minä sitten kertoisin?” Tytär Karin vain heitti jotain ja sanoi: ”Kerro Peppi Pitkätossusta!”.

Gustav Dalén

Pohjamajakka Gustaf Dalén oli lahja AGA:lta vuonna 1946. Vastalahjaksi Suomi nimesi majakan AGA:n tunnetun perustajan mukaan. Majakka hinattiin paikalleen, missä se kruunattiin Dalén-sekoittimen sisältävällä lanternilla. Sumumerkki muodostui sumun kosteuden aktivoimasta isosta kellosta, yksi lyönti joka 20. sekunti merenkulkijoiden ohjaamiseksi. Nykyään majakka toimii aurinkopaneelien tuottamalla sähköllä, ja kello on nähtävillä Maarianhaminan satamassa.

Oxdjupet

Kapea salmi Rindön ja Värmdön välissä vetää yleensä katseita puoleensa kannella. Salmi on ikimuistoisista ajoista lähtien ollut yksi pääväylistä Tukholmaan. Ajaakseen pois maan viholliset Kustaa Vaasa käski madaltaa salmea, jotta kaikki alukset joutuisivat sen sijaan kulkemaan vahvasti linnoitetun Vaxholmin ohi. Vasta 1800-luvun puolivälissä toteutettiin ensimmäiset toimenpiteet syvyyden palauttamiseksi. Nykyään salmen syvyys on 17–38 metriä.

















Faktoja Viking Glorysta:



”Haluamme näyttää saariston sellaisena kuin et ole sitä koskaan ennen nähnyt. Laivalla mikään ei peitä näkymiä, meri on läsnä kaikkialla. Meren suojelemiseksi edelleen käytämme uusia innovaatioita. Ympäristö ja mukavuus ovat etusijalla huomisen matkakokemuksessa. Tervetuloa vihreämpään ja parempaan maailmaan. Tervetuloa Viking Glorylle.”

·    Toimitetaan vuoden 2021 lopussa

·    Arvioitu liikennöinnin aloitus vuoden 2022 alussa Turku–Ahvenanmaa–Tukholma-reitillä

·    Matkustajakapasiteetti 2 800

·    922 hyttiä

·    Miehistöä noin 150 + 150 henkeä

·    Pituus 222,6 metriä, bruttovetoisuus 63 813 tonnia

·    Rahtikapasiteetti 1 500 kaistametriä

·    Jääluokka 1 A Super

·    Polttoaine LNG (nesteytetty maakaasu)

·    Rakennetaan Xiamen Shipbuilding Industry Co, Ltd:n telakalla Kiinassa

·    Yhteistyökumppanit: Wärtsilä, ABB Marine, Kone, Almaco, Koncept, Climeon, Evac, Projektia, Pointman, Deltamarin ym.








Viking Line kertoi asiasta tiedotteessaan 23.8.2021.

 


 


Silja Symphony palaa Helsinki-Tukholma-reitille

Ruotsiin pääsee matkustamaan Suomesta ilman todistuksia, testejä tai karanteenia. Kuvassa Silja Symphony. Kuva: Tallink Silja


 

Silja Symphony palaa liikennöimään Helsinki-Tukholma-linjalle yli puolentoista vuoden tauon jälkeen. Ensimmäinen lähtö on Tukholmasta perjantaina 27.8.2021 ja Helsingistä lauantaina 28.8.2021. Silja Symphony teki kesän aikana yhteensä 24 erittäin hyvin onnistunutta Ruotsin sisäistä risteilyä.

 

Liikennöinti Helsinki-Tukholma-reitillä oli keskeytettynä koronapandemian aiheuttamista matkustusrajoituksista johtuen. Sisaralus Silja Serenade palasi reitille elokuun alussa ja vihdoin 1,5 vuoden tauon jälkeen molemmat laivat pääsevät kuljettamaan matkustajia sekä tärkeää rahtia suoraan Helsingistä Tukholmaan.

”Huomaamme matkojen varausmäärissä sekä nettisivujemme vierailumäärissä piristymisen merkkiä. Uskomme, että nyt kun yhä isompi osa suomalaisista on saanut kaksi rokotetta, uskaltavat hekin matkustaa ruotsalaisten, virolaisten ja muiden eurooppalaisten tapaan”, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults yhtiön tiedotteessa 23.8.2021.

Kesällä molemmat laivat tekivät matkustusrajoituksista johtuen risteilyjä kotimaisiin kohteisiin: Silja Serenade liikennöi Helsingistä Maarianhaminaan tehden Päivä Maarianhaminassa -risteilyitä ja Silja Symphony teki risteilyjä Tukholmasta Visbyhyn, Ystadiin ja Höga Kustenille.

Matkustus Ruotsiin on helppoa rokotetuille

Ruotsiin pääsee matkustamaan Suomesta ilman todistuksia, testejä tai karanteenia, ja Suomeen pääsee kahdella rokotteella palaamaan vapaasti ilman testejä tai karanteeneja. Lapsiperheille matkustus on myös sujuvaa, sillä vuonna 2006 tai sen jälkeen syntyneet lapset eivät tarvitse koronatestejä tai -todistuksia.

”Nyt jos koskaan pitäisi risteillä tai tehdä päivämatka Tukholmaan tai Tallinnaan! Kohteissa ja laivoilla on todella rauhallista. Etäisyyttä muihin matkustajiin on isoilla laivoillamme helppo pitää. Suomalaisilla on patoutunutta matkustustarvetta ja lyhytkin irtiotto arjesta naapurimaihin piristää alkavaa syksyä”, sanoo Margus Schults.


perjantai 20. elokuuta 2021

Viro itsenäiseksi 30 vuotta sitten

Gustav Ernesaksin patsas katsoo Tallinnan laululavalle, jolla on keskeinen merkitys Viron itsenäistymiskehityksessä.


 

Virossa 20. elokuuta 2021 on tärkeä juhlapäivä. Silloin tulee kuluneeksi 30 vuotta sitten, kun maa itsenäistyi uudelleen oltuaan välillä vuosikymmenien ajan osa Neuvostoliittoa.

 

Uudelleenitsenäistymisen 30-vuotispäivää juhlitaan maassa monin tavoin. Tuhansien virolaisten odotetaan kokoontuvan juhlapäivän iltana Tallinnan laululavalle, joka on tärkeä symboli Viron itsenäistymiskehityksessä. Ohjelmassa on musiikkia ja yhteislaulua.

 

Minulla oli ilo olla jo juhlapäivän aattona Tallinnassa todistamassa itsenäisyysjuhlia. Eckerö Linen, Tallink Siljan, Viking Linen, Visit Estonian ja Visit Tallinnan järjestämän toimittajamatkan ohjelmassa oli 19.8. muun muassa tutustuminen Tallinnan laululavaan, lounas ravintola Riviera Palais Maarjamäen linnassa ja kotikonsertti Liisa Ojaveerin kulttuurikodissa, joka on on ollut saman suvun kotina vuodesta 1939. Iltaohjelmaan kuului tutustuminen hiljattain remontoituun Tallink City -hotelliin ja illallinen hotellin City Grill House -ravintolassa.

 

Itsenäisyyden juhlapäivä näkyi myös Tallink City Hotellissa, jossa Viron lippu koristi kuohuviinitarjoilua perjantaina 20.8.

 

Itsenäisyyden juhlapäivä näkyi myös Tallink City Hotellissa, jossa Viron lippu koristi kuohuviinitarjoilua perjantaina 20.8.2021.


Tunnettu Suomen ystävä Liisa Ojaveer järjesti kotikonsertin kodissaan, joka on on ollut saman suvun kotina vuodesta 1939.


Viron historiaa vuosikymmeniä tutkinut yliopistomies Seppo Zetterberg sanoo, että Viron uudelleenitsenäistyminen 30 vuotta sitten tuli hänellekin aikoinaan  yllätyksenä.


 


keskiviikko 18. elokuuta 2021

Bussipysäkit vievät aikamatkalle

 

Pysäkkien mainosplakaatit ovat olleet osa päivittäistä elämäämme. Jostain mielen syövereistä pulpahtelee unohtuneita muistoja, kun niitä näkee vuosien jälkeen uudelleen.


 

Juha-Pekka Inkinen alkoi vuonna 1986 tallentaa kamerallaan helsinkiläisiä bussipysäkkejä ja niillä odottelevia ihmisiä. Kuvista koostui visuaalinen aikamatka, Pysäkkiaikakirjat-teos, joka on arkisuudessaan suorastaan absurdin hauska.

Inkinen kuvasi pysäkkejä 17 vuoden ajan, kunnes lasikuituinen pysäkkikatosmalli vaihdettiin vuonna 2003 lasiseen. Kirjan kuviin liittyvät lyhyet, ajatuksia kutkuttavat tekstit syventävät kiehtovaa näkymää kadonneeseen aikaan.

Pysäkkien mainosplakaatit ovat olleet osa päivittäistä elämäämme. Jostain mielen syövereistä pulpahtelee unohtuneita muistoja, kun niitä näkee vuosien jälkeen uudelleen.

Inkinen pohtii valokuviensa kautta ajan mysteeriä. Mitä aika on? Mitä se tekee? Voiko sen nähdä? Mistä syntyy ajankuva?

Inkisen avaamaa kysymystä ajan luonteesta taustoittaa teoksen esipuheessa tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja. Onko aikaa olemassa, jos kukaan ei ole seuraamassa sen kulkua? 

Helsinkiläinen Juha-Pekka Inkinen on toiminut valokuvataiteilijana vuodesta 1987. Hän teki läpimurtonsa autiotalokuvilla, joista tunnetuin on Moraali ja arkkitehtuuri -sarja. Pysäkkiaikakirjat on hänen kuudes kirjansa.


Kampanja kehottaa: Yövy luonnossa!

 

Suomen Ladun järjestämä Nuku yö ulkona -kampanja järjestetään jo kuudetta kertaa lauantaina 28. elokuuta. Kuva: Julia Ruuskanen/Suomen Latu



 

Ulkona nukkuminen on elämys siinä, missä staycation luksushotellissa. Suomen Latu toi sängyt keskelle kaupunkia inspiroidakseen kaikki kokemaan ulkona nukkumisen elämyksen elokuun viimeisenä lauantaina 28.8.2021.

Suomen Ladun järjestämä Nuku yö ulkona -kampanja järjestetään jo kuudetta kertaa lauantaina 28. elokuuta. Taivaan alla nukkumiseen kannustetaan nyt entistä enemmän niitä, jotka eivät ole tottuneita retkeilijöitä. Tapahtumaan on helppo osallistua vaikkapa nukkumalla omalla kotipihalla tai parvekkeella.

Suomen puhdas ja kaunis luonto on luksusta, jota emme ehkä itse osaa useinkaan arvostaa. Suomeen saapuvat turistit ihastelevat metsiämme, rannikkoamme ja järviämme, ja nyt tapahtuman myötä innostetaan myös sisällä viihtyvät kansalaiset mukaan luonnon helmaan.

”Metsä on upein kohde staycationille, se on erikoinen ja taianomainen. Yön yli retkelle mukaan voi pakata herkkueväät, sekä ottaa vaikka tyynyn ja peiton. Elokuun lopussa kelit useimmiten hellivät, eivätkä sääsketkään enää vaivaa”, Suomen Ladun tapahtumasuunnittelija Saija Suominen kertoo.

”Kampanjalla haluttiin herätellä myös ne kansalaiset, jotka eivät koe luonnossa nukkumista läheiseksi kokeilemaan, miten ihanaa ja erikoista taivasalla yöpyminen on. Sänkyjen löytäminen tutuista paikoista, kuten Kaivarista saattoi innostaa miettimään kekseliäitä nukkumapaikkoja myös itse. Patjanhan voi nostaa vaikka parvekkeelle tai kantaa takapihalle, vain taivas on rajana.”

Nuku yö ulkona -tapahtuman guerilla-kampanja on toteutettu yhdessä luovan toimiston SEKin kanssa. Kampanjaan kuuluvia sänkyjä saattoi bongata perjantaina Kaivopuistosta, Nuuksiosta, Töölönlahdelta ja Mustikkamaalta. Vaikka kaupungin puistossa nukkumiseen ei kannusteta, jokamiehenoikeudet mahdollistavat yöpymisen siellä, missä liikkuminenkin on sallittua.

Mitä ulkona yöpyminen vaatii?

Ulkona yöpyminen ei vaadi paljoa, mutta suojaava ja lämmin makuupussi tai peitto on hyvä olla. Patja tai makuualusta tuo mukavuutta. Teltta tai katos tarjoavat sadesäällä suojaa. Joku nukkuu mielellään riippumatossa, toinen vaikkapa veneessä tai puun alla. Rohkea kantaa jopa sänkynsä pihalle.

Nuku yö ulkona -päivä järjestetään lauantaina 28.8.2021. @suomenlatu #nukuyöulkona

Suomen Latu kertoi asiasta tiedotteessaan 16.8.2021.

 

Tallinna — onnistunut hotellimatka

L’Embitu on viihtyisä uusi hotelli Tallinnan keskustassa.


 

Koronaepidemia ja siihen liittyvät rajoitukset ovat estäneet matkustelua ulkomaille viimeisten puolentoista vuoden aikana. Elokuussa 2021 vaimo varasi kuitenkin Viking Linen hotellimatkan Tallinnaan.

 

Pakettiin kuului meno-paluu Viking Xprs:llä ja kaksi yötä L’Embitu -hotellissa, joka sijaitsee Tallinnan keskustassa. Paketti oli nimetty Romanttiseksi paketiksi.

 

Matkan edellytyksenä oli kaksi koronarokotusta, joten tulostimme rokotustodistukset Kanta-verkkosivulta mukaan matkalle ja esitimme ne lähtöselvityksessä passiemme yhteydessä.

 

Menomatka laivalla sujui viihtyisästi. Päätimme syödä buffetissa, joka osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi. Ruoka oli hyvää, ja laivan ravintola oli siisti ja viihtyisän rauhallinen, koska poikkeusoloista johtuen laivalla oli vielä tavallista vähemmän matkustajia.

 

Matka sujui ongelmitta. Ruokailun jälkeen poikkesimme laivan myymälässä, mutta päätimme kuitenkin jättää suurempien ostosten tekemisen paluumatkalle.

 

Tallinnan satamassa päätin poikani suosituksesta ladata älypuhelimeeni Bolt-sovelluksen, joka on hänen mukaansa Tallinnassa näppärä ja edullinen taksisovellus. Latauksen jälkeen tilasin auton, joka saapui viipymättä. Hyppäsimme taksiin, joka vei meidät parin kilometrin päässä olevaan L’Embitu-hotelliimme. Bolt on Uberin tapainen taksisovellus. Useimmat matkat Tallinnan keskusta-alueella ovat noin 4 euron hintaisia, joten taksilla matkustaminen on halpaa.

 

Tallinna näkyi elokuussa palanneen ainakin toistaiseksi jo lähes normaalitilaan koronaepidemian jälkeen. Juuri kukaan ei enää käyttänyt kasvomaskia, ja ihmiset käyttäytyivät muutenkin kuin koronaa ei olisi koskaan ollutkaan. Se tuntui vaihteeksi oikein mukavalta. Poikkeustila näkyi vielä tosin sillä tavalla, että Tallinnan kaduilla ja erityisesti vanhassa kaupunginosassa oli aiempia vuosia rauhallisempaa, koska matkailijoita oli toistaiseksi vähän.

 

Hotelli oli viihtyisä pienehkö boutique-tyylinen hotelli, joka oli ilmeisesti aloittanut toimintansa vasta muutamia kuukausia aiemmin. Huoneessa meitä odotti kuohuviinipullo. Henkilökunta oli koristellut huonetta ruusun terälehdillä, mikä tuntui mukavalta.

 

Viihdyimme hyvin L’Embitussa. Hotelli oli rauhallinen, koska asiakkaita oli ilmeisesti melko vähän ja asiakaskunta oli pääosin pariskuntia. Hotellin Roof-ravintolassa tarjoiltu aamiainen oli runsas ja monipuolinen, ja pakettiimme kuulunut yksi kahden ruokalajin päivällinen oli maukas.

 

Hotellin vahvuuksiin kuului myös viihtyisä kylpyosasto, jossa on 12 metriä pitkä uima-allas, sauna, höyrysauna, japanilainen alla (+40 astetta) ja kylmävesiallas.

 

Koska asiakkaita oli hotellissa vähän, tuntui välillä kuin kylpyosasto olisi ollut yksityiskäytössämme. Siksi vietimmekin vaimon kanssa runsaasti aikaa kylpyläosastossa uiden ja saunoen.

 

Teimme hotellilta kävellyretkiä lyhyehkön kävelymatkan päässä olevaan Tallinnan vanhaan kaupunkiin. Poikkesimme muun muassa meille tutussa kauniissa Maiasmokk-kahvilassa, ja kävimme drinkillä yhdellä raatihuoneen reunalla olevista terassiravintoloista. Kävimme myös Viru-keskuksessa ja hotellimme lähellä olevassa Solaris-kauppakeskuksessa shoppailemassa. Solariksesta ostin itselleni edullisesti kaksi kenkäparia.

 

Matkan ensimmäisenä iltana söimme päivällistä hotellin Roof-ravintolassa, mutta toisena iltana matkasimme Bolt-taksilla nuorekkaaseen Telliskiven kaupunginosaan. Telliskivi näkyi olevan vanhaa teollisuusaluetta, jossa toimii nykyään useita ravintoloita, Fotografiska-valokuvamuseo ja lukuisia muita taidealan yrityksiä ja laitoksia.

 

Vaimo kävi L'Embitu-hotellissa kasvohoidossa. Hänen mukaansa se oli loistava ja tasoonsa nähden kohtuuhintainen.

 

Söimme päivällistä F-hoone -ravintolan ulkopihalla. Hinnat tuntuivat suomaiselle matkailijalle edullisilta, kun hyvä pihvi maksoi vain noin 15 euroa.

 

Ennen kotimatkaa poikkesimme vielä sataman SuperAlkossa ostamassa juomia. Teimme siitä huolimatta ostoksia paluumatkalla myös Viking Xprs:n myymälässä, jossa oli hyviä tarjouksia. Paluumatka sujui sekin mukavasti laivan buffet-ravintolassa, jossa iltakattaus sisälsi muun muassa erittäin hyvää paahtopaistia.

 

Matka onnistui mainiosti. Matkapaketin hintalaatusuhde oli hyvä, hotelli oli loistava, laivan ruokatarjoilu oli mainiota, elokuinen Tallinna oli lämmin ja ystävällinen. Päätimme tulla pian uudelleen.

 

Matkapaketin kokonaishinta oli alle 330 euroa. Pakettiin sisältyi kahdelta hengeltä menopaluu Viking Xprs:llä, kaksi yöpymistä L’Embitu-hotellissa ja kahden ruokalajin päivällinen hotellin ravintolassa.

 

Viking XPRS:n buffet on maukas ja monipuolinen.


L’Embitu-hotellin Roof-ravintolan alkupaloja.


L’Embitu-hotellin Roof-ravintolan ankkaa.


L’Embitussa on hyvä Roof-ravintola ja viihtyisä kylpyläosasto.

Kahvila Maiasmokk on toiminut noin 150 vuotta.


Tallinnan vanhan kaupunginosan kaduilla oli rauhallista elokuussa 2021, koska koronaepidemian vuoksi matkailijoita oli yhä harvakseltaan.


Kahvila Maisasmokk on viihtyisä.


Kahvila Maiasmokkin latte ja kananmuna-anjovispiirakka oli mukava välipala.


Arkkitehti Jacques Rosenbaum on suunnitellut Tallinnan vanhassa kaupunginosassa olevan hienon art nouveau -rakennuksen.


Koristeellinen ulko-ovi Tallinnan vanhassa kaupunginosassa.


Telliskiven kaupunginosassa vanhat teollisuusrakennukset palvelevat nykyisin taidetta ja kulttuuria.


Katunäkymä Telliskivestä.


Telliskivessä oli elokuussa 2021 enemmän vilskettä kuin Tallinnan vanhassa kaupunginosassa.


Telliskivessä toimiva F-hoone -ravintola on suosittu.


F-hoone -ravintolan alkupaloja.


F-hoone -ravintolan pihvi.


Ravintola F-hoone iltavalaistuksessa.


Telliskivessä toimii muun muassa Fotografiska-valokuvamuseo.


Torikauppias Tallinnan keskustassa esitteli villamyssyjä.


Neuvostotyylinen ajoneuvo Tallinnan vanhassa kaupunginosassa.


Tallinnan kansalliset symbolit ovat nyt ajankohtaisia, koska Viron uudelleenitsenäistymisestä on kulunut 30 vuotta.


 

Tallinnan parhaat italialaiset ravintolat 2025

Vanhankaupungin kujilta ja muualta kaupungista löytyy paikkoja, jotka vievät makumatkalle suoraan Roomaan, Firenzeen tai ...