Hanasaaren herkut keittokirjaksi

Olen itse kasvanut saaristossa ja minun inspiraationi ja ruokafilosofiani perustuvat pitkälti siihen, mitä lähialueiden meri, metsät ja niityt tarjoavat, Lukas Hemnell kertoo.


 

Kokoushotelli ja kulttuurikeskus Hanasaaren ensimmäinen keittokirja on saapunut kirjakauppoihin. Kirja on nimeltään Ravintola Plats – Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä, ja sen on kirjoittanut Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell yhteistyössä toimittaja Nina Weckströmin ja valokuvaaja Robert Lindströmin kanssa.

 

Kirjassa esitellään useita Hanasaaren Ravintola Platsin alku-, pää- ja jälkiruokia. Lisäksi se tarjoaa kiehtovan katsauksen Hanasaaren arkeen ja työhön kulissien takana: kalastaja tuo päivän saaliin, kokki on luonut Hanasaaren oman oluen ja lihantuottaja työskentelee ekologisemman tulevaisuuden puolesta.

”Tuntuu todella jännittävältä. Olemme tehneet töitä keittokirjan parissa koko vuoden 2020. On aivan erityinen tunne saada valmis, painettu kirja käsiinsä”, toteaa Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell.  

Resepteistä vastaa Lukas Hemnell, ja niissä yhdistyvät klassiset suomalaiset ja ruotsalaiset ruokalajit ja moderni ote. Raaka-aineet ovat kaiken lähtökohta.

”Olen itse kasvanut saaristossa ja minun inspiraationi ja ruokafilosofiani perustuvat pitkälti siihen, mitä lähialueiden meri, metsät ja niityt tarjoavat”, Hemnell kertoo.

Keittokirjan muista teksteistä vastaa ruokaintoilija Nina Weckström, joka on aiemmin toiminut Hufvudstadsbladetin toimittajana.  

”Kirjan tekeminen on ollut erittäin kiinnostava ja inspiroiva projekti. Kyse on gastronomiasta, niin hyvästä ruoasta, että sen syömistä ei millään haluaisi lopettaa. Kaikki ruokalajit eivät ole aivan helpoimmasta päästä, mutta reseptien ensisijainen tarkoitus onkin inspiroida, eikä niitä välttämättä tarvitse noudattaa aivan pilkulleen”, Nina Weckström huomauttaa.

Weckströmin mukaan kirja ilahduttaa kaikkia hyvän ruoan ja kauniiden kuvien ystäviä.

”Kokonaisuus on upea. Kappale Hanasaarta mahtavan ruoan ja nautinnollisten kuvien muodossa”, hän jatkaa.  

Valokuvaaja Robert Lindström kuvaa kirjaprojektia nautinnolliseksi.

”Saimme toteuttaa itseämme ja tuoda vapaasti esiin ideoita ja ajatuksia erilaisista kuvakulmista. Oli ilo käydä töihin”, hän sanoo.

Robert Lindströmin kuvausfilosofia ja Lukas Hemnellin ajatukset ruoasta ovat samankaltaisia. Molemmat painottavat puhtautta ja luonnollisuutta, Robert kuvissa, Lukas mauissa.

”Oma filosofiani on aina ollut, että valokuvien pitäisi näyttää mahdollisimman luonnollisilta. Se vaatii huolellista ennakointia: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”, Lindström sanoo.

Keittokirjan nimi: Ravintola Plats – Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä

Mukana: Hanasaaren keittiömestari Lukas Hemnell (reseptit), Nina Weckström (teksti) ja Robert Lindström (kuvat). Ruotsinkielisen painoksen kustantaja Förlaget, suomenkielisen painoksen kustantaja Teos. Kirja on myynnissä Hanasaaressa, kirjakaupoissa ja verkkokaupoissa. 

Rakenne: 184 sivua, sidottu

 


Hummerikeitto, resepti keittokirjasta.


Hanasaaren keittokirja on valokuvaaja (vas.) Robert Lindströmin, keittiömestari Lukas Hemnellin ja kirjailija Nina Weckströmin yhteistyön tulos.


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää