Viro itsenäiseksi 30 vuotta sitten

Gustav Ernesaksin patsas katsoo Tallinnan laululavalle, jolla on keskeinen merkitys Viron itsenäistymiskehityksessä.


 

Virossa 20. elokuuta 2021 on tärkeä juhlapäivä. Silloin tulee kuluneeksi 30 vuotta sitten, kun maa itsenäistyi uudelleen oltuaan välillä vuosikymmenien ajan osa Neuvostoliittoa.

 

Uudelleenitsenäistymisen 30-vuotispäivää juhlitaan maassa monin tavoin. Tuhansien virolaisten odotetaan kokoontuvan juhlapäivän iltana Tallinnan laululavalle, joka on tärkeä symboli Viron itsenäistymiskehityksessä. Ohjelmassa on musiikkia ja yhteislaulua.

 

Minulla oli ilo olla jo juhlapäivän aattona Tallinnassa todistamassa itsenäisyysjuhlia. Eckerö Linen, Tallink Siljan, Viking Linen, Visit Estonian ja Visit Tallinnan järjestämän toimittajamatkan ohjelmassa oli 19.8. muun muassa tutustuminen Tallinnan laululavaan, lounas ravintola Riviera Palais Maarjamäen linnassa ja kotikonsertti Liisa Ojaveerin kulttuurikodissa, joka on on ollut saman suvun kotina vuodesta 1939. Iltaohjelmaan kuului tutustuminen hiljattain remontoituun Tallink City -hotelliin ja illallinen hotellin City Grill House -ravintolassa.

 

Itsenäisyyden juhlapäivä näkyi myös Tallink City Hotellissa, jossa Viron lippu koristi kuohuviinitarjoilua perjantaina 20.8.

 

Itsenäisyyden juhlapäivä näkyi myös Tallink City Hotellissa, jossa Viron lippu koristi kuohuviinitarjoilua perjantaina 20.8.2021.


Tunnettu Suomen ystävä Liisa Ojaveer järjesti kotikonsertin kodissaan, joka on on ollut saman suvun kotina vuodesta 1939.


Viron historiaa vuosikymmeniä tutkinut yliopistomies Seppo Zetterberg sanoo, että Viron uudelleenitsenäistyminen 30 vuotta sitten tuli hänellekin aikoinaan  yllätyksenä.


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries