Latvian Riiassa ainesta suosikkikohteeksi


Hieno art nouveau -arkkitehtuuri, puistot ja kulttuuritapahtumat tekevät Riiasta eräänlaisen mini-Pariisin.

 

Luksushotellin johtaja toivoo suomalaisten tutustuvan Latvian moniin kasvoihin. Maassa riittää koettavaa niin huikeita luontoelämyksiä, historian kosketusta kuin trendikästä iltamenoa kaipaaville. 

 

Yksi asia ei lakkaa ihmetyttämästä riikalaisen Grand Hotel Kempinskin johtajaa Leon Baumia. Hän hämmästelee, kuinka Latvia ei ole noussut huippusuosituksi suomalaisten matkakohteeksi.  Baum uskoo Latvian suosion kasvuun, sillä maa on lähellä Suomea ja yllättää matkailijat monipuolisuudellaan. Saman tekee pääkaupunki Riika.

 

Baumin luotsaama luksushotelli Kempinski sijaitsee Riian vanhassa kaupungissa, vastapäätä Latvian kansallisoopperaa. Kävelymatkan päässä ovat lähes kaikki kuuluisat nähtävyydet. Hotellin sijainti on siis paras mahdollinen ja hotellilla on pitkä yhteinen historia Riian kaupungin kanssa.

 

Vaikka hotellin vieraista moni on tottunut laadukkaaseen palveluun, Baumin mukaan he yllättyvät Riian Kempinskissä.

 

-Hotellimme sielu on henkilökunta. Saamme paljon palautetta siitä, että henkilökuntamme ja palvelumme ovat onnistuneet yllättämään asiakkaan iloisesti ja unohtumattomasti, sanoo Baum.

 

Riian Kempinskin asiakkailta saama palaute on erinomaista. Kehuja saavat niin huippuravintola, kauniit huoneet kuin hotellin spa hyvinvointipalveluineen. Baumin mukaan palautteet kertovat, että matkailijoilla syttyy usein rakkaus koko Latviaa ja Riikaa kohtaan.

 

Riiassa ja Latviassa saa kokea jotain uutta, vaikka olisi matkaillut eri puolilla maailmaa.

 

Matkailijoilla on odotuksia. Odotukset täyttyvät Riiassa ja muualla Latviassa paremmin kuin moni osaa kuvitellakaan.

 

Baumin mielestä Riikaa voi hyvällä syyllä kutsua hienostuneeksi mini-Pariisiksi. Koettavana ovat vanha kaupunki, art nouveau -alue, puistot, markkinat, putiikit, musiikkitapahtumat. Riikaa voi Baumin mukaan verrata myös Prahaan.

Samassa kaupungissa ovat läsnä niin historia kuin trendit. Eikä Riikaan matkustavan tarvitse valita kulttuurin tai maisemien välillä. Varsin kohtuullisen etäisyyden päässä Riiasta on upeita luontokohteita, muun muassa Gauja-joen kansallispuisto. Moni Riikaan tuleva valitsee päiväretkikohteeksi noin 30 kilometrin päässä sijaitsevan pitkien kylpyläperinteiden Jūrmalan. Jūrmalassa on kymmeniä kilometrejä hiekkarantaa, ravintoloita ja usein myös musiikkia.

 

Riiassakin matkailijaa hemmottelevat ravintolat, jokaiseen makuun löytyy ruokaelämyksiä. Baum mainitsee myös boheemiuudestaan kuuluisan Miera iela -hipsterikorttelin, joka on monen suosikkipaikka rennolle illanvietolle. 

 

Vaikka Riiassa ja Latviassa riittää koettavaa, ne ovat kuitenkin vielä säästyneet massaturismilta, toisin kuin osa Euroopan suurkaupungeista, Baum sanoo. Niiden tarjoamia elämyksiä on mahdollista kokea siistissä ympäristössä, rauhassa nauttien – ilman turhaa hälinää ja vilinää.

 

Teksti ja kuvat: Toptaste 29.7.2021.


Riian Grand Hotel Kempinskin kattoterassi tarjoaa oivallisen paikan nauttia illallista.


Grand Hotel Kempinski Riga sijaitsee keskeisellä paikalla Riiassa.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries