Huippukokki Gordon Ramsay seikkailee Suomessa
Gordon Ramsayn makuseikkailut -sarjan kolmas kausi tuo räiskyvän huippukokin Suomeen.
Kolmannen kauden ensimmäinen jakso tuo Ramsayn Pohjois-Suomeen. Helsinkiläinen Michelin-keittiömestari ja ravintoloitsija Kim Mikkola perehdyttää ruokaa rakastavan britin suomalaisen gastronomian saloihin. Samalla päästään ihmettelemään myös suomalaisen kulttuurin ja kielen omituisuuksia.
Heti ensi metreillä Ramsay ja Mikkola haastetaan mukaan suopotkupallon naisten peliin. Gourmet-kaksikon ryvettyä perinpohjaisesti rämeessä on aika tutustua suomalaisen suon tarjoamiin hienostuneempiin makuvivahteisiin, kun Mikkola johdattaa Ramsayn marjametsälle ihmettelemään lappilaisten marjojen ainutlaatuista makeutta – ja maistelemaan muurahaiskeon antimia.
Ramsayn matka jatkuu Tornionjoelle, eikä koskenlaskusta kuivin jaloin selvitä. Saunassa kirjailija Katariina Vuori tutustuttaa brittikokin saunakokkauksen salaisuuksiin. Ramsay pääsee myös kokeilemaan paikallista perinnekalastustekniikkaa, lippousta. Kukkolankosken tunnetuimman herkun, varrassiian, valmistus on huippukokille varsinainen nopeustesti. Ramsay tutustuu myös tynnyritervanpolttoon, vaikka ei heti herkun maulle täysin lämpenekään.
Perinteiseen tapaan jakso huipentuu Ramsayn ja paikallisen kokin, Kim Mikkolan, väliseen kokkaustaistoon. Siinä leikkimieliset loukkaukset lentelevät ja nähdään, ettei edes huippukokilla kaikki aina mene keittiössä ihan putkeen.
Suomi-jakso nähdään ainoastaan National Geographic TV-kanavalla sunnuntaina 29. elokuuta 2021 klo 21.00.
Maistiaisia Suomi-jaksosta YouTubessa:
Gordon vs. Kim Mikkola: https://youtu.be/ZDQkbkrXOAI
Gordon kokkaa saunassa: https://youtu.be/VDUDNbTUfcQ
The Walt Disney Company kertoi asiasta tiedotteessaan 12.8.2021.
Kommentit
Lähetä kommentti