Tallinna — onnistunut hotellimatka

L’Embitu on viihtyisä uusi hotelli Tallinnan keskustassa.


 

Koronaepidemia ja siihen liittyvät rajoitukset ovat estäneet matkustelua ulkomaille viimeisten puolentoista vuoden aikana. Elokuussa 2021 vaimo varasi kuitenkin Viking Linen hotellimatkan Tallinnaan.

 

Pakettiin kuului meno-paluu Viking Xprs:llä ja kaksi yötä L’Embitu -hotellissa, joka sijaitsee Tallinnan keskustassa. Paketti oli nimetty Romanttiseksi paketiksi.

 

Matkan edellytyksenä oli kaksi koronarokotusta, joten tulostimme rokotustodistukset Kanta-verkkosivulta mukaan matkalle ja esitimme ne lähtöselvityksessä passiemme yhteydessä.

 

Menomatka laivalla sujui viihtyisästi. Päätimme syödä buffetissa, joka osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi. Ruoka oli hyvää, ja laivan ravintola oli siisti ja viihtyisän rauhallinen, koska poikkeusoloista johtuen laivalla oli vielä tavallista vähemmän matkustajia.

 

Matka sujui ongelmitta. Ruokailun jälkeen poikkesimme laivan myymälässä, mutta päätimme kuitenkin jättää suurempien ostosten tekemisen paluumatkalle.

 

Tallinnan satamassa päätin poikani suosituksesta ladata älypuhelimeeni Bolt-sovelluksen, joka on hänen mukaansa Tallinnassa näppärä ja edullinen taksisovellus. Latauksen jälkeen tilasin auton, joka saapui viipymättä. Hyppäsimme taksiin, joka vei meidät parin kilometrin päässä olevaan L’Embitu-hotelliimme. Bolt on Uberin tapainen taksisovellus. Useimmat matkat Tallinnan keskusta-alueella ovat noin 4 euron hintaisia, joten taksilla matkustaminen on halpaa.

 

Tallinna näkyi elokuussa palanneen ainakin toistaiseksi jo lähes normaalitilaan koronaepidemian jälkeen. Juuri kukaan ei enää käyttänyt kasvomaskia, ja ihmiset käyttäytyivät muutenkin kuin koronaa ei olisi koskaan ollutkaan. Se tuntui vaihteeksi oikein mukavalta. Poikkeustila näkyi vielä tosin sillä tavalla, että Tallinnan kaduilla ja erityisesti vanhassa kaupunginosassa oli aiempia vuosia rauhallisempaa, koska matkailijoita oli toistaiseksi vähän.

 

Hotelli oli viihtyisä pienehkö boutique-tyylinen hotelli, joka oli ilmeisesti aloittanut toimintansa vasta muutamia kuukausia aiemmin. Huoneessa meitä odotti kuohuviinipullo. Henkilökunta oli koristellut huonetta ruusun terälehdillä, mikä tuntui mukavalta.

 

Viihdyimme hyvin L’Embitussa. Hotelli oli rauhallinen, koska asiakkaita oli ilmeisesti melko vähän ja asiakaskunta oli pääosin pariskuntia. Hotellin Roof-ravintolassa tarjoiltu aamiainen oli runsas ja monipuolinen, ja pakettiimme kuulunut yksi kahden ruokalajin päivällinen oli maukas.

 

Hotellin vahvuuksiin kuului myös viihtyisä kylpyosasto, jossa on 12 metriä pitkä uima-allas, sauna, höyrysauna, japanilainen alla (+40 astetta) ja kylmävesiallas.

 

Koska asiakkaita oli hotellissa vähän, tuntui välillä kuin kylpyosasto olisi ollut yksityiskäytössämme. Siksi vietimmekin vaimon kanssa runsaasti aikaa kylpyläosastossa uiden ja saunoen.

 

Teimme hotellilta kävellyretkiä lyhyehkön kävelymatkan päässä olevaan Tallinnan vanhaan kaupunkiin. Poikkesimme muun muassa meille tutussa kauniissa Maiasmokk-kahvilassa, ja kävimme drinkillä yhdellä raatihuoneen reunalla olevista terassiravintoloista. Kävimme myös Viru-keskuksessa ja hotellimme lähellä olevassa Solaris-kauppakeskuksessa shoppailemassa. Solariksesta ostin itselleni edullisesti kaksi kenkäparia.

 

Matkan ensimmäisenä iltana söimme päivällistä hotellin Roof-ravintolassa, mutta toisena iltana matkasimme Bolt-taksilla nuorekkaaseen Telliskiven kaupunginosaan. Telliskivi näkyi olevan vanhaa teollisuusaluetta, jossa toimii nykyään useita ravintoloita, Fotografiska-valokuvamuseo ja lukuisia muita taidealan yrityksiä ja laitoksia.

 

Vaimo kävi L'Embitu-hotellissa kasvohoidossa. Hänen mukaansa se oli loistava ja tasoonsa nähden kohtuuhintainen.

 

Söimme päivällistä F-hoone -ravintolan ulkopihalla. Hinnat tuntuivat suomaiselle matkailijalle edullisilta, kun hyvä pihvi maksoi vain noin 15 euroa.

 

Ennen kotimatkaa poikkesimme vielä sataman SuperAlkossa ostamassa juomia. Teimme siitä huolimatta ostoksia paluumatkalla myös Viking Xprs:n myymälässä, jossa oli hyviä tarjouksia. Paluumatka sujui sekin mukavasti laivan buffet-ravintolassa, jossa iltakattaus sisälsi muun muassa erittäin hyvää paahtopaistia.

 

Matka onnistui mainiosti. Matkapaketin hintalaatusuhde oli hyvä, hotelli oli loistava, laivan ruokatarjoilu oli mainiota, elokuinen Tallinna oli lämmin ja ystävällinen. Päätimme tulla pian uudelleen.

 

Matkapaketin kokonaishinta oli alle 330 euroa. Pakettiin sisältyi kahdelta hengeltä menopaluu Viking Xprs:llä, kaksi yöpymistä L’Embitu-hotellissa ja kahden ruokalajin päivällinen hotellin ravintolassa.

 

Viking XPRS:n buffet on maukas ja monipuolinen.


L’Embitu-hotellin Roof-ravintolan alkupaloja.


L’Embitu-hotellin Roof-ravintolan ankkaa.


L’Embitussa on hyvä Roof-ravintola ja viihtyisä kylpyläosasto.

Kahvila Maiasmokk on toiminut noin 150 vuotta.


Tallinnan vanhan kaupunginosan kaduilla oli rauhallista elokuussa 2021, koska koronaepidemian vuoksi matkailijoita oli yhä harvakseltaan.


Kahvila Maisasmokk on viihtyisä.


Kahvila Maiasmokkin latte ja kananmuna-anjovispiirakka oli mukava välipala.


Arkkitehti Jacques Rosenbaum on suunnitellut Tallinnan vanhassa kaupunginosassa olevan hienon art nouveau -rakennuksen.


Koristeellinen ulko-ovi Tallinnan vanhassa kaupunginosassa.


Telliskiven kaupunginosassa vanhat teollisuusrakennukset palvelevat nykyisin taidetta ja kulttuuria.


Katunäkymä Telliskivestä.


Telliskivessä oli elokuussa 2021 enemmän vilskettä kuin Tallinnan vanhassa kaupunginosassa.


Telliskivessä toimiva F-hoone -ravintola on suosittu.


F-hoone -ravintolan alkupaloja.


F-hoone -ravintolan pihvi.


Ravintola F-hoone iltavalaistuksessa.


Telliskivessä toimii muun muassa Fotografiska-valokuvamuseo.


Torikauppias Tallinnan keskustassa esitteli villamyssyjä.


Neuvostotyylinen ajoneuvo Tallinnan vanhassa kaupunginosassa.


Tallinnan kansalliset symbolit ovat nyt ajankohtaisia, koska Viron uudelleenitsenäistymisestä on kulunut 30 vuotta.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries