Suomen parhaat ravintolat julkistetaan Gastro-messuilla

Hotelli-, ravintola- ja ruoka-alan ammattitapahtuma Gastro Helsinki järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.-15.3.2024.


 

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -listaus julkistetaan Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 13.3. Listauksen tulokset perustuvat ravintola-alan ja ruokakulttuurin vaikuttajille järjestettävään äänestykseen, jonka toteuttaa vuosittain ViisiTähteä -verkkomedia.

 

50 parhaan ravintolan lisäksi listataan myös sijoille 51–100 yltäneet ravintolat sekä palkitaan mm. ravintolamaailman Ammattilaisten Ammattilainen ja Paras Muutoksentekijä. Viisi Tähteä -median toteuttama ravintolaäänestys täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

­”Äänestys sulkeutui viime sunnuntaina ja äänestäjiä oli yli 400. Valtakunnallisena 50 Parasta Ravintolaa -lista kuvastaa hyvin ilmiöitä, joita alan ammattilaiset arvostavat muuttuvassa maailmassa. Tämän vuoden listalla on runsaasti uusia tulokkaita”, Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki kertoo.

Tähän saakka kaikki ykkössijat ovat menneet helsinkiläisille ravintoloille. Ensimmäiset seitsemän vuotta ykkössijaa piti hallussaan Hans Välimäen johtama Chez Dominique. Neljänä viime vuonna voittaja on ollut Ravintola Palace, jonka Eero Vottonen on vienyt tähtiloistoon.

Helsingin Messukeskus on ravintolalistauksen pääyhteistyökumppani. Muita kumppaneina ovat E.Ahlström, Quandoo-pöytävarausjärjestelmä ja WihuriMetro-tukku.

Gastro Helsinki ravintola-alan asialla

Ravintolalistauksen julkistuksen lisäksi Gastro-messuilla on tuhti kattaus ajankohtaista asiaa ravintola-alan ammattilaisille. Tapahtuman ohjelmassa on muun muassa paneelikeskustelu ravintolaruokailun uusista trendeistä sekä puheenvuoroja huomisen johtajuudesta, tulevaisuustaidoista ja tekoälyn hyödyntämisestä ravintoloissa. Ohjelma kokonaisuudessaan on julkaistu verkkosivuilla www.gastrohelsinki.fi.   

 

Lähde: Messukeskus 20.2.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries