Venemessuilla kiinnostavimmat uutuudet

Vuoden 2023 Messujen veneet voittajat: Antero Sundberg/Quarken, Markku Hämäläinen/Brandt, Henri Nurminen /Finnmaster Boats ja Henri Jokinen/Astrum.


 

Helsingin kansainväliset Vene 24 Båt -messut nostaa kiinnostavimmat uutuudet avoveneistä, retki- tai yhteysveneistä sekä matkaveneistä. Valinnan tekee vuosittain venelehtien toimittajista ja muista asiantuntijoista koostuva raati. Valinta tehdään nyt jo 25. kertaa. Finalistit julkaistaan avajaispäivänä 9.2. ja voittajat keskiviikkona 14.2. Vene 24 Båt -messut järjestetään 9. – 18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa. 

 

Messujen veneet valitaan kolmessa eri moottoriveneluokassa eli avoveneissä, retki- ja/tai yhteysveneissä sekä matkaveneissä.  Avoveneillä tarkoitetaan lähinnä erilaisia avoimia pulpetti- ja tuulilasiveneitä, retki- ja yhteisveneillä yöpymisen tai sisätiloissa matkustamisen mahdollistavia osittain katettuja veneitä ja matkaveneillä taas pidempikestoiseenkin lomaveneilyyn makuukajuuttoineen, penttereineen ja toiletteineen soveltuvia veneitä.  

Esiraadin valitsemat kunkin luokan kolme finalistia ovat ehdolla Messujen Vene -palkinnon saajiksi.  Kilpailu pääpalkinnosta ja kunniasta etenee siten, että tuomaristo tutustuu ja arvioi finalistiveneet ja kokoontuu valitsemaan voittajat. Niiden julkistus ja palkitseminen tapahtuu keskiviikkona 14.2. kello 15 Purjehdussatamassa.  Raatiin kuuluvat suomalaiset toimittajat Tomi Peurakoski Vene-lehdestä, Jouko Saarinen Kippari-lehdestä ja Jan Sjölund Venemestari-lehdestä ja Totalveneestä, ruotsalaisen Båtliv-lehden toimittaja Lars-Åke Redeen ja norjalaisen Båtmagasinetin toimittaja Atle Knutsen. Lisäksi raadissa on venetekniikan asiantuntija Antti Numminen Eurofins Expert Servicestä ja johtava asiantuntija Tom Wilenius Traficomilta.

Sekä finalistien valinnassa että lopullisissa valinnoissa raati tarkastelee veneiden designia, rakenne- ja tilankäyttöideoita, tilojen toimivuutta ja ergonomiaa, hinta-laatuvaikutelmaa sekä uutuusarvoa ja arvioi sitä, miten hyvin vene kokonaisuudessaan vastaa käyttötarkoitustaan.  Messujen Vene -valinnoissa ei arvioida veneiden kulkuominaisuuksia eikä suoritusarvoja, koska osa veneistä on messuilla ensiesittelyssä olevia uutuusmalleja, joita tuomaristolla tai kaikilla tuomariston jäsenillä ei ole vielä ollut mahdollista koeajaa.

 

Vene 24 Båt Messujen finalistit ovat: 

 

Avovene                                             osasto

Finval 470 EvoDC                                2b71
Silacraft Mursu 650                              6m68
Silver Seahawk BRX                             6b48


Retki-/yhteysvene

Axopar 29 XC Cross Cabin                  6a50
Saxdor 400 GTO / GTC                         6b70
Terhi 480 Cabin                                     6h48


Matkavene

Marex 440 Gourment Cruiser          7m28
Quarken 35Cabin                                7d128
Targa 41                                                   7f130

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 24 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Vene 24 Båt -messut on avoinna pe 9.2. klo 11-19, la-su 10.–11.2. klo 10-18, ma-pe 12.–16.2. klo 11-19 ja la-su 17.–18.2. klo 10-18. Lippuja voi ostaa ennakkoon edullisemmin http://shop.messukeskus.com

 

Lähde: Messukeskus 9.2.2024

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries