Talviloma on hiihtoa, hemmottelua ja kulttuuria

Break Sokos Hotel Kolin maisemia. Kuva: Sokos Hotels


 

Talviloma lähestyy ja yhä useampi suomalainen on tänäkin vuonna löytänyt talvilomakohteensa Suomesta. Suomalaiset hakeutuvat lumisten aktiviteettilomien lisäksi kylpylöihin ja kaupunkikohteisiin nähtävyyksien ja kaupunkikulttuurin pariin. Majoitusvarauksia on tehty viime vuotta aktiivisemmin, mutta kohteita löytyy vielä spontaaneillekin matkailijoille.

 

S-ryhmän matkailuliiketoiminnan myynti- ja varausdata kertoo kotimaisten kohteiden suosion jatkuvan tulevina talvilomaviikkoina. Varaukset painottuvat talvilomaviikkojen loppupuolelle ja eniten varauksia viikoilla on torstaista sunnuntaihin. Osa nipistää lomaansa lisäpäiviä jo edellisen viikon lopulta, toiset puolestaan lomailevat pidennetyn viikonlopun verran.

- Varaustilanteisiin vaikuttaa myös se, että Lapin vuokramökkien vaihtopäivä on usein lauantai, jolloin edeltäväksi yöksi varataan matkanvarrelta välipysäkki. Tämä näkyy erityisesti Oulun hotelleissamme Radisson Blu Oulussa sekä Original Sokos Hotel Arinassa. Vinkkinä Lappiin matkailijoille, Kuopion, Joensuun ja Kajaanin kautta liikkuville löytyy vielä paremmin tilaa pysähdyksille kaikilla hiihtolomaviikoilla, kertoo matkailu- ja ravitsemiskaupan kaupallinen johtaja Nina Nieminen S-ryhmästä.

Pohjoisempien hiihtokohteiden suosio pysyykin hyvällä tasolla talvesta toiseen. Suomalaiset suuntaavat ahkerasti esimerkiksi Leville, Vuokattiin ja Tahkolle. Suosiotaan on nostanut myös upeasta kansallispuistosta, luontomaisemista ja retkikohteista tunnettu Koli. Kesällä 2023 alueelle avattiin Break Sokos Hotel Kolin läheisyyteen uusi Break Sokos Hotel Koli Kylä, jossa käynnistyy talvilomakausi ensimmäistä kertaa.

- Varaustilanne hotelleissamme kaiken kaikkiaan talviloman osalta on hieman viime vuotta vilkkaampi, mutta mattimyöhäisillekin huoneita vielä löytyy, kertoo Nieminen.

 

Talvilomalla voi nauttia myös kylpylöistä, retkeilystä ja kaupunkikulttuurista

 

Talvisten aktiivilomien lisäksi suomalaisten talvilomailuun mahtuu myös muita kohteita, kuten kylpylähotellit. Nurmeksen sydämessä olevan Break Sokos Hotel Bomban vetonauloina ovat erinomainen karjalainen ruoka yhdistettynä Pielisen rannalla olevaan upeaan sauna- ja kylpylämaailmaan. Hotellin sijainti on erinomainen myös talviurheilijoille ja retkeilijöille.

- Bomba tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä ja nykykarjalaista luksusta parhaimmillaan. Bombassa nauttivat niin perheet kuin pariskunnat tai ystäväporukat. Mieli lepää pohjoiskarjalaisessa luonnossa ja luksusta arkeen tuovat upean kylpylämaailman lisäksi maukkaat ravintolavaihtoehdot sekä karjalaiskylän kulttuuritarjonta, Nieminen kuvaa.

Moni matkailija hakeutuu myös kaupunkilomalle. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla aktiiviloman voi yhdistää kulttuuri- ja ravintolaelämyksiin, joihin vaihtoehtoja löytyy runsaasti. Helsingin keskustassa erinomaisten kulkuyhteyksien päässä museoista, näyttelyistä ja muista kaupunkikulttuurikohteista ovat esimerkiksi Radisson Blu Seaside, Radisson Blu Plaza, Radisson Blu Royal sekä uusin tulokas, marraskuussa avautunut Radisson RED Helsinki. Näistä on myös helppo piipahtaa päivä- tai yön yli matkalle Tallinnaan, jossa hiihtolomaviikoille löytyy paljon tekemistä.

- Tallinna kiinnostaa taas suomalaisia matkailijoita. Se on sopivan matkan päässä lyhyellekin reissulle ja tarjoaa monen kaipaaman maisemanvaihdoksen. Tallinnan monet mielenkiintoiset kohteet, kuten Proto tai Merimuseo, on helppo yhdistää majoitukseen keskeisellä sijainnilla olevaan Original Sokos Hotel Viruun, kuvaa Nieminen.

Katso tarjontamme ja varaustilanteet osoitteista sokoshotels.fi ja radissonhotels.com

 

Lähde: SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta 13.2.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries