Dubai: flydubai lentää nyt Helsinkiin

Yksi Dubain nähtävyyksistä on maailman korkein hotellirakennus Burj al Arab. Kuva: Dubai Tourism.


Flydubai käynnisti ensimmäisenä Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kansallisena yhtiönä päivittäiset suorat reittilennon Helsingin ja Dubain välille. Uusi reitti lennetään yhteislentona Emiratesin kanssa.

-Dubailainen flydubai on ensimmäinen Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kansallinen lentoyhtiö, joka tarjoaa suoria lentoja Dubain ja Helsingin välillä ympäri vuoden, flydubai sanoi tiedotteessaan 25. lokakuuta 2018.

Ensimmäinen flydubain lento Helsinkiin lennettiin 11. lokakuuta 2018.

-Dubai houkuttelee matkailijoita vuoden ympäri lämpimän ilmastonsa ja upeiden rantojensa ansiosta. Kahden tunnin aikaero talvella ja tunnin aikaero kesällä sekä kuuden tunnin lentoaika takaavat mukavaa matkustusta lyhyelläkin lomalla sanoo flydubain Senior Vice President Jeyhun Efendi.

-Uskomme reitin olevan todella suosittu, koska olemme ensimmäinen lentoyhtiö, joka tarjoaa suoria lentoja ympäri vuoden Suomen ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien välillä.

-Erityisesti business-luokan kysyntä on ollut suurta siitä lähtien, kun reitti julkistettiin huhtikuussa, ja odotamme tämän trendin jatkuvan. Samoin odotamme sekä Emiratesin että flydubain jatkolennoilla matkustavien määrän kasvua. Suomalaisilla matkustajilla on nyt helpompi pääsy flydubain suosittuihin kohteisiin, kuten Sri Lankaan ja Tansaniaan sekä Emiratesin verkoston kohteisiin Kaukoitään, Australiaan, Indonesiaan ja Thaimaahan, Efendi sanoo.

Dubai houkutteli 15,8 miljoonaa turistia vuonna 2017, mutta suurin osa lennoista on tähän saakka ollut kausiluonteisia. Uusien suorien lentojen ansiosta matkustajat pääsevät kaupunkiin aiempaa helpommin. Matkustajilla on myös mahdollisuus jatkolentoihin Dubaista satoihin kohteisiin ympäri maailman.

Suurlähettiläs Riitta Swan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Suomen suurlähetystöstä sanoo, että Dubai on mielenkiintoinen sekoitus kulttuuria, nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia, ja upea matkustuskohde suomalaisille.

-Matkailijat voivat nauttia kaupungin auringosta, maukkaasta ruokakulttuurista ja aktiviteeteista yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Uudet suorat lennot houkuttelevat varmasti yhä useampia suomalaisia lomalle Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin, Swan sanoo.

Flydubain uusin lentokone, Boeing737 MAX 8, on tehokas ja ympäristöystävällinen konetyyppi. Sen business-luokassa on uudet, makuuasentoon taittuvat sängyt, joissa matkustajat voivat nukkua mukavasti lennon aikana. Turistiluokassa on Recaro-istuimet, jotka on suunniteltu tila ja mukavuus huomioiden. Flydubailla on myös poikkeuksellisen hyvä viihdetarjonta lennoilla: matkustajien käytössä on yli 1 000 tuntia elokuvia, tv-ohjelmia, musiikkia ja pelejä 11,6-tuumaisilta näytöiltä englanniksi, arabiaksi ja venäjäksi.
 
Flydubain lennot Helsinkiin, samoin kuin moni muu Euroopan lento, kuten Bukarest, Krakova, Praha ja Zagreb, lähtevät 2. joulukuuta 2018 lähtien Dubain kansainvälisen lentokentän (DXB) terminaalista 3. Helsingissä flydubain lennot lähtevät terminaalista 2B. flydubain ja Emiratesin ensimmäinen yhteislento lennettiin 29. lokakuuta 2017. Yhteislentojen verkosto on laajentunut 83 kohteeseen ja kattaa 240 kohdetta vuoteen 2022 mennessä.

Flydubain business-luokan lentohinnat Dubaihin ovat alkaen 1 150 euroa ja turistiluokan lennot alkaen 325 euroa verot mukaan lukien. Lentoja voi ostaa flydubain verkkosivulta flydubai.com, asiakaspalvelusta (+971) 600 54 44 45 sekä flydubain matkatoimistokumppaneiden kautta.
Toukokuusta syyskuuhun 2019 flydubailla on neljä viikoittaista lentoa Helsingin ja Dubain välillä kausittaisen kysynnän vuoksi. Aikataulut ja hinnat löydät verkkosivustolta https://www.flydubai.com/en/plan/timetable 


Flydubain uusin lentokone, Boeing 737 MAX 8, on tehokas ja ympäristöystävällinen konetyyppi.

Palmun muotoon rakennetut keinotekoiset saaret ovat yksi Dubain monista nähtävyyksistä. Kuva: Dubai Tourism.

Hienohiekkainen Jumeirah Beach on monien mielestä Dubain hienoin uimaranta. Kuva: Dubai Tourism.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries