Kroatia vetää suomalaisia

Tukholmassa toimivan Kroatian matkailutoimiston uusi johtaja Vedran Susic haluaa kehittää Kroatian matkailua kestävän kehityksen näkökulmasta.


Kroatian matkailu on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja kova tahti on jatkunut myös kuluvana vuonna. Tammi-elokuussa Kroatiaan matkusti Pohjoismaista 650 000 matkailijaa, joiden yöpymisiä oli yhteensä lähes 4,5 miljoonaa.

Kroatia on vakiinnuttanut asemansa myös yhtenä suomalaisten suosikkikohteista. Tammi-elokuussa Kroatiaan matkusti yli 89 000 suomalaista. Tiedot perustuvat Kroatian matkailuviranomaisten tilastoihin.

-Pohjoismaiset matkailijat ovat houkutteleva kohderyhmä, koska he eivät matkusta pelkästään huippusesonkina, vaan myös sen ulkopuolella, sanoo Vedran Susic, joka aloitti Tukholmassa toimivassa Kroatian matkailutoimiston johdossa 1. syyskuuta 2018.

Susicin mukaan Kroatia on pienestä koostaan huolimatta monipuolinen maa, jolla on matkailijoille paljon tarjottavaa ympäri vuoden. Hän toivoo pohjoismaisten matkailijoiden löytävän jatkossa entistä paremmin Kroatian sisämaan kohteet, kun he ovat tähän saakka keskittyneet pääasiassa rantakohteisiin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries