Alko: Uuden sadon viinit saapuvat

Uuden sadon viinien myynti alkaa maailmanlaajuisesti torstaina 15. marraskuuta.


Uuden sadon viinien myynti alkaa maailmanlaajuisesti torstaina 15. marraskuuta. Alkon myymälöihin tulee tänä vuonna kaksi eri beaujolais nouveau –viiniä, joista toinen on Beaujolais Nouveau ja toinen Beaujolaus-Villages Nouveau.

-       Molemmissa viineissä korostuu runsas ja puhdas marjaisuus sekä raikkaus. Viinejä tulee yhteensä lähes 65 000 pulloa, Alko sanoi tiedotteessaan 13. marraskuuta.

491407 PierreFerraud Beaujolais-Villages Nouveau 11,88e
Keskitanniininen, mustikkainen, vadelmainen, kirsikkainen, kevyen kukkainen, hennon mausteinen.

439057 Albert Bichot Beaujolais Nouveau 9,89e 
Vähätanniininen, villivadelmainen, mustikkainen, kevyen mustaherukkainen, mausteinen.

Alkon tuotepäällikkö Anni Malmi on ollut mukana valitsemassa myyntiin tulevia uuden sadon viinejä. Hän esitteli niitä Alkon tiedotteessa seuraavasti.

Miten nämä viinit eroavat toisistaan?
”Molemmat viinit tulevat Beaujolais-alueelta, joka on eteläisin Burgundin ala-alue. Beaujolais Nouveau Villages -viini tulee alueen kylistä. Beaujolais-alueella on 38 Villages-nimeen oikeutettua kylää. Nouveau’sta kolme neljäsosaa osaa tulee Beaujolais’n alueelta, loput Villages -luokituksella.”

Millainen vuoden 2018 sato on ollut?
”Satokausi oli tänä vuonna lämmin ja kuiva, kuten laajalti Euroopassa. Sadetta saatiin juuri ja juuri riittämiin. Maaperä oli siis kuivahko, jolloin rypäleistä tuli kooltaan pienempiä. Tästä syystä mehu on aromikkaampaa sekä konsentroituneempaa, mikä on hyvä lähtökohta viinille ja mahdollistaa ryhdikkään lopputuloksen.”

Miltä uusi vuosikerta vaikuttaa?
”Tämän vuoden vuosikerrassa samoja piirteitä kuin muissa lämpimissä vuosikerroissa, kuten 2015, 2010 ja 2009. Näistä vuosikerroista useat ovat nousseet huippuvuosikertojen maineeseen. Uuden sadon viineistä löytyy aromikkuutta ja tasapainoa - odotuksia on siis paljon tältä vuosikerralta!”

Minkä tyyppisiä viinejä ovat beaujolais nouveau’t?
”Nouveau’t ovat hedelmäisiä, eloisia, kevyitä, mansikkaisia ja marjaisia. Nämä viinit on tarkoitettu nuorena nautittavaksi, ei kypsytettäväksi. Viinit tarjoavat hyvän kurkistusikkunan tulevan vuosikerran viineihin ja mahdollisuuden päästä syvemmälle viinien maailmaan, ymmärtää vuosikertojen ja satojen merkityksiä.”

Minkä kanssa itse yhdistäisit nouveau’n?
”Nouveau’n seuraan sopivat kevyet ruoat kuten kalat, sushit, salaatit, kevyemmät juustot, mansikat ja marjat, kanaruoat, kasvisruoat. Syksyn sienisadon pariksi nämä ovat erinomaisia valintoja. On hyvä muistaa, että beaujolais nouveau on parhaimmillaan, kun se nautitaan hieman viilennettynä, noin 12–14-asteisena.”

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries