Silja Serenade uudistui raikkaasti

Risteilyemäntä Tiina Tähtinen ja laivan kapteeni Juha Rautavirta esittelivät uudistunutta Silja Serenadea ja laivan uutta showta.


Silja Serenaden uudistusremontti oli vielä hieman kesken, kun laiva palasi liikenteeseen marraskuussa, mutta nyt remontti on valmis. TallinkSilja esitteli uudistunutta Serenadea lehdistölle tiistaina 27. marraskuuta.

Suurimpiin uudistuksiin lukeutuvat muun muassa modernisoitu yökerho Starlight ja sen keulabaari Sea View Lounge, fine dining –ravintola Bon Vivant, grilliravintola Grill House sekä laivan pubi, joka sai uudistuksen myötä nimekseen Sea Pub. Lisäksi uudistettiin hyttejä sekä porras- ja hyttikäytäviä.

-       Nyt toteutettujen uudistusten myötä laivasta on tullut entistä eheämpi kokonaisuus, jonka tarkoituksena on tarjota asiakkaille kokonaisvaltainen Silja Resort –kokemus. Uudistuksilla on haettu tiloihin merellisyyteen sopivaa ajattomuutta, tyylikkyyttä ja ilmavuutta, sanoi TallinkSilja tiedotteessa.

Uudistunut yökerho

Entinen yökerho Atlantis Palace on nyt Starlight. Yökerhon toiminnallisuutta on pyritty kehittämään siirtämällä baarien ja portaiden paikkoja. Lisäksi Starlightin yhteydessä oleva keulabaari uudistettiin täysin ja se sai nimekseen Sea View Lounge.

Fine dining –ravintola Bon Vivant viinibaareineen ja viinikauppoineen on täysin uudistunut, mutta tuttu nimi on säilytetty. Tiloja on TallinkSiljan mukaan remontoitu uuteen loistoon entistä valoisamman ja ajattomamman kokonaisuuden säilyttämiseksi.

El Capitánista Grill House

Grilliruokaan erikoistunut El Capitán –ravintola uudistettiin ilmeeltään monilta muilta laivoilta jo löytyvän Grill House –ravintolan teemaa noudattaen. Ravintolan sisustuksessa on käytetty paljon tummia sävyjä sekä ruosteen ja kuparin sävyjä.

TallinkSiljan mukaan laivan peräosan uudistetussa Sea Port Pubissa on poistettu vanhoja seinälevyjä ja kattoa, jotta merimaisemat pääsisivät entistä paremmin oikeuksiinsa.

Porras- ja hyttikäytäviä on uudistettu yhteensä 4500 neliömetrin verran. Hissiaulojen tummansinisissä matoissa on nyt merikartta.  Hissiaulan kattoon on lisätty valaistusta. Portaikkojen seinille on ripustettu kesäisiä merimaisemia.

Hytteihin uutta ilmettä

TallinkSilja on saanut Serenaden perushyttien (A- ja B-luokka) uudistamisen valmiiksi. Hyteissä uusittiin muun muassa tekstiilit, seinäpinnat, kalusteet ja valaistus. Lisäksi Commodore-luokan hyttien, yhteensä 34 hyttiä, wc- ja suihkutilat uudistettiin täysin. Kylpyammeet vaihdettiin samalla suihkuihin.

Telakoinnin aikana Silja Serenade sai maasähkövalmiuden. Jatkossa laiva pystytään kytkemään Tukholmassa, tulevaisuudessa myös Helsingin satamassa, maasähköön apumoottoreiden käytön sijasta. Maasähköä käytettäessä laivan apumoottoreiden käytön tarve vähenee ja samalla päästöt ilmaan sekä meluhaitat vähenevät.

Hieno uusi show

Samalla esiteltiin laivan uusi show, joka on 1920-luvun hengessä toteutettu Great Gatsby –show, joka on saanut innoituksensa kirjailija F. Scott Fitzgeraldin menestysteoksesta The Great Gatsby. Show oli todella vauhdikas ja ammattitaitoisesti toteutettu.

Silja Serenaden uusi show Great Gatsby on mukaansatempaava ja ammattaitoisesti toteutettu.

Myös keilat saavat kyytiä Great Gatsby –showssa.

Yökerhon esityksessä on akrobatiaa, tanssia ja taitavaa musisointia.

Uudistettu keulabaari on saanut nimekseen Sea View Lounge.

Yökerhon toimivuutta on kehitetty muuttamalla baarien ja portaiden paikkoja.

Serenadelle ominainen promenadi on jokseenkin ennallaan.

Bon Vivant on saanut entistä pelkistetymmän ilmeen.

Bon Vivantissa voi nauttia tuoreista pohjoismaisista mauista.

Happy Lobster on erikoistunut meriruokiin, kuten nimestäkin voi päätellä.

Taitava show-ryhmä esitteli taitojaan myös promenadilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries