Icelandair toi revontulet lentokoneeseen

Icelandair on tuonut revontulikokemuksen lähemmäs matkustajaa maalaamalla yhden Boeing 757 -koneistaan revontuliväreillä.


Islantilainen lentoyhtiö Icelandair on tuonut revontulikokemuksen lähemmäs matkustajaa maalaamalla yhden Boeing 757 -koneistaan revontuliväreillä.

-HeklaAurora on Icelandairin Boeing 757, jonka tunnistaa sen ulkopinnan näyttävistä revontulimaalauksista ja sisätilojen revontuliteemaisesta LED-valaistuksesta, Icelandair kertoi tiedotteessaan 7. marraskuuta.

Hekla Auroran lentoaikataulua voi seurata erityiseltä nettisivulta.

Kapteeni Sigríður Einarsdóttir Icelandairilta sanoo, että monelle matkailijalle revontulten näkeminen on toivelistan kärkipäässä, mutta luonnonilmiötä on vaikea noin vain tavoittaa. Einarsdóttir, jolla on 34 vuoden kokemus lentämisestä arktisella taivaalla, jakaa muutamia vinkkejä, joiden avulla matkailija voi kokea revontulet paikallisten asukkaiden tavoin.

Lähde liikkeelle ja karkuun kaupungin valoja: “On yleinen harhaluulo, että olisi jokin yksi optimaalinen paikka, jossa revontulet voi kokea parhaiten tai varmimmin. Monta hyvää paikkaa revontulten bongaukseen voi kuitenkin löytää suuntaamalla Islannin maaseudulle.”

Lennä korkealla: “Paras tapa välttää pilvipeite on lentää sen yllä, revontulten keskellä. Olen nähnyt revontulet lukuisia kertoja: viimeksi minulla kävi niin hyvä onni, että sain kokea ne peräti kolmesti neljän päivän aikana.”

Ajoitus ratkaisee: “Suosittelen matkustamaan Islantiin marraskuun loppupuolella. Ajankohtana se on lähellä talvipäivänseisausta (eli vuoden lyhintä päivää) ja tarjoaa mahdollisimman paljon pimeää vuorokaudenaikaa.”

Seuraa sääennustetta: “Kuten islantilainen sää, myös revontulet ovat arvaamattomia. Sääennustetta seuraamalla voi kuitenkin arvioida todennäköisimmän ajan, jolloin Aurora Borealiksen voi kokea maasta käsin. Kannattaa hankkia mobiilisovellus, jonka avulla saa tietoa reaaliajassa ja joka kertoo paitsi revontulten voimakkuuden, myös mahdollisen pilvipeitteen määrän.”

Sisäpiirin tietämys: “Pohjoisen taivaan valojen syntymekanismin ymmärtäminen voi auttaa myös löytämään niitä. Kun auringonpurkauksen aikana säteilevät hiukkaset tunkeutuvat maan magneettikenttään, ne törmäävät ilmakehässä atomien ja molekyylien kanssa ja synnyttävät pieniä valonpurkauksia, joista revontulet muodostuvat. Auringonpurkauksien määrä vaihtelee useasta päivässä toisinaan yhteen viikossa. Eli auringon aktiivisten hetkien ymmärtämisestä voi olla apua.”

Icelandairin mukaan sen lentoreitit arktisella taivaalla Seattleen, Anchorageen, Vancouveriin ja San Franciscoon sekä muihin Pohjois-Amerikan kohteisiin tarjoavat matkustajille suurimman mahdollisuuden nähdä hienoja revontulia matkan aikana. Icelandair lentää kohteisiin kerran päivässä ja välillä 15.5.-15.9.2019 kahdesti päivässä.

Icelandair kertoo lisänneensä yhteyksiään Pohjois-Amerikkaan vuonna 2018. San Francisco, Baltimore, Dallas, Cleveland ja Kansas ovat liittyneet kohteiden joukkoon, ja Icelandairin mukaan sen matkustajille on nyt tarjolla enemmän valinnanvaraa kuin koskaan.

Icelandair tarjoaa Pohjois-Amerikkaan matkustaville mahdollisuuden pysähtyä Islannissa, jopa seitsemän vuorokautta, ilman lisämaksua lentohintaan. Icelandair on kannustanut asiakkaitaan jo 1960-luvulta saakka nauttimaan yhtiön stopover-pysähdyksistä ja tarjoaa nyt matkoja 24 Euroopan kohteesta Islantiin sekä Islannista 22 Pohjois-Amerikan kohteeseen (mukaan lukien uusimmat lisäykset kohteisiin kuten San Francisco, Kansas City, Dallas ja Baltimore). Icelandair tarjoaa nopeimmat yhteydet Suomesta seuraaviin kohteisiin Pohjois-Amerikassa:

Yhdysvallat: Anchorage, Baltimore, Boston, Chicago, Cleveland, Dallas, Denver, Kansas City, Minneapolis, New York, Orlando, Philadelphia, Portland, San Francisco, Seattle, Tampa ja Washington D.C.
Kanada: Edmonton, Halifax, Montreal, Toronto ja Vancouver
Eurooppa: Reykjavik, Akureyri, Amsterdam, Bergen, Berlin, Billund, Bryssel, Kööpenhamina, Dublin, Frankfurt, Geneve, Göteborg, Glasgow, Hampuri, Helsinki, Lontoo, Madrid, Manchester, Milano, München, Oslo, Pariisi, Tukholma ja Zürich.

Hekla Aurora on Icelandairin Boeing 757, jonka tunnistaa sen ulkopinnan näyttävistä revontulimaalauksista. Kuvassa Hekla Aurora lentää Reykjavikin yläpuolella.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries