Israel: Matkailu Suomesta kasvussa

Israelin kohteista erityisesti Tel Aviv on viime vuosina kasvattanut suosiotaan matkailijoiden keskuudessa.


Matkailijamäärät Suomesta ja muista Pohjoismaista Israeliin ovat kasvaneet selvästi kahden viime vuoden aikana. Asiasta kertoi Israelin Pohjoismaiden matkailutoimisto tiedotteessa 9. marraskuuta 2018.

Israelissa käyneiden pohjoismaalaisten matkailijoiden määrä oli vuoden 2018 tammikuun ja syyskuun välillä huomattavasti suurempi kuin samalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Ruotsalaisten määrä kasvoi 30 prosenttia, norjalaisten 23 prosenttia, suomalaisten 14 prosenttia ja tanskalaisten 13 prosenttia.

Vuonna 2018 Israeliin odotetaan yli neljää miljoonaa turistia, mikä on pienelle maalle huima saavutus. Israelin matkailuviranomaisten mukaan yksi syy matkailualan menestykseen on pohjoismaalaisten turistien lisääntyminen.

Israelin kohteista erityisesti Tel Aviv on viime vuosina kasvattanut suosiotaan matkailijoiden keskuudessa.

Israeliin suuntautuvia lentoja on yleisesti ottaen enemmän, myös neljästä Pohjoismaiden pääkaupungista. Neljän ja puolen tunnin suora lento tekee matkustamisesta helppoa ja miellyttävää. Ja kun perillä odottavat aurinkoinen sää, fantastinen ruoka, kulttuurielämykset, kutsuva yöelämä ja pitkät hiekkarannat, voi sanoa että Tel Aviv tarjoaa jokaiselle jotakin, Israelin matkailutoimiston Pohjoismaiden johtaja Nira Fisher sanoo tiedotteessa.

Tel Aviv on yksi Israelin suosituimmista kohteista, ja se lukeutuu myös koko Euroopan kiinnostavimpiin kaupunkeihin. Vuonna 2019 monipuolisessa kaupungissa järjestetään Euroopan suurin pride-kulkue ja Euroviisut. Molemmat ovat suosittuja tapahtumia, joiden odotetaan  kasvattavan matkailijoiden määrää entisestään. 

Fisherin mukaan Tel Aviv tarjoaa turisteille monenlaista tekemistä, ravintoloita, kulttuuria ja aitoa israelilaistunnelmaa. Se sijaitsee lähellä Jerusalemia, joten samalla matkalla voi helposti käydä molemmissa kaupungeissa.

Kuvat: Israelin matkailutoimisto

Tel Aviville ominaista on rento kansainvälinen tunnelma, hienot hiekkarannat ja sykkivä kaupunkielämä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries