Irlanti näyttämönä The Northman -elokuvassa

Irlannin ja Pohjois-Irlannin karun kauniit maisemat ovat näyttämönä The Northman -elokuvassa. Kuva: Aidan Monaghan

 

Suomen elokuvateattereissa sai huhtikuussa 2022 ensi-iltansa The Northman, jonka päärooleissa loistavat muun muassa Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy ja Alexander Skarsgård. Elokuvan maailman voi silti kokea myös valkokankaan ulkopuolella. Suuri osa elokuvasta kuvattiin Irlannissa ja Pohjois-Irlannissa.

 

 

 

 

 

Pohjoismaisesta mytologiasta ja viikingeistä kiinnostuneilla on paljon odotettavaa uudelta toiminnantäyteiseltä seikkailudraamalta The Northman, jonka ensi-ilta oli 22. huhtikuuta 2022.


Elokuvassa näyttelee Hollywood-tähtiä, kuten Nicole Kidman, Ethan Hawke, Anya Taylor-Joy, Alexander Skarsgård, Björk ja Willem Dafoe sekä tanskalainen Claes Band. Sitä ovat innoittaneet samat pohjoismaiset myytit ja legendat kuin Shakespearen Hamletia.


Ihanteelliset maisemat viikinkisaagalle
Mikäli ihastuit uuden hittielokuvan komeisiin ja dramaattisiin maisemiin, voit lähteä seuraamaan The Northmanin jalanjälkiä tosielämässä. Merkittävä osa elokuvasta kuvattiin Pohjois-Irlannin Antrimissa ja Downissa sekä Irlannin Donegalissa ja Sligossa. Ja jos haluaa tutustua elokuvan viikinkikylän sijaintipaikkaan, on mentävä upealla Antrimin rannikolla sijaitsevalle dramaattiselle kallionhuipulle, Torr Headille.


"Olemme ylpeitä siitä, että The Northmanin tuotantotiimi valitsi saaremme ensisijaiseksi kuvauspaikaksi tälle erityislaatuiselle viikinkitarinalle. Irlannin luonnonkauniit ja autenttiset maisemat soveltuvat hienosti tämäntyyppiselle elokuvatuotannolle", sanoo Emer MacDiarmada, Pohjoismaiden markkinointijohtaja Tourism Irelandin turismineuvostossa.


Nicole Kidman on jopa nostanut Belfastin esiin yhtenä suosikkipaikoistaan kuvausten jälkeen ja on myös sanonut harkinneensa muuttoa sinne.


Amerikkalaisen stand-up-koomikon Marc Maronin podcastissa hän toteaa:


"Rakastan nyt Belfastia. Belfastissa oleminen tuntui hullulta, koska minulla on aina tapana ajatella 'Ehkä minun pitäisi muuttaa tänne'. Sellainen minä olen."

 

Teksti: Tourism Ireland / related.dk 7.4.2022

 

Näyttelijä Nicole Kidman on elokuvassa kuningatar Gudrun. Kuva: Aidan Monaghan


Elokuvan ohjaaja on Robert Eggers (oik.). Kuva: Aidan Monaghan


 

Irlanti on uusi Hollywood

  • The Northman on viimeisin merkkitapaus suurten, Irlannissa kuvattavien TV- ja elokuvatuotantojen jatkumossa. Listalla ovat myös esimerkiksi Game of Thrones, Star Wars: The Force Awakens ja Viikingit: Valhalla.
  • Irlannilla itsellään on myös monipuolinen ja hyvin dokumentoitu viikinkiajan historia. Pohjanmiehiä nousi maihin Irlannin rannikolla vuodesta 795 alkaen ja perusti Irlantiin rannikkokaupunkeja, kuten Dublinin. He myös pysyivät maassa 200 vuoden ajan. Irlannin ensimmäinen suuri kuningas, Brian Boru, kukisti ja karkoitti viikingit Irlannista Clontarfin taistelussa vuonna 1014.
  • Game of Thrones Studio Tour, ainoa virallinen Game of Thrones -nähtävyys, avattiin 4. helmikuuta 2022.
  • Northern Ireland Screen, Pohjois-Irlannin kansallinen televisio- ja elokuva-agentuuri, arvioi, että Pohjois-Irlannissa käytettiin noin 210 miljoonaa puntaa hyödykkeisiin ja palveluihin Game of Thrones -sarjan tuotannon aikana - vuoden 2009 pilottijaksosta viimeisen, 8. kauden päätösjaksoon vuonna 2019.
  • Vuonna 2018 Tourism Northern Irelandin Pohjois-Irlannin turismineuvosto arvioi, että joka kuudes turisti oli matkustanut Pohjois-Irlantiin Game of Thronesin ansiosta.

 


 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries