Tuusulanjärven taiteilijayhteisö virtuaalisena


Taiteilijakoti Ahola. Kuva: Järvenpään taidemuseo/Mikhail Olykainen

 

Järvenpään taidemuseon verkkosivuilla on julkaistu 3D-virtuaalinäyttelyt Aholasta ja Suvirannasta.

Nyt voit tutustua kulttuurihistoriallisesti arvokkaisiin kultakauden taiteilijakoteihin myös etänä, milloin haluat ja missä haluat.  Aalto-yliopiston MeMo -instituutti on mitannut ja mallintanut Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin taiteilijakoti Aholan (1897) sekä Eero ja Saimi Järnefeltin ateljeekoti Suvirannan (1901). Järvenpään taidemuseo on kuratoinut kokonaisuuksista 3D-virtuaalinäyttelyt.

Ota mukava asento, astu sisään taiteilijoiden koteihin ja tutustu tarinoihin, joita ne kätkevät sisäänsä. 3D-virtuaalinäyttelyssä voit kiertää näyttelyn omaan tahtiin, joko koskettamalla lattiatasossa näkyviä avoimia ympyröitä tai osoittamalla hiirellä 3D-virtuaalinäyttelyn infomaatiokuvakkeita. 

3D-virtuaalinäyttely on tuotettu yhteistyössä Järvenpään taidemuseon ja Aalto yliopiston rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutin (MeMo) & 3D-studion kanssa osana Uudenmaanliiton rahoittamaa UKKE029-hanketta.Taiteilijakodit ovat suljettuna talvikauden, mutta pääset kierrokselle vaikka heti. Taiteilijakodit ovat suljettuna talvikauden, mutta virtuaalinäyttelyt ovat avoinna vuoden ympäri. 

Löydät näyttelyt osoitteesta:

https://www.jarvenpaantaidemuseo.fi/ahola https://www.jarvenpaantaidemuseo.fi/suviranta

Järvenpään kaupunki kertoi asiasta tiedotteessaan 8.11.2022.

 

Suviranta virtuaalisena. Kuva: Aalto Yliopisto



Ateljeekoti Suviranta. Kuva: Niclas Warius


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries