Linnojen ja tarujen Pohjois-Irlanti - 5/5

Dublinin lentokentän ilmoitustauluilla teksti on sekä englanniksi että iiriksi.

 

 

1.    Päivä: Kapeat tiet, vääränpuoleinen liikenne, hyvää ruokaa

 

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Viidennen päivän aamuna hyppäsin autoon ja siirryin aamuhämärissä muutaman tunnin ajomatkan päässä olevalle Dublinin kansainväliselle lentokentälle. Lensin Dublinin kautta, koska yhteydet sieltä Suomeen ovat joustavammat kuin Belfastista.

 

Pohjois-Irlanti oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja myönteinen tuttavuus. Pohjois-Irlanti on vihreä ja merellinen. Maisemat ovat karun kauniita. Maaseudulla on paljon pieniä tiloja, joiden laitumilla käyskentelee lehmiä ja lampaita. Maa vaikuttaa myös varsin hyvinvoivalta ja vauraalta.

 

Pohjois-Irlannissa ja Irlannissa yleensäkin on ihan hyvä liikkua autolla, kunhan tottuu englantilaistyyliseen vääränpuoleiseen liikenteeseen. Maaseudulla tiet ovat melko kapeita, joten varovaisuus on paikallaan.

 

Ruoka Pohjois-Irlannissa on hyvää. Ravintolat ovat kansainvälisiä, ja saarivaltakuntaa ympäröivä meri näkyy ruokalistoissa, joissa on runsaasti kala- ja äyriäisvaihtoehtoja.

 

Ihmiset Irlannissa ja Pohjois-Irlannissa suhtautuvat matkailijaan yleensä mutkattoman ystävällisesti, mutta he puhuvat englantia vahvasti murtaen, joten välillä voi tulla vaikeuksia ymmärtämisen kanssa. Irlannin vanhaa omaa iirin kieltä osaa ilmeisesti hyvin harva.

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries